Det ser lækker ud ik? Jeg lavede disse aloo tikki ´er igår aftes til fredags hyggen. Man kan kalde dem "kartoffel bøffer" godt krydret, bløde indvendig og sprøde uden på. Det er en populær "tea time" snack, men kan sagtens fungerer som frokost med noget godt salat. Eller lav dem i mini størrelse til brunch eller forret.
Jeg har tilsat tørrede granatæble kerner i mine aloo tikki´er. I det pakistanske køkken bruger man dem til at give maden let sød-syrligt smag. I aloo tikki´erne giver de en lækker kontrast til de mosede kartofler og en syrlig pift. For at forstærke effekten, har jeg også tilsat granatæble kerne pulver. Begge ting kan købes hos de pakistanske madvarer butikker.
English: looking yummy these aloo tikki´es. These potato patties are well seasoned, softon the inside and crusty on the outside. This is a popular tea time snack. You can make them for lunch with a delicious salad or in mini size for brunch. I have used dried pommegrant seeds and pommegrant seed powder to give them a sour taste, but thats quite optional.
Aloo Tikki.
5-8 stk. /5-8 pieces.
ingredienser/ingredients:
- 650 gr. kogt og mosede kartoffeler. / 650 gr boilled and mashed potatoes
- ca. 50 gr forårsløg, snittet. / 50 gr scallions, chopped
- 1 spsk. hakkede frisk koriander/persille / 1 tbs. chopped fresh corainder or parsely
- 1-2 grøn chili, ( eller efter smag ) fint hakkede. / fresh green chili finnely chopped 1-2 or to taste.
- 1,5 tsk tørrede granatæble kerner. / 1,5 tsp dried pommegaranate seed powder.
- ½ tsk. spids kommen pulver. / ½ tsp grind cumin powder
- ½ tsk. garam masalah ( krydderi blandning) kan undlades. / ½ garam masalah
- Salt efter smag. / salt to taste
- ½ tsk. rød chili pulver. / ½ tsp red chili powder
- lille nip granatæblekerne pulver, kan undlades. / little nip of pommegranate seed powder, optional.
-1-2 æg, let pisket / 1-2 eggs, beaten
- 50-70 gr rasp / 50-70 gr breadcrumbs
- olie til stegning. / oil for frying.
De forskellige krydderier og tørrede granatæble kerner.
Different spices and dried pommegranate seeds.
Sådan gør du:/This is how to do:
Mos kartofflerne i en stor skål. Til sæt grøn chili, forårsløg, friske krydderurter samt krydderierne og granatæble kernerne. Bland godt.
Add green chili, scallions, spieces, herbs and the pommegranate to the mashed potatoes and mix well.
Form til "flade bøffer", 1cm i tykkelse og ca. 6-7cm i diameter.
Make flat patties like this, 1 cm thick and 6-7 cm in diameter.
Vend dem i let pisket æg først og rasp bagefter.
Turn them in the beaten eggs and then turned them in breadcrumbs.
Fry them in a skillet in oli. Dont turn them too much. Fry them golden.
Serveres varm med en yoghurt - mynte chutney. Velbekom.
Serve them hot with a cold yoghurt -mint chutney. Enjoy.
yoghurt - mynte chutney
Der er mange varianter af chutney´er i det pakistanske køkken. Den mest almindelig er yoghurt - mynte chutney. Mynten og yoghurt har en frisk og kølende effekt og passer derfor rigtig godt sammen med disse aloo tikk´er. Hvor skarp og stærk man vil have ens chutney, bestemmer man selv. Jeg kan godt lide en anelse skarphed i min chutney og kommer derfor ekstra chili i. Smag jer frem, men man kan sagtens undlade at komme chili i. Chutney´en vil smage lækkert alligevel.
ingredienser/
1 dl. natural yoghurt.
1- 1½ spsk. frisk mynte, fint blended
salt eftersmag.
lille nip rød chili pulver.
frisk grøn chili, efter smag. ( kan undlades )
sådan gør du:
Yoghurten piskes let med en gaffel, mynten og krydderierne tilsættes. Det hele blandes godt.
Skriv gerne hvis i har spørgsmål til fremgangmåden eller andre ting. Meld gerne tilbage, hvordan det gik med at lave Aloo tikki om det smagte godt osv. osv.
Godweekend.
Hej Misbah..
SvarSletKunne du ikke tage og sætte et billed ind af det der garam masalah, der findes flere forskelige slags og jeg vil gerne købe den rigtige.. På forhånd tak...
Knus
Hej Sabina, Der findes mange forskellige "firma navne". Der er to slags, man kan få hel garam masalah: indeholder hel 5-6 krydderier og man kan få det i pulver form. Her har jeg brugt pulver Og Jeg ligger billedet af det her i de kommende dage :)jeg har også tænkt på at skrive om de forskellige krydderier. knus
SvarSlet