Mango delight 4:
In english look for red colour script..
Her har i min Mango Delight 4: MANGO MALAI KULFI.
En af min barndoms minder fra Pakistan er spise kulfi udenfor min mormors hjem. Den havde en meget specielt smag og kunne ikke fåes herhjemme før for nogle år siden. Kulfi er is lavet på nedkogt mælk. Den er mere kompakt og cremet end almindelig is. Traditionalt er mælk og sukker kogt langsomt ned under konstant omrøring, det er en længerevarende process som forøger eller forstærker mælkens lactose, fedt og protein indhold. Idag kan man bruge kondenseret mælk. Meget hurtigt og meget nemt. Man tilsætter mindre mængde tørrede mælk eller fløde ifht. den kondenseret mælk, men jeg ville gerne prøve at lave den med mere fløde i forhold til kondenseret mælk. Det blev til MALAI KULFI altså fløde kulfi. Den fik endnu mere creamet texture. Man kan tilsætte alle mulige smag. Jeg har tilsat frisk mango, safran og mandler. LÆKKERT, prøv selv.
So here is my Mango delight 4: MANGO MALAI KULFI.
One of my childhood memories from Pakistan is eating kulfi outside my grandmother house. It has very special taste and was not availble here before some years ago. Kulfi is ice cream made from evoporated milk. It´s made by slow cooking milk and sugar during stirring and has a very creamy and dense taste. Today you can use condense milk.Very easy and quick. Normally you use condense milk and ad milkpowder or cream less amount then the condensed milk, but I wanted to try making it with more cream then condense milk. It became MALAI KULFI, cream kulfi with more creamier texture.. Also a lot of different tastes can be also be added, I used fresh mango, and safran almonds. DELICIOUS, have a try.
Ingredienser/Ingredients
400ml fløde/ 400ml cream
2dl sød kondenseret mælk/ 2 dl sweetened condensed milk
30 gr balancherede meget fint hakkede mandler/ 30 gr blanched and very very finnaly chopped almonds.
2 mellem store mango´er/ 2 medium sized mangoes
lille knips safran/ little pinch of safran.
Sådan gør man:
1- fjern skallen af mango og purer mango kødet i food blender. Sæt det til side.
2- i en tyk bundet gryde varm fløde over mellem varme, når fløden begynder at småkoge tilsæt mandler, safran og kondenseret mælk. Lad det koge lidt under KONSTANT OMRØRING. Skrue ned for varmen og reducere mælken til den bliver lidt tyk. Ca 30-40 minutter under forsat konstant omrøring.
3- kom mælke blandingen i en skål og lad den blive koldt, før mango pure blandes i.
4- Hæld mælken op i fryse formen, (jeg brugte nogle metal forme, dækkede med sølvpapir) og frys den ned over natten eller minimum 6-8 timer.
5- når den skal tages ud, kan man tage den ude af fryseren og lade den stå få minutter, før man tager den ud af formen. Eller dyp hurtigt "bagesiden" af formen i lidt varm vand.
6- pynt med mandler eller frisk mango eller begge, jeg har brugt spisligt sølv blad. Og så er der bare tilbage at nyde sin kulfi :)
How to make the kulfi:
1- puree the mango flesh in food blender. Keep it aside.
2- in a heavy bottom pot give the cream a boil on medium heat, add the condensed milk, safran and almonds, stirr constantly.When it starts bobling, turn to low heat. Let the milk mixture cook until reduces and get thick about 30-40 minuts, during stirring constantly.
3- cool the milk mixture in a bowl before adding in the mango puree.
4- pour the milk mixture in the freezing molds ( I used alluminum molds and covered up with foil.) Freeze until set 6-8 hours or best overnight.
5- to take the kulfi out of the molds, take it our of freezer some minuts before useing or quickly dip the "backside" of into hot water.
6- decorate with fresh mango or almonds or both. I have used edible silver leafs. Now all is left is to enjoy your kulfi :)
Forsat god søndag..................................
Happy sunday to you all.......................................
I love mangoes but I have never tried mango ice cream ;). This is really a must-try!
SvarSlet:) do try. It is very tasty.
SvarSlethejså
SvarSletkan man også lave den i ismaskine?
Hej Celine, Jeg har ikke selv prøvet at lave is på ismaskine nogen sinde :) Men jeg vil tro at det ville man godt kunne. Venlig hilsen Misbah
SvarSlet