fredag den 22. juli 2011

Blog Award

Jeg har modtaget en Blog Award fra søde Susanne fra Mit Kage Eventyr. Tusind tak :) for at tænke på mig Susanne, den er jeg rigtig glad for.

I have recieved a Blog Award from sweet Suanne from Mit Kage Eventyr. Thanks so much for thinking of me, that makes me happy.  Scroll down for english translation.

Reglerne er:
-Man skal linke til den, som man har modtaget awarden af.
-Man skal sende awarden videre til 5 andre bloggere, 
der har færre end 100 faste læsere.
-Man skal svare på 5 spørgsmål.

1: Hvorfor begyndte jeg at blogge?
Jeg i lang tid gået og tænkt over at skrive om min mad. Den her kage univers har for mig åbnet døre til blogging. Jeg vil gerne dele min mad, især pakistank mad og min kager med andre. 


2: Hvilke blogs følger du?
Jeg følger med i mange og mange slags. Kage blogge, mad blogge både indland og udlands. Nogle af dem har jeg skrevet om neden under. Kageprinsessen, Himmelske Kager, Kager Skal Der Til, Newyorkerbyheart blot fornævne nogle få.

3: Favorit farver?
Grøn, især oliven grøn, smagrad grøn, petroleums grøn :)  sort, rød. Nævnte jeg grøn?


4: Favorit film? 
Der er alt alt for mange at vælge imellem. Jeg elsker gode komedier, realistiske dramaer men jeg er også til tegnfilm og eventyr film så som Pirats of the Carabien, Ringenes Herre, Harry Potter.

5: Hvilke lande vil du besøge?
Kina: det kunne være så spændende at se Den Forbudte By, Den kiniske Mur, Dragens ryg ( ris marker)  Marokko: Marrakesh, Casablanca, maden, duftene, folket, sikken en eventyr. Japan: Tokyo,  fordi det er en helt anden verden. New Zealand fordi det er en smuk land. Australien: Også fordi det er en smuk land. Ellers er Istanbul en by jeg kunne tænke mig at besøge igen, en fantastisk by med så mange forskellig kultur, venlige varme mennesker og lækker mad.

Jeg giver Blog Award til:


 Kageeventyr:
 Lise laver de eventyrligste kager. Hendes blog er spændende med masser af gode og tutorials og guf for øjenene og hun er sød menneske,har nemmelig mødt hende i real life.


Anibas:
Sabina skriver om kager og livet og fordi hun er en dejlig menneske.


Elsk med Mad:
Hos Mariam finder man lækker mad, lavet med kærlighed.


Ozlem´s Turkish Table
Ozlem deler ud af sine spændende tyrkiske retter.  Jeg vil elske at komme med på en af hendes kullenariske rejser til Istanbul.


Den sidste er tilegnet til alle der elsker at lave kager eller mad og deler deres oplevelser og erfaring med os alle.


Håber de accepter og nyder deres awards
God weekend og god fornøjelse :) varmeste hilsner Misbah




The Blog Award
This Blog Award is a way of getting to know each other and  new bloggers also. And of cource I am accepting the award and joining the game.


Rules:
-Link to the one who have given you the award.
-You have to give the Award to 5 other bloggers with fallowers less then 100.
-You have to answer these 5 Questions.


1. Why bloogging?
2. Wich bogs do you fallow?
3. Fovrit colour?
4. Fovorit film?
5. Wich countries do you want to travel to?


I have given the  Blog Award to :


Kageeventyr:  Lise has adventurous cakes, good totrials and she is such a nice person as I  have met her in real life.


Anibas: Sabina writes about cakes, life and also I have met her in real life she is such a sweet  person too.


Elsk med Mad: At Mariams you find food mad with love. 



Ozlem´s Turkish Table: Ozlem share her mouthwatering turkish dishes and some I would love to join  one of hers culnary class trip to Istanbul.


The last award I give everyone who loves to cook, bake, decorate and shares experience with all of us.




I Hope everone accepts theire awards and enjoys them.
Have a nice weekend, Misbah

søndag den 17. juli 2011

Bage tips / Baking Tips


At bage kage / To bake cake
for english scroll down

Bage tips? Jeg tror ikke jeg bruger speciale tip udover de almindlige bage tip Jeg er ikke en bager og min tidlig ungdom var jeg ikke god til f.eks at bage kage. Jeg improviserede alt for meget tror jeg. Jeg har lært meget ved at læse og bruge bage opskrifter, noget har jeg lært af mine fejltagelser. 
Her er min en top 14 kage bage tip for nybegynder. Hvad er jeres?

TOP 14 kage bage tip for nybegynder:
1. Som med alle opskrifter læs hele opskriften igennem.
2. Alle ingredienser skal have stue temperatur, medmindre der står andet i opskriften. Smør skal tages ud før, så det bliver blødt. Tag også mælk og æg ud fra kølskabet lidt før brug. Smør og æg må ikke blive for varme.
3. Hav alle ingredienser og udstyr parate.
4.Tænd ovn og gør bage formen klar, til nogle kager kan man nøjes med at smør formen med smør eller olie og til andre skal formen fores med bagepapir. Jeg fortrækker at for bruge bagepapir. Det giver  pænere sider. 
5. Mål og veje ingredienser nøjagtigt.
6. Sigt altid de tør ingredienser. Mel, bagepulver 
7. Næsten alle kage opskrifter starter med at man skal piske smør og sukker sammen til det er cremet. Det gøres hurtigt og let med el-pisker. Smør og sukker skal være godt blandet sammen så, næsten alt sukker er opløst.
8. Hvis der bruges æg, skal æg tilsættes en ad gangen.
9. I en kage opskrift tilsætter man de tør ingredienser i ved at folde dem forsigtig ind i ægge-smør blandingen med en stor ske. Hvis der skal noget væske i, er det en god ide at skiftevis komme "det tør" og "det våde" i.  Undgå at bruge el pisker på den her stadie. Man kan komme til overpiske og slå alt luften ud.
10. Når kage dejen hældes i formen så sørge for at dejen kommer godt ned i alle hjørner, ryst lidt på formen. Det giver en pæn overflade og sider.
11. Undgå at åbne ovn døren for mange gange.
12. Alle ovn er forskellige, så bagetiden er meget afhængige af ovn, og også hvor kagen er placeret i ovn. Lav en check med at prikke kagen med en træ pind, tandstik eller lignende. Jeg bruger tynde bambus grill pinde til at prikke. Der må ikke være kage dej på pinden, først der er kagen færdig.
13. Lad kagen stå og køle af i formen. Det er gået galt for mig nogle gange her, mine kager er gået i stykker her fordi jeg har været for utålmodigt.
14. Husk at nyde din bagening :)

English:
Baking tips? I dont think that I have special tips other then regular bakeing tips. I am not a baker, and in my early youth I could´nt bake cakes, I think I improvised to much. :) I have learned a lot by reading recepies and also learned a lot from my mistakes. Here is my top 14 cake bakeing tips. What are yours?

TOP 14 cake baking tips for new beginners
1. Like with all recepies, read the whole recepie through before beginning.
2. Al ingrediens should have room temperature, not only butter, but also eggs and milk. Eggs and butter should not be too warm.
3. Have your ingrediens and your equipment ready.
4. Heat the oven and make your baking molds ready. Some recepies requires buttering the mold sides with butter or oil,other recepies require linning the mould with baking paper. I perfer to use baking papper, in my opinon you get nice looking sides.
5.  Messure your ingrediens. Be exact and strict with your messurements.
6. Always stift the dry ingrediens, like flower, baking powder. 
7. Most recepies start by creaming butter and sugar toghether. This is done quickly and easy by using electric beaters. The sugar must be dissolved.
8. If there eggs used in the recepie,they must be added one by one.
9. In a cake recepie you add the dry ingrediens by folding them carefully in the egg-butter mixture with a big spoon. If there is used liquid you should add the dry ingredeins and the wet ingrediens alternately. At this stage it is preferred to use a big spoon to mix in the ingredines rather then using a electric beater. There is a danger of over mixing the batter and getting a dry cake.
10. When you pour the cake batter in your bakeing mould, be sure that all the corners are filled. Give the mould a little shake.
11. Aviod opening the oven door to many times.
12. Baking time is different from oven to oven. Check your cake with pricking test. I use a thin bamboo grill stick to see if the cake is ready. The stick has to come out clean, only then is the cake ready.
13. Let the cake rest in the mould til its cooled. I have been impatinet here some time and my cakes breake litterly.
14. Be sure to enjoy your baking :)

