Jeg har lavet lækker omelet til jer. Tynde men lækker luftig. Spis med en lækker salat eller til noget godt brød. Vi spiste dem sammen med en sprød paratha (smør bagt pande fladbrød)
I have made these delicious omelets for you. Thin but stil fluffy and tasty. Enjoy with a delicious salad or on a piece of very good bread. We enjoyed these with flacky paratha ( butter baked flat bread)
Indgredienser til 2 personer/ Ingredients for 2 persons
4 æg / 4 eggs
1 tomat, hakket / 1 tomato chopped
2 forårsløg, skåret / 2 spring onions, thinly sliced
1 grønne chili, fint hakket ( kan undlades) / 1 green chili, finnely chopped (optional)
1 spsk groft hakket frisk koriander blade / 1 tbs coarsly chopped fresh coriander
1 tsk frisk kværnet sort peber / 1 tsp fresh grinded black pepper.
1 tsk salt eller efter smag / 1 tsp salt or after taste
1 tsk rød chili pulver/ 1 tsp red chili powder.
1 spsk olie+ ekstra til stegning/ 1 tbs oil + extra for frying.
1 tsk vand / 1 tsp water
1. Varme 1 spsk olie på en pande og steg den hakkede tomat i ca 2 minutter, tilsæt den friske chili, chili pulver og salt. Steg videre 1 minut. og køl blandingen.
2. I en skål pisk æggene med en gaffel, tilsæt den afkølede tomat blanding, forårsløg, koriander blade og sort peber. Bland godt.
3. varm en non stick pande (lille størrelse). Kom 1 tsk vand i æggeblanding og pisk igen med en gaffel.
1. Fry the chopped tomato 2 minuts with 1 tbs oil on a pan. Add the fresh chili, chili powder and salt. Fry for an another minut and cool the mixture.
2. In a bowl wisk the eggs with a fork, add the cool tomato mixture, the spring onions,korinader leafs and black pepper. Mix well.
3. Heat a non- stick pan. ( I used a small sized pan ) . Add one tsp of water in the egg mixture and wisk again with fork.
4. Når panden er tilstrækkelig varm, skrues ned for varmen. kom lidt olie på panden og kom halvdelen af ægge blanding i, lad den står og simre til ægge blandingen er blevet fast. Nu skal omeletten vendes. Det kan gøres på to måder. Hvis i har brugt en lillepande er det en lille størrelse omelet og kan vendes med en pande spade. Den anden måde er at løsne omeletten og lad den glide ud på en tallerken med den ubagte side op ad og så brug tallerken til flippe omeletten tilbage på panden. Lad omeletten stege i 2-3 minutter mere. Lav den anden omelet på samme måde.
4. When the pan is heated enough, turn the heat on low. Put some oil on the pan and pour half the egg mixture .Let the mixture simmer on very low heat til it sets. Now it is time to turn the baby. That can be done two way. if you are like me making portion sized omeletts on a small pan, you can flip the omelett over on the other side or the second way is to loosen the omelett from the pan. Let the omelett glide on a plate with the unfinished side upwards and use the plate to flip the omelet over on th pan.Fry on about 2-3 minuts more. Make the other omelet with rest of the egg mixture same way.
Nyd jeres omelet og have en rigtig god Tirsdag, venlig hilsen Misbah
Enjoy your omelet and have a great Tuesday, greetings Misbah.
Gid man havde en lille pande, men med en stor familie, har jeg kun store pander, og omeletter er kropumulige at lave på mine pander, så jeg må nøjes med at scramble eller bage dem færdige under grillen. Dine ser ellers så lækre ud :)
SvarSlettak Kageleg. Jeg har brugt en af min mors pander,som hun bruger til at spejle æg. Jeg har kun mellemstore pander selv :)
Slet