tirsdag den 28. februar 2012

Omelet

English translation in yellow colour text.





Jeg har lavet lækker omelet til jer. Tynde men lækker luftig. Spis med en lækker salat eller til noget godt brød. Vi spiste dem sammen med en sprød paratha (smør bagt pande fladbrød) 

 I have made these delicious omelets for you. Thin but stil fluffy and tasty. Enjoy with a delicious salad or on a piece of very good bread. We enjoyed these with flacky paratha ( butter baked flat bread)



Indgredienser til 2 personer/ Ingredients for 2 persons


4 æg / 4 eggs
1 tomat, hakket / 1 tomato chopped
2 forårsløg, skåret / 2 spring onions, thinly sliced
1 grønne chili, fint hakket ( kan undlades) / 1 green chili, finnely chopped (optional)
1 spsk groft hakket frisk koriander blade / 1 tbs coarsly chopped fresh coriander
1 tsk frisk kværnet sort peber / 1 tsp fresh grinded black pepper.
1 tsk salt eller efter smag /  1 tsp salt or after taste
1 tsk rød chili pulver/ 1 tsp red chili powder.
1 spsk olie+ ekstra til stegning/ 1 tbs oil + extra for frying.
1 tsk vand / 1 tsp water


1.  Varme 1 spsk olie på en pande og steg den hakkede tomat i ca 2 minutter, tilsæt den friske chili, chili pulver og salt. Steg videre 1 minut. og køl blandingen.


2.  I en skål pisk æggene med en gaffel, tilsæt den afkølede tomat blanding, forårsløg, koriander blade og sort peber.  Bland godt.


3. varm en non stick pande (lille størrelse).  Kom 1 tsk vand i æggeblanding og pisk igen med en gaffel. 


1. Fry the chopped tomato 2 minuts with 1 tbs oil on a pan. Add the fresh chili, chili powder and salt. Fry for an another minut and cool the mixture. 


2. In a bowl wisk the eggs with a fork, add the cool tomato mixture, the spring onions,korinader leafs and black pepper.  Mix well.


3. Heat a non- stick pan. ( I used a small sized pan ) . Add one tsp of water in the egg mixture and wisk again with fork. 


4. Når panden er tilstrækkelig varm, skrues ned for varmen. kom lidt olie på panden og kom halvdelen af ægge blanding i, lad den står og simre til ægge blandingen er blevet fast. Nu skal omeletten vendes. Det kan gøres på to måder. Hvis i har brugt en lillepande er det en lille størrelse omelet og kan vendes med en pande spade.  Den anden måde er at løsne omeletten og lad den glide ud på en tallerken med den ubagte side op ad og så brug tallerken til flippe omeletten tilbage på panden. Lad omeletten stege i 2-3 minutter mere.  Lav den anden omelet på samme måde.


4. When the pan is heated enough, turn the heat on low. Put some oil on the pan and pour half the egg mixture .Let the mixture simmer on very low heat til it sets. Now it is time to turn the baby. That can be done two way. if you are like me making portion sized omeletts on a small pan, you can flip the omelett over on the other side or the second way is to loosen the omelett from the pan. Let the omelett glide on a plate with the unfinished side upwards  and use the plate to flip the omelet over on th pan.Fry on about 2-3 minuts more.  Make the other omelet with rest of the egg mixture  same way.


Nyd jeres omelet og have en rigtig god Tirsdag,  venlig hilsen Misbah


Enjoy your omelet and have a great Tuesday,  greetings Misbah.

lørdag den 18. februar 2012

Lilac Cupcakes

Scroll down for english text.
Som jeg har skrevet tidligere, er jeg syg i øjeblikket. Selvom det går bedrer er der lang til gryder og kage fade.
Inden jeg gik hen og lagde mig med lungebetændelse, nåede jeg at lave disse her til min mor. Visionen var at lave en hel masse cupcake i forskellige lilla nuancer. Det blev til 3 nuancer. Planen var også at tegne med guld dust på blomster mønsterne, men pga tids manglen blev det anderledes. Men flot så det ud.


Cupcakene er min favorit Rose-Pistacie cupcake med rose buttercreme. 
Opskrift her : http://www.cupcakeluvs.blogspot.com/2011/07/shimmery-butterflies.html

Jeg brugte en mønster måtte til at trykke mønster på fondanten , en sjov teknik.


Have forsat en god Lørdag.



As I wrote earlier, for the moment I am ill. Evnthough I am feeling better then before food and cakes seems far away.
Last week before the evil pneumonia hit me, I  did get to make these lilac cupcake for my mother. My vision was to make a lot of cupcakes in different lilac shades.  Also I had planned to "paint"  the flower design with lustre gold, but because  lack of  time I scattered the dust over the cupcakes instead of painting.  Any how they looked good.


Cupcakes are my favorit Rose - Pistacio cupcake with rose butter creme. Recepie here: http://www.cupcakeluvs.blogspot.com/2011/07/shimmery-butterflies.html.

I have used a matt to embose the design on fondant.  A fun teknique.
Have a great Saturday.



fredag den 17. februar 2012

The Winner is../ Vinderen er....

Min første free Give Away er slut og vi har en vinder...............: men først vil gerne takke alle der har deltaget i min første lille give away. Tak for all jeres søde hilsner og kommentar.  Det har været meget dejligt at læse jeres kommentar og jeg har besvaret dem alle også.  jeg ønsker jeg havde råd til at forære jer alle en bog hver:) 
Betingelserne var at man skulle være/blive fast følger af min blog gennem blogger og for en ekstra lod kunne man dele posten med sine venner eller læser. Jeg måtte lave udtrækning to gange, da den første vinder ikke stod registret som min læser, formentligt en misforståelse. Men da ting skal gå retfærdigt til for all skyld, har jeg udtrukket en anden vinder.


My first free Give Away has ended and we have a winner.......... But first i would like to say thankyou to all who took part of my little Give Away. Thankyou so much for you sweet comments. It has been so nice reading  reading and answering them all. I wish I could afford giving  you all a book each :).
The rules were : you had to be/become my regular reader thru blogger and one ekstra chance if you shared my post with your friends or readers. Jeg had to draw twice, since the first winner was not registered as my reader, probebly a misunderstanding. But I have to be fair and squire towards all  of you ,so there for a new winner is drawn. Hopes no one minds.






Vinderen er....................................
The winner is................................

.........................................Coombsy !!! Tillykke.
........................................Coombsy !!!  Congratulations.  Coombsy please contact me on my mail and send me your adresse : mmisbah60@yahoo.com .
so I can send you the book :)  looking forward to hear from you soon.  
You have to contact me latest  end of this month :) 


Tilføjelse 3/3-12: Coombsy har ikke kontaktet mig, så derfor er der udtrukket en ny heldig vinder.


Addition 3/3-12: Since Coombsy havent contacted,there has been drawn a new winner.
  
Og nu vil jeg gå tilbage til min seng,  jeg ligger nemmelig syg med lungebetændelse. Selv om det går fremad, er jeg stædigvæk meget træt. Så I må have mig undskyldt for nu og have en rigtig god weekend alle sammen.


And now I will go back to bed. I have been sick for almost a week.with pneumonia. even though I feel much better, I am still vey tired. So excuse me for now and have a great weekend all of you :)

fredag den 10. februar 2012

Valentine Cupcake Party

Alkohols fri drink: Pink Ruby

I er alle inviteret til en virtual Valentins Cupcake Party,  Søndag den 12/2 her http://www.facebook.com/pages/cupcakesluvs-food-and-cakes/111699505579748 glæder mig til at se jer :)

You are invited to a virtual Valentine Cupcake Party, Sunday the 12 th  this place : http://www.facebook.com/pages/cupcakesluvs-food-and-cakes/111699505579748. Looking forward on seeing you :)




tirsdag den 7. februar 2012

Virtual Tea Party Jan 2012


For nogle uger siden var Cupcakeluvs FB side  http://www.facebook.com/pages/cupcakesluvs-food-and-cakes/111699505579748. vært for en vellykket virtual Tea party for Cupcakeluvs venner og fans. Det var en sammenskuds fest og jeg vil gerne dele herlighederne med jer samt introducere jer til  nogle søde foodie venner og andre sweet venner. 


Some weeks ago Cupcakeluvs FB page http://www.facebook.com/pages/cupcakesluvs-food-and-cakes/111699505579748  hosted a very succesful virtual teaparty for Cupcakesluvs friends and fans. Everybody was invited and had to bring least one Tea party treat. And I want to share all the delights with you and introduce to you to some sweet  foodie friends and other sweet friends.






Lads starte festen! :)
Lets get the party started! :) 


Vi starter let med disse lækre æble stykker fra den meget kreative Fruityful Flowers and wedding Taal. 
Let Start with something light these delicious apple wedges from the very crative Fruityful Flowers and wedding Taal. 

Vores te service blev suppleret af søde Carol fra More Tea Vicar.
We were supplied with Tea Party china by sweet Carol from More Tea Vicar.




En smuk spinat tærte fra den talentfulde søde Melissa.  Jeg tror ikke der er noget hun ikke kan.  Opskriften på hendes lækker "Farm House Spinach Quiche" er her Chindeep
A beautiful spinach quiche from the mucho talented lovly Melissa. I dont think there is anything in world she cant do. The recepie on her delicious  "Farm House Spinach Quiche is here Chindeep.





Værsågod de damer:  Frisk æble kage from en anden sød ven Michaela.  Der er masser lækker opskrifter på hendes blog an affair from the heart
Here you are ladies: frsh apple cake from antoher sweet friend Michaela.  There are a lot of delicous recepies on her blog an affair from the heart.


Ingen Tea Party uden scones. Vi mange slags lækker slags scones, her peanut butter og banan scones. fra endnu en søde foodie veninde. Opskrift findes her på hendes blog: Sumptuous spoonfuls 
No tea party without scones. We many kinds, all delicious, here peanut butter and bannana scones from another swett foodie friend. The recepie is here on her blog:Sumptuous spoonfuls 

Jeg behøver næsten ikke sige noget he :) Tea potte kage  fra Ninna  Også en talentfuld dame og FB ven fra www.cakesbynina.co.uk
I almost dont have so say something here :) Tea pot cake from Ninna. Also a very talented lady and FB friend from www.cakesbynina.co.uk

Mere scones:  Red velvet scones fra mig. Opskrift here: http://cupcakeluvs.blogspot.com/2012/01/valentine-1-red-velvet-scones.html
More scones: Red velvet scones from me. Recepi here: http://cupcakeluvs.blogspot.com/2012/01/valentine-1-red-velvet-scones.html


Et styks mere marcipan biscotti?  fra Camilla min norske FB veninde. Opskrift er her på hendes blog Baker for moro.
Have one more of these marzipan biscotties, from Camilla my norwegen Fb friend. The recepie is here on her bolg Baker for moro.


 Hvad med et styk flan? Ja? Opskrift her på Bias lækker blog Rich and Sweet
How about a pice of flan? Yes? Recepie is here on Bia deliciuos blog Rich and Sweet.

Man kan ikke have en Tea Party uden macarons, her chokolade kirsebær macarons fra Hani. Opskriften er her på hendes blog Haniela´s . Når i er der kig også på hendes fantastiske cookies.
You cant have a Tea party without macarons, here Chocolate Cherry macarons from Hani. the recepie is here Haniela´s. When you are there  also have a look at her amzing cookies. You will be speechless

  .En sød hilsen fra Brenda fra bl.andet en fantastisk kage dekoratør: I kender hende fra Sugar High inc
 Sweet greeting from Brenda , a mucho talented cake artist.  You know her from Sugar High inc.



Det kryderet indsalg: aloo tikki . Opskrift here http://cupcakeluvs.blogspot.com/2011/04/aloo-tikki-fredags-snack.html.


Der var så mange mere lækkerier, værtinde gaver og masser hyggelig stunde. Jeg har vist jer nogle som der var opskrifter på, hvis jeg skal skrive om alle lækkerierne bliver det en lang lang historie. Jeg synes i skal checke selv. Der er link  til alle billederne.