søndag den 10. juli 2011

Shimmery Butterflies

 Rose pistacio Cupcakes
English translation in red colour script


Igår havde vi gæster til middag, istedet for en is-frugt dessert fik jeg lyst til bage cupcakes og prøve lustre dust stensling igen. Sidst var mine lustre dust stenslede cupcake blevet så flotte. Den her gang drillede både frostingen og lustre dusten pga varmen, ikke så samarbjeds villige. Min køkken var som sauna, gad vide om man kan få ejendommen til at sætte airkondition op i ens køkken. Mine gæster var dog meget glad for deres dessert og den smagte også super lækkert. Cupcakene er rose pistacie cupcake, smurt op med rose frosting og overtrukket med fondant. Jeg havde lovet rose pistacie opskriften da jeg første gang lavede dem her: http://cupcakeluvs.blogspot.com/2011/04/rose-pistacie-cupcake.html. TROMME SLAG......Jeg har nu fundet en balance mellem rose duften/smagen og pistacie smagen. Tadda!! Så opskriften kommer her....altså lidt længer ned. Cupcakene er inspireret af marokkanske mandel kager.
Yesterday we had guests for dinner and instead of making a fruit -ice creme dessert I got a urge to make cupcakes and try stensling again with lustre dust. Because of the weather my kitchen was like almost a sauna. The forsitng and the lustre dust had theire own way, not so cooperative. Last time I did lustre dust stenciled cupcakes I didnt have these problems at all. How ever my guests enjoyed theire dessert. The cupcakes were rose pistacio cupcakes, so delicious, iced with rose frositng and covered with fondant. I have promised you a recepie http://cupcakeluvs.blogspot.com/2011/04/rose-pistacie-cupcake.html. DRUM ROLLS........ I think I have succeded in finding a blance between the rose fragnace/taste the pistacio taste. Taddah!! So here comes a super delicsh recepie.................. scroll down please. The cupcake are inspired from moroccean almond cakes.

Rose Pistacie Cupcakes/ Rose Pistacio Cupcakes
12 stk/ makes 12
65 gr pistacie nødder uden skal/ 65gr pistacio nuts without shells
100gr mel/ 100 gr all purpose flour
1tsk bagepulver/ 1 tsp baking powder
120gr smør, blødt (stue temperatur)/ 120gr butter, soft (room tp)
120gr sukker/ 120gr sugar
2 æg/ 2 eggs
30ml mælk/ 30ml milk
1½ tsk rosen vand/ 1½ tsp rose water


1- forvarm ovn 180 gr. Gør muffin formen klar.
1- preheat oven 180 degree C. Prepare the muffin pan.


2- mal pistaice nødderne i en kaffe blender til fin mel.
2- grind pistacio nuts in a coffe grinder, very finnely.


3- pisk smør og sukker sammen med en elpisker, til det er cremet og næsten hvidt.
4- tilsæt en æg ad gangen og pisk med mellem hastighed til æggene er godt blandet i.
5- si mel og vend forsigtig melet i ægge-smør blandingen med en stor ske. Mælk, rosen vand og pistaice mel vendes også forsigtig i.
3- whip butter and suger with el beater until creamy and fluffy, almost til it turn white.
4- add one egg at a time and whip with medium speed till eggs are well mixed in.
5-stift the flour and carefully  mix with a large spoon. Add milk, rose water and the grinded pistacios and carefully mix.


6- fyld muffin formene op til 1cm af kanten. Bag i Ca 15-18 minutter. Mærk med en træpind om de er færdig. Hvis der sidder noget på pinden, så er cupcakene ikke færdig.
6- fill in the prepared muffin pan. I have filled up to 1cm of the edge of the paper cases. Bake them in the preheated oven 15-18 minutes or til they are done. I prick with a wooden gril stick to check them. The wooden stick should come out clean, then they are done.
Sådan så de ud. Køl dem på en rist.
This how they looked like. Cool them on a rack.

Rose Frosting/ Rose frosting:
250gr flormelis,siet / 250 iceing sugar , sifted
80gr blødt smør/ 80gr soft butter
2 spsk mælk/ 2tbs milk
½ tsk lemon saft/ ½ tsp lime juice
½ tsk rosen vand/ ½ tsk rosen vand.

Sådan gør du: pisk smør med el pisker, kom den siet flor melis i og pisk til det er godt blandet. Kom mælk, lemon saft og rosenvand i lidt ad gangen og pisk til alt er godt blandet. Skrue op for hastigheden og pisk til cremen er luftig og let.  
To make the rose frosting: beat the butter with your el beater, add the sifted iceing sugar and whip til every thing i well mixed. Add milk, lime juice and rose water and whip again on medium speed until every agian is mixed well. Then whip with high speed until the frosting is light and fluffy.

Smør cupcakene med frostingen, jeg prøvede at lav en lille kuppel med bagsiden af en ske.
Frost the cupcakes with frosting, I triede to make a little dome on them with the back side of a spoon .

