lørdag den 6. august 2011

Fyldte Chokolade Dadler / Filled Chocolate Dates

English translation in red colour text :)


Ramadan måned startet her i mandags. Og til at bryde fasten med, er der hos de fleste dadler på bordet hver aften. Selv om dadler i sig selv er gode, er jeg de sidste par år begyndt at gøre mere ud af end kun at fylde dem med mandler eller andre nødder. Bl.a.  fylder jeg dem og overtrækker dem med hvid eller mørk chokolade.  Der er også en god værtind gave.

The month of Ramadan has started and to breake the fast every evening every home has dates on their table. Eventhough regular dates are good, the past few years I have begun to do a bit more with them, then just filling them with nuts. For example I fill them and coat them with  white or dark chocolate. These also work as a hostess gift.





Ingredienser/Ingredients
23-25 stks. stor faste dadler/ 23- 25 big firm dates.
30 gr pistacie grofthakket/30 gr chopped pistacio
30 gr hakked valnødder/ 30 gr chopped wallnuts
300-350 gr overtræks chokolade/ 300-350 gr of chocolate


Pynt/Garnish
10-15 gr fint hakket pistacie.
10-15 gr finelly chopped pistacio.


Fjern stilk resterne og køl dadlerne ca 15- 20 minutter. Det gør det nemmer at skære i dem. Skær en snit på langs i dadlerne, fjern stenene og fyld dem den med blanding af de groft hakkede nødder.
Remove the rest of the stems and cool the dates 15-20 minuts. That wil make the cutting part easier. Make a cut in the dates and remove the seeds. Fill the dates with pistacio and walnuts.


Smelt chokolade efter instruks på pakken. Dyp de fyldte dadler i chokolade en ad gangen. Jeg brugte en ske. Giv dem en lille ryst med fingerene for at få den ekstra chokolade.
Melt the chocolate, fallow the instruktions on the packet. Dip the filled dates one by one. I used a spoon to dip. And gave them a careful shake with the fingers to remove the ekstra chocolate.


Læg dem til tørring på bagepapir. Strø fint hakket pistacie på dem, mens chokolade stædigvæk er vådt.
Let them dry on baking paper. Sprinkle them with finnely chopped pistacio on them.



 Så nu har man enten smagsfulde mørke chokolade dadler......
 Så now you have either tasty dark chocolate dates...............


...........................eller lækker hvid chokolade dadler.
...........................or delicious white chocolate dates.






Ønkser mine muslimske læser en velsignet Ramadan måned og ikke muslimske læser en ligså velsignet August og en god weekend :) 
Wishing all  my muslim readers a blessed month of Ramadan and all you non-muslim also a blessed August and a happy weekend :)

2 kommentarer:

  1. Hi, wow! these dates look so delicious..I will definitely try it..do visit my blog, thanks :)

    SvarSlet
  2. Thankyou for visiting my page ,i wil definitely visit your blog too.:)

    SvarSlet