There were many more delicious treats., gifts and lots og joyful momments. I have shown you some, which there were recepie for. It wil be a very very long post if  Iwrite about all the delicious stuff. So I think you should check for your selfes. There is a link here to all the delicious stuff. 

lørdag den 4. februar 2012

Kylling Kofta curry/ Chicken Kofta Curry

English translation in blue colored text :)

Alle kultur har en kødbolle ret. I pakistansk madlavning har vi kofta som laves typisk af hakket lamme kød eller kalve kød. Pakistanske kofte (fleretal) er en "curry ret". Hos os (pakistaner fra Punjab)  hedder curry retterne "salan". Salan spises sammen med eller retter sagt,  roti/chapati, naan eller ris spises sammen med salan.
All cultures have a meatball dish. In pakistani cooking we have kofta, witch is often made from  minced beef or minced mutton. The pakistani kofte (plural) is a "curry dish". We ( pakistanis from Punjab) call curries "salan". Salan is served with naan, roti/chapati or the other way around.


Det er længe siden jeg har lavet kylling kofte. Denne gang fik jeg lyst til at  komme lidt ost og æg i min kylling kofte for at binde kødet sammen. Nogen bruger gram mel i for at binde det sammen. Jeg kan godt lide at de er lidt skrappe i smagen, så jeg kommer frisk chili i både kofte´ne og i sovsen. Men det kan man jo selv variere ved mængden af den friske grønne chili og rød chili pulver.
It has been a while since I made chicken kofte. This time I added cheese and egg in my chicken kofte to bind. Some use gram flour as a binder. I wanted the chicken kofte to be a bit sharp, so I have used fresh chili both in the kofte and in the gravy. But that your choise and you can decrease the fresh chili amount or red chili powder amount.

Ingredeinser for kofte/ Ingredients for kofte
450 gr kylling fillet / 450 gr  chicken  boneless meat, 
50 gr revet ost / 50 gr shredded cheese of you choise
½ - 1 tsk rød chili pulver / ½ -1 tsp red chili powder
½ meget fint revet eller pureret ingefær / ½ tsp very finelly shredded or pureed ginger
½ tsk fint hakket eller pureret/ ½ tsp very finelly chopped or pureed garlic
½ tsk koriander frø pulver / ½  tsp coriander seed powder /  daniyah powder.
½ tsk kommen pulver/ ½ tsp cumin powder/ zeera powder.
lille æg, let pisket. / 1 little egg, lightly whipped.
½ tsk salt eller efter smag (der skal også salt i saucen) / ½ tsp salt or as required ( there is also salt in the gravy)
evt. 2 frisk grønne chili, hakket / 2 fresh chili chopped, optional
1 spsk friske koriander blade, groft hakket./  1tbs fresh coriander/cilantro/ dhaniya leafs chopped.
olie til stegning/ oli for frying.


1. Blend alting sammen til en fast fars i en food processor. 2. Stil farsen i kølskabet ca 20 minutter, det gør det nemmer at arbejde med. 3. Tag farsen ud, og form 12-13 ens boller. Tag lidt olie eller vand på hænderne inden, så er det nemmer. 4.  Stil kofte´ne  i køleskabet igen med plast folie over 10-15 minutter. 5.  Fritur steg enten kofte i olie eller sautér dem i lidt olie på panden. De skal ikke være færdig gennemstegte, bare have lidt farve. 6. Stil dem til side og gør saucen klar-
1. Blend all things together to a firm mixture in a foodprocessor or chopper. 2. Refridgerate the kofte mixture 20 minuts. This wil make the mixture easy to work with. 3. Take the chicken mixture out, oil you hands or use water and form 12-13 meat balls. 4. refridgerate the kofte cover with plastic foil for getting them firm. 5. Deep fry them in oil or sauté them in a pan with little oil. This is just for giving them little colour. 6. Put them aside and make the gravy.

Indgredienser for saucen/ Ingredients for the gravy.
2 mellem store løg, ekstra fint hakket/ pureret. / 2 medium sized onion, extra finelly chopped or pureed.
3  friske tomater, fint hakket  eller bruge hakket dåse tomater ca 250 gr/ 3 medium sized tomatoes, finelly chopped or use canned, diced  tomatoes about 250 gr.
½ tsk pureret hvidløg/ ½ tsp pureed garlic
½ tsk pureret ingefær/ ½ tsp ginger puré
kvart tsk gurkemeje/ quarter tsp turmeric/haldi
½ tsk kumin pulver/ ½ tsp cumin powder
½ tsk koriander frø pulver/ ½ tsp coriander seed powder
1 tsk rød chili pulver/ ½ tsp red chili powder
lille kanel stang/ little piece of cinnamon bark
2 sorte kardemomme / 2 black cardamomes
½ tsk garam masalah / ½ tsp garam masalah 
4 spsk olie. / 4 tbs oil.
3 hele friske chili / 3 whole fresh chili
frisk koriander blade / fresh coriander leafs

7. Varm olie i dyb gryde, kom de purerede løg og sauter i 2-3 minutter. 8. Tilsæt  ingefær og hvidløg og sauter videre til løgene er gyldne brune. 9. Skru ned for varmen, tilsæt gurkemeje, kumin pulver, koriander pulver og rød chili pulver. Bland godt og forsæt stegning, hele tiden under omrøring. 10. Tilsæt tomaterne, sauter under omrøring nogle få minutter ind til olien skiller ud.

7. Heat oli in a deep skillet,  add the pureed onions and sauté 2-3  minuts 8. Add the ginger and garlic, keep on frying, while you stir untilthe onions are golden in colour. 9. Lower the heat, add trumeric, cumin powder, coriander powder and red chili powder. Mix well and keep on frying, while stiring all the time.    10. Add the tomatoes , keep on sautéing until the oil aparts, you wil be able to see the oil.

11. Tilsæt de hele chilier, kanel stangen og de sorte kardemommer og steg vider 3 minutter. 12. Kom 500 ml vand i og giv det hele en opkog. 13. Når saucen har kogt en gang,  læg kofte´ne i saucen og giv det en opkog 14. Lad det hele stå og simrer på lav varme til saucen er reduceret til 300 ml. 15. Sluk for varmen og drys garam masalah i saucen. 16.  Inden servering fjernes kanel stangen og de sorte kardemommer ud.

11. Add the whole chilis, the cinnamon bark and the black cardamoms and keep on sautéing 3 minuts more. 12. Add 500 ml water, giv the sauce a boil. 13. When the sauce has boiled once add the koftes and giv a boil more. 14. Let the whole thing simre on low heat until the sauce reduces to 300 ml. 15. Take the curry of and sprinkle with garam masalah. 16. Remove cinnamon bark and the black cardamoms before serving.
.
Drys frisk hakket koriander blade og nyd  kylling kofte med naan.
Sprinkle with fresh chopped corainder leafs and enjoy chicken kofte med naan.


Vi ses og husk min gratis Give Away http://cupcakeluvs.blogspot.com/2012/02/gratis-give-away-free-give-away.html Løber indtil 16 Februar,
See you and remeber my free give away http://cupcakeluvs.blogspot.com/2012/02/gratis-give-away-free-give-away.html Runs until 16 February.

fredag den 3. februar 2012

Gratis Give Away/ Free Give Away



Scroll down for english translation.


For at fejrer at min blogs FB side har over 1000 fans og jeg har snart haft min blog  1 år, har jeg arrangeret en lille gratis give away til jer. Min første yeah!! I kan vinde denne her fantastisk bog af Lindy Smith. Der er masser af vejledninger til mange tekniker.
For god ordens skyld vil jeg sige at det er mig selv der sponsorer den her give away. :)

For at deltage skal I være faste læsere af min blog enten ved google friend eller ved hotmail. Hvis I ikke er det endnu så meld til nu.  Og så skal I efterlade en kommentar til mig. Det er her på bloggen man skal være fast læser :)

En lod for at følge min blog og en lod ekstra for hvis man deler denne oplysning enten på sin FB side eller på sin blog :) Give Awayen slutter Torsdag den 16. Februar kl 8.00. Så trækker jeg lod blandt jer. 

To celebrate that my FB page has over 1000 "likes" and that my blog soon is one years old, I have arranged a little free Give away for you. My first Give away Yeah!!. You can win this fabulous book by Lindsy Smith. Tutorials on lots of cake decorating techniques. This Give Away is sponsored by me only and you can join where ever in the world you live.

To participate you have to be a fallower of my blog, either by hotmail or google friend. No problem if you aren´t fallower of the blog yet. You can join now.  You also have to leave me a comment here on this blog. Comments on FB does not count. You have to join here:)

One lottery ticket for joining my blog and one extra ticket for shareing this on your blog or your FB page with your friends. This Give away ends  Thursday the 16. eight O´clock in the morning, danish time :)