Scroll down for english translation
Kære foodies, I må have haft gang i jeres december bagning? Jeg har bagt naan efter et stykke tid, nogle lækker tomat naan. Jeg har tilføje lidt flere krydderier til den her tomat naan opskrift.
Jeg har brugt to slags mel for at gør naan lidt grovere, man kan justere i melene som det behager en, hvis man bruger mere mængde grovere mel skal der lidt mere væske i og hvis man undlader skal der lidt mindre væske i.
Tilbehør: De her naan er rigtig lækker til en mild curry ret, evt butter chicken eller en korma. Vi havde lavet chicken tikka, salat og en yoghurt chutney til.
Tomat, ingefær og chili naan, 8-9 stks
Dejen:
500 gr mel + lidt ekstra
200 gr atta (fuldkorns hvedemel )
30 gr gær
2 spsk vegetabilsk olie
1 dåse hakkede flåede tomater (400 gr)
3 spsk yoghurt
1 tsk salt
½ tsk sukker
6 spsk mælk.
Fyld:
1.Bland begge mel, salt og sukker sammen. Lun mælken og opløs gær i. Bland olie, gær opløsning, yoghurt og de hakkede flåde tomater med melet. Ælt til en lind og blød dej. Dejen skal være let klisteret, hvis den er for våd tilsæt lidt mere mel i, hvis den er for tør tilsæt lidt yoghurt eller mælk i.
2. Stil dejen til hævning i en ren skål tildækket ca 1 time.
4. Forvarm ovn 250 grader, gør 2 bageplader klar med bagepapir.
5. Del dejen i 8 dele. Kom lidt mel på bord overfladen og ud rul til små pandekager, smør fyldet på og luk kanterne sammen igen omkring fyldet, se billeder og anvisning her : https://cupcakeluvs.blogspot.com/2015/05/keema-naan-keema-naan.html
7. Bages ca 8-10 minutter, kan smøres med lidt smør/olie før servering.
Dear foodies, are you enjoying your december baking. I baked naan
Recipe for tomato, ginger and chili naan, 8-9 naans
1. Mix both flours, salt and suger in a bowl. Dissolve the fresh yeast in tepid milk. Mix oil, the yeast mixture, the plumed tomatoes (juice and fruit) and yoghurt with the flours and knead to a soft dough. The dough has to be a bit sticky, if it is too wet, mix in a bit more flour, if too dry mix in more yoghurt or milk.
4. Preheat the oven 25o degree Celsius, Prepare 2 baking sheets with baking paper.
5. Divide the dough into 8 part and roll out to thick patties and smear the filling on the top, gather the edges to a ball Again and roll out bit larger then pita bread.
7. Bake them for 8-10 minutes. Brush the naans with butter or oil before
To those celebrating Christmas, I wish you a Merry Christmas and to everyone else, I wish happy holidays. Again sending prayers and thoughts to Palestine, the homeland of prophet Jesus, peace be upon him. The homeland which is going through an indescribably cruel genocide and ethnic cleansing, may Palestine quickly experience peace and freedom.
500 gr mel + lidt ekstra
200 gr atta (fuldkorns hvedemel )
30 gr gær
2 spsk vegetabilsk olie
1 dåse hakkede flåede tomater (400 gr)
3 spsk yoghurt
1 tsk salt
½ tsk sukker
6 spsk mælk.
Fyld:
2½ spsk ingefær puré
1 spsk hvidløgs puré
3-4 chili, fint hakket (uden frø)
1½ spsk knust tørret kasuri methi /kan erstattes af tørret krydderurt efter smag
½ tsk salt
1 spsk hvidløgs puré
3-4 chili, fint hakket (uden frø)
1½ spsk knust tørret kasuri methi /kan erstattes af tørret krydderurt efter smag
½ tsk salt
2. Stil dejen til hævning i en ren skål tildækket ca 1 time.
3. Bland fyldet sammen, læg til side.
4. Forvarm ovn 250 grader, gør 2 bageplader klar med bagepapir.
5. Del dejen i 8 dele. Kom lidt mel på bord overfladen og ud rul til små pandekager, smør fyldet på og luk kanterne sammen igen omkring fyldet, se billeder og anvisning her : https://cupcakeluvs.blogspot.com/2015/05/keema-naan-keema-naan.html
6. Rul ud til naan på størrelse af pita brød
Placer 4 naan på hver bageplade, dæk med viskestykke og efterhæv dem ca 15 minutter.
7. Bages ca 8-10 minutter, kan smøres med lidt smør/olie før servering.
Til dem der fejre jul, ønsker jeg en glædelig jul og alle andre ønsker jeg en god ferie. Jeg sender særlige bønner og tanker til Palæstina, Profeten Jesus hjemland fred være med ham. Det hjemland, som gennemgår et ubeskrivelig grusom folkedrab og etnisk udrensning, må Palæstina hurtig opleve fred og frihed.
Inspiration til andre slags naan:
- Hakkekød fyldte naan
http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/05/keema-naan-keema-naan.html
- Hakkekød fyldte naan
http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/05/keema-naan-keema-naan.html
- Naan med ost
- Koriander naan, lavet på panden
- Almindelig naan med mandel topping
ENGLISH
I have used two types of fluors, you can adjust the flour as you like, if you use more whole wheat flour add a little more liquid and if you omit it add a little less liquid.
These naan are really delicious with a mild curry dish, butter chicken or a korma. We had chicken tikka, salad and a yoghurt chutney.
Recipe for tomato, ginger and chili naan, 8-9 naans
Dough
500 gr flour + little extra
500 gr flour + little extra
200 gr whole wheat flour
30 gr fresh yeast
1 can chopped plum tomato (400 gr)
3 tbs yoghurt
1 tsp salt
30 gr fresh yeast
1 can chopped plum tomato (400 gr)
3 tbs yoghurt
1 tsp salt
½ tsp suger
6 tbs milk
2 tbl oil
Filling
2½ tbs ginger paste
1 tbs garlic paste
3-4 fresh chili, seeds removed and chopped
1½ tbs crushed dried kasuri methi (can be omitted with any other dried herb according to taste)
½ tsp salt
2. Place the dough in a clean bowl, cover with a kitchen towel and leave it to leaven one hour.
3. Mix all the filling and set at side.
4. Preheat the oven 25o degree Celsius, Prepare 2 baking sheets with baking paper.
5. Divide the dough into 8 part and roll out to thick patties and smear the filling on the top, gather the edges to a ball Again and roll out bit larger then pita bread.
You can see here how to: https://cupcakeluvs.blogspot.com/2015/05/keema-naan-keema-naan.html
6. Place 4 naan on each baking sheet, cover with kitchen towel and let them rest 15 minuts.
7. Bake them for 8-10 minutes. Brush the naans with butter or oil before
servering.
More naan recipes here:
- minced meat stuffed naanhttp://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/05/keema-naan-keema-naan.html
- Naan with cheese
https://cupcakeluvs.blogspot.com/2017/04/bla-skimmel-oste-naan-blue-cheese-naan.html
- Coriander naan made on pan
- Coriander naan made on pan
- Naan , regular with almond topping
Ingen kommentarer:
Send en kommentar