Jeg farvede min fondant pistacie farve med sugarflair Mint farve (spiseligt), og stencilede med sommerfulge mønster. I kan se her, hvordan man gør http://cupcakeluvs.blogspot.com/2011/05/stenciling-lustre-dust.html
I coloured my fondant pistacio colour with Sugarfalirs Mint colour (edible), and stenciled with butterfly patteren. You can see here how thats done http://cupcakeluvs.blogspot.com/2011/05/stenciling-lustre-dust.html.




Nyd vejret, livet og resten af Søndagen..........Misbah
Enjoy the weather, the life and rest of the week.......Misbah






søndag den 3. juli 2011

MANGO MALAI KULFI/ MANGO ICE CREAM/ MANGO FLØDE IS

Mango delight 4:
In english look for red colour script..

Her har i min Mango Delight 4: MANGO MALAI KULFI. 
En af min barndoms minder fra Pakistan er spise kulfi udenfor min mormors hjem. Den havde en meget specielt smag og kunne ikke fåes herhjemme før for nogle år siden. Kulfi er is lavet på nedkogt mælk. Den er mere kompakt og cremet end almindelig is. Traditionalt er mælk og sukker kogt langsomt ned under konstant omrøring, det er en længerevarende process som forøger eller forstærker mælkens lactose, fedt og protein indhold. Idag kan man bruge kondenseret mælk. Meget hurtigt og  meget nemt. Man tilsætter mindre mængde tørrede mælk eller fløde ifht. den kondenseret mælk, men jeg ville gerne prøve at lave den med mere fløde i forhold til kondenseret mælk. Det blev til MALAI KULFI altså fløde kulfi. Den fik endnu mere creamet texture. Man kan tilsætte alle mulige smag. Jeg har tilsat frisk mango, safran og mandler. LÆKKERT,  prøv selv.

So here is my Mango delight 4: MANGO MALAI KULFI.
One of my childhood memories from Pakistan is eating kulfi outside my grandmother house. It has very special taste and was not availble here before some years ago. Kulfi is ice cream made from evoporated milk. It´s made by slow cooking milk and sugar during stirring and has a very creamy and dense taste. Today you can use condense milk.Very easy and quick. Normally you use condense milk and ad milkpowder or cream less amount then the condensed milk, but I wanted to try making it with more cream then condense milk. It became MALAI KULFI, cream kulfi  with more creamier texture.. Also a lot of different tastes can be also be added,  I used fresh mango,  and safran almonds. DELICIOUS, have a try.

Ingredienser/Ingredients
400ml fløde/ 400ml cream
2dl  sød kondenseret mælk/ 2 dl sweetened condensed milk
30 gr balancherede meget fint hakkede mandler/ 30 gr blanched and very very finnaly chopped almonds.
2 mellem store mango´er/ 2 medium sized mangoes
lille knips safran/ little pinch of safran.

Sådan gør man:
1- fjern skallen af mango og purer mango kødet i food blender. Sæt det til side.
2- i en tyk bundet gryde varm fløde over mellem varme, når fløden begynder at småkoge tilsæt mandler, safran og kondenseret mælk. Lad det koge lidt under KONSTANT OMRØRING. Skrue ned for varmen og reducere mælken til den bliver lidt tyk. Ca 30-40 minutter under forsat  konstant omrøring.
3- kom mælke blandingen i en skål og lad den blive koldt, før mango pure blandes i.
4-  Hæld mælken op i fryse formen, (jeg brugte nogle metal forme, dækkede med sølvpapir) og frys den ned over natten eller minimum 6-8 timer. 
5- når den skal tages ud, kan man tage den ude af fryseren og lade den stå få minutter, før man tager den ud af formen. Eller dyp hurtigt "bagesiden" af formen i lidt varm vand.
6- pynt med mandler eller frisk mango eller begge, jeg har brugt spisligt sølv blad. Og så er der bare tilbage at nyde sin kulfi :)

How to make the kulfi:
1- puree the mango flesh in  food blender. Keep it aside.
2- in a heavy bottom pot give the cream a boil on medium heat, add the condensed milk, safran and almonds, stirr constantly.When it starts bobling, turn to low heat. Let the milk mixture cook until reduces and get thick about 30-40 minuts, during stirring constantly.
3- cool the milk mixture in a bowl before adding in the mango puree.
4- pour the milk mixture in the freezing molds ( I used alluminum molds and covered up with foil.) Freeze until set 6-8 hours or best overnight.
5- to take the kulfi out of the molds, take it our of freezer some minuts before useing or quickly dip the "backside" of into hot water.
6- decorate with fresh mango or almonds or both. I have used edible silver leafs. Now all is left is to enjoy your kulfi  :)



Forsat god søndag..................................
Happy sunday to you all.......................................