lørdag den 4. februar 2012

Kylling Kofta curry/ Chicken Kofta Curry

English translation in blue colored text :)

Alle kultur har en kødbolle ret. I pakistansk madlavning har vi kofta som laves typisk af hakket lamme kød eller kalve kød. Pakistanske kofte (fleretal) er en "curry ret". Hos os (pakistaner fra Punjab)  hedder curry retterne "salan". Salan spises sammen med eller retter sagt,  roti/chapati, naan eller ris spises sammen med salan.
All cultures have a meatball dish. In pakistani cooking we have kofta, witch is often made from  minced beef or minced mutton. The pakistani kofte (plural) is a "curry dish". We ( pakistanis from Punjab) call curries "salan". Salan is served with naan, roti/chapati or the other way around.


Det er længe siden jeg har lavet kylling kofte. Denne gang fik jeg lyst til at  komme lidt ost og æg i min kylling kofte for at binde kødet sammen. Nogen bruger gram mel i for at binde det sammen. Jeg kan godt lide at de er lidt skrappe i smagen, så jeg kommer frisk chili i både kofte´ne og i sovsen. Men det kan man jo selv variere ved mængden af den friske grønne chili og rød chili pulver.
It has been a while since I made chicken kofte. This time I added cheese and egg in my chicken kofte to bind. Some use gram flour as a binder. I wanted the chicken kofte to be a bit sharp, so I have used fresh chili both in the kofte and in the gravy. But that your choise and you can decrease the fresh chili amount or red chili powder amount.

Ingredeinser for kofte/ Ingredients for kofte
450 gr kylling fillet / 450 gr  chicken  boneless meat, 
50 gr revet ost / 50 gr shredded cheese of you choise
½ - 1 tsk rød chili pulver / ½ -1 tsp red chili powder
½ meget fint revet eller pureret ingefær / ½ tsp very finelly shredded or pureed ginger
½ tsk fint hakket eller pureret/ ½ tsp very finelly chopped or pureed garlic
½ tsk koriander frø pulver / ½  tsp coriander seed powder /  daniyah powder.
½ tsk kommen pulver/ ½ tsp cumin powder/ zeera powder.
lille æg, let pisket. / 1 little egg, lightly whipped.
½ tsk salt eller efter smag (der skal også salt i saucen) / ½ tsp salt or as required ( there is also salt in the gravy)
evt. 2 frisk grønne chili, hakket / 2 fresh chili chopped, optional
1 spsk friske koriander blade, groft hakket./  1tbs fresh coriander/cilantro/ dhaniya leafs chopped.
olie til stegning/ oli for frying.


1. Blend alting sammen til en fast fars i en food processor. 2. Stil farsen i kølskabet ca 20 minutter, det gør det nemmer at arbejde med. 3. Tag farsen ud, og form 12-13 ens boller. Tag lidt olie eller vand på hænderne inden, så er det nemmer. 4.  Stil kofte´ne  i køleskabet igen med plast folie over 10-15 minutter. 5.  Fritur steg enten kofte i olie eller sautér dem i lidt olie på panden. De skal ikke være færdig gennemstegte, bare have lidt farve. 6. Stil dem til side og gør saucen klar-
1. Blend all things together to a firm mixture in a foodprocessor or chopper. 2. Refridgerate the kofte mixture 20 minuts. This wil make the mixture easy to work with. 3. Take the chicken mixture out, oil you hands or use water and form 12-13 meat balls. 4. refridgerate the kofte cover with plastic foil for getting them firm. 5. Deep fry them in oil or sauté them in a pan with little oil. This is just for giving them little colour. 6. Put them aside and make the gravy.

Indgredienser for saucen/ Ingredients for the gravy.
2 mellem store løg, ekstra fint hakket/ pureret. / 2 medium sized onion, extra finelly chopped or pureed.
3  friske tomater, fint hakket  eller bruge hakket dåse tomater ca 250 gr/ 3 medium sized tomatoes, finelly chopped or use canned, diced  tomatoes about 250 gr.
½ tsk pureret hvidløg/ ½ tsp pureed garlic
½ tsk pureret ingefær/ ½ tsp ginger puré
kvart tsk gurkemeje/ quarter tsp turmeric/haldi
½ tsk kumin pulver/ ½ tsp cumin powder
½ tsk koriander frø pulver/ ½ tsp coriander seed powder
1 tsk rød chili pulver/ ½ tsp red chili powder
lille kanel stang/ little piece of cinnamon bark
2 sorte kardemomme / 2 black cardamomes
½ tsk garam masalah / ½ tsp garam masalah 
4 spsk olie. / 4 tbs oil.
3 hele friske chili / 3 whole fresh chili
frisk koriander blade / fresh coriander leafs

7. Varm olie i dyb gryde, kom de purerede løg og sauter i 2-3 minutter. 8. Tilsæt  ingefær og hvidløg og sauter videre til løgene er gyldne brune. 9. Skru ned for varmen, tilsæt gurkemeje, kumin pulver, koriander pulver og rød chili pulver. Bland godt og forsæt stegning, hele tiden under omrøring. 10. Tilsæt tomaterne, sauter under omrøring nogle få minutter ind til olien skiller ud.

7. Heat oli in a deep skillet,  add the pureed onions and sauté 2-3  minuts 8. Add the ginger and garlic, keep on frying, while you stir untilthe onions are golden in colour. 9. Lower the heat, add trumeric, cumin powder, coriander powder and red chili powder. Mix well and keep on frying, while stiring all the time.    10. Add the tomatoes , keep on sautéing until the oil aparts, you wil be able to see the oil.

11. Tilsæt de hele chilier, kanel stangen og de sorte kardemommer og steg vider 3 minutter. 12. Kom 500 ml vand i og giv det hele en opkog. 13. Når saucen har kogt en gang,  læg kofte´ne i saucen og giv det en opkog 14. Lad det hele stå og simrer på lav varme til saucen er reduceret til 300 ml. 15. Sluk for varmen og drys garam masalah i saucen. 16.  Inden servering fjernes kanel stangen og de sorte kardemommer ud.

11. Add the whole chilis, the cinnamon bark and the black cardamoms and keep on sautéing 3 minuts more. 12. Add 500 ml water, giv the sauce a boil. 13. When the sauce has boiled once add the koftes and giv a boil more. 14. Let the whole thing simre on low heat until the sauce reduces to 300 ml. 15. Take the curry of and sprinkle with garam masalah. 16. Remove cinnamon bark and the black cardamoms before serving.
.
Drys frisk hakket koriander blade og nyd  kylling kofte med naan.
Sprinkle with fresh chopped corainder leafs and enjoy chicken kofte med naan.


Vi ses og husk min gratis Give Away http://cupcakeluvs.blogspot.com/2012/02/gratis-give-away-free-give-away.html Løber indtil 16 Februar,
See you and remeber my free give away http://cupcakeluvs.blogspot.com/2012/02/gratis-give-away-free-give-away.html Runs until 16 February.

4 kommentarer:

  1. Ser lækre ud. Dejlig med stærk mad her i kulden :)

    SvarSlet
  2. @kageleg :) Ja det varmer rigtig meget.

    SvarSlet