fredag den 28. marts 2014

Mango Cheesecake



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2014/03/mango-cheese-cake.html


Scroll down for english translation.

Hvis man har fulgt med en stykk tid, så ved man at jeg elsker alting mango. Jeg har længe ville lave en mango cheesecake, ventede bare på lejlighed og en super lækker opskrift. Jeg har været fultstændig forelsket i Gourmet Baking, http://gourmetbaking.blogspot.dk/  Chokolade mango cheesecake at jeg har gemt den til særlig lejlighed og det var så min datter fødselsdag. Jeg blev så vild med Berthas (Gourmet Baking) smukke billeder og kage at jeg ville lave fuldstændig kagerne på samme måde.  Mine cheesecake blev ikke så smukke som hendes, men hvert en mundbid var en nydelse......så lækkert. Den bedset jeg nogen sinde har smagt.Tak til Bertha for opskriften. Opskriften på selve cheesecaken er hendes, jeg har undladt og der en lille forskel på vægten på chokolade os ost.  Mango gelen er min opskrift og jeg har valgt at servere den med  mango pure. 

If you have been flowing me for a while, you wil be aware of that I love everything mango. I have been wanting to try a mango cheesecake for so long and  been waiting for the right opportunity and a super deilcious recipe. Well I found a beautiful Chocolate mango cheesecake over at Gourmet Baking,  http://gourmetbaking.blogspot.dk/
 . I fell so much in love with Berthas ( Gourmet Baking) beautiful cakes that I  wanted to make them look exactly the same and make it for a special occaision, my daughters brithday. Even if my cakes were not as beautiful as hers, every bite was such a delight. This must be the best cheese cake I have ever tasted. Thankyou to Bertha for the recipe. The recipe for the cheesecakes is Gormet Bakings, except I did´nt use vanilla bean and there is also a mini difference in messurements,  I used my own recipe for mango jelly and I choose to serve the cheese cake with a mango puree.



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2014/03/mango-cheese-cake.html

Kagens bages over vandbad og stilles natten over i køleskabet.
the cheesecake is baked over waterbath and afterward placed in refrigerator over night.


 Opskrift fra Gourmet Baking /  recipe adapted from Gourmet Baking

Ingredienser / Ingredients

 95 gr mandel mel / 95 gr almond flour
 55 gr kiks / 55 gr garahams crakers
 40 gr smeltet smør/ 40 gr melted butter
 30 gr sukker  / 30 gr sugar

 140 gr hvid chokolade/ 140 gr white chocolate
 225 gr flødeost / 225 gr creme cheese
 100 gr sukker / 100 gr sugar
 3 æg / 3 eggs 
 150 gr mango pure / 150 gr mango puree
  
Mango gele / Mango jelly
200 ml mango juice / 200 ml mango juice
1/4 tsk agar agar pulver /  1/4 tsk agar agar powder


tilføjet 11/6: Jeg har fået mange spørgsmål om hvad agar agar er,  jeg burde også have skrevet det :)  Agar agar er en vegetabilsk gelering middel og kan købes i helse og special forretninger. Man kan også bruge frugt gelé, hvis man ikke kan  få fat på agar agar. jeg køber min frugt gelé hos de Pakistanske forretninger.



added 11/6: a lot of my danish readers has asked what agar agar is. Agar agar is a vegetarian gelatin. 
Jordbær til pynt/ Strawberries for topping.






http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2014/03/mango-cheese-cake.html
Cheesecakene er bagt over vandbad. Bare vent, det så svært som det lyder. Eksperterne siger at vandbad giver kagen en meget fin struktur.
- Forvarm ovn 150 grader. 
- Gør bage formen/ formene klar.  Smøres let med smør.  Kagen kan godt bages i en stor tærteform. 
- Jeg har pakket min små tærte forme tæt i sølv papir fordi de skal bages i vandbad. 

The cheesecakes are baked over waterbath. It is not as difficult as it sounds.... you will see :) : The experts say that baking over waterbath gives the cakes a velvety texture.  
- Preheat your oven 150 degree celcious. 
- Prepare your baking tins with little butter.  I used small baking moulds like Bertha, but you can bake one cake. 
 - I covered thigtly/ packed my baking tins with silver foil, because of the water bath.




http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2014/03/mango-cheese-cake.html
 - Groft blend kiksens med mandel mel og sukker i en blender.
- Tilsæt smør og bland det sammen. Press blanding ned i tærteformene /  eller i 20 cm springform.
-  Forbag bundende ca 8- 10 minutter eller til bundende er gyldent. 

-  Crumb the crackeres  with almond flour and sugar in a blender. 
-  Add the melted butter and mix.  Lightly press the mixture  in the baking pans/ pan. 
- Prebake the crust 10 minuts or until the crust is light golden.




http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2014/03/mango-cheese-cake.html
- Smelt choklade over vand bad.  Kom hakket chokolade i en ren og tør skål. Varm noget vand og kom det i en anden større skål.  Placer skålen med chokolade i vand skålen.  Smelt chokoladen og lad den afkøle let

- Melt the chocolate over waterbath. Heat water and pour in a big bowl and place a small bowl with choclate inside the water bowl. Melt the chocolate and let it cool a bit.



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2014/03/mango-cheese-cake.html
- Pisk flødeost og sukker sammen til det er godt blandet og glat. 
- Bland i en æg ad gangen.
- Bland i chokolade og mango puree i.

- whisk creme cheese and sugar until well mixed
- Mix in one egg at a time. 
- Add the melted chocolate and mango puree, mix all well.



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2014/03/mango-cheese-cake.html
- Hæld oste massen i formen med mandel bunde.  Læg tærteformene/formen i en oven bakke. 
-  Placer bakken i ovnen. Hæld vand i bakken,  den skal ikke fyldes helt, kun så vandet når halvt op til formene.
- Bag cheesecakene ca 50 minutter  i 150 grader forvarmet oven.  Siderne skal være faste og midten lidt blød. 

- Pour the cheese mixture in your baking pan or pans over the almond crust. Place the pan/pans in a big oven tray.
- Place the oven tray in the oven and pour water in the tray. You need to fil so much water that it levels to the half of your baking pans hight.
- Bake the cheese cakes/cake 50 minuts in 150 degree celcious preheated oven. The sides should be firm and the middle soft. 



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2014/03/mango-cheese-cake.html
Jeg kom til overbage min cheesecakes en lille smule, så man skal holde øje. Cheesecake skal afkøles inden man komme mango gele på. 

- Bland agar agar pulver i lun mango juice. Give det en opkog til pulver er helt balndet. Hæld hurtig gelen over cheesecakene.  Stil cheesecake i køleskabet ntten over.

- I overbaked my cheesecakes a bit, so you have to keep an eye on them. Cool them before pouring jelly on.

- Mix agar agar powder in luke varm mango juice and give it a boil until the powder is mixed. Pour quickly the jelly over the cheesecakes.  Place them in the frigde over night. 


http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2014/03/mango-cheese-cake.html
Server cheesecakene med mango puree , mums. Have en god weekend .

Enjoy your cheesecakes with mango puree,  sooo good.  Have a wonderful weekend.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar