Scroll down for english translation
I det pakistanske køkken er der flere typer halwa og en vinterfavorit er også denne halwa tilsat æg. Denne æg og suji halwa er så passende til disse mørke og kolde dage, trøster og varmer alt i én, en vinterdessert.
Her kommer min opskrift på denne lækker varmende Suji & Ande halwa til særlige lejligheder eller bare til en kold dag. Da vi var børn fik vi nogle gange en simpel og hurtig ægge halwa bestående af æg, mælk og sukker, noget lignende sød røræg kaldet meethe ande. Til ære for barndomsnostalgi har jeg dekoreret Suji & Ande halwa med Meethe Ande rosetter.
2 æg
100 gr fin suji ( fin semolina mel )
100 gr smør/ghee
200 ml sødmælk
1½ spsk sødmælks pulver
110 gr sukker
8. stk kardemomme (knust /pulver)
håndfuld mandel snitter + ekstra til pynt
Tilberedning af halwa
1. Jeg har tørristet mandlerne let på en pande for at gøre dem lidt mere sprøde. Denne trin kan godt springes over.
2. Pisk mælke pulver og mælk sammen med sukker i en skål. Pisk æggene godt sammen i en anden skål og tilsæt det til mælke blandingen.3. Smelt ghee eller smør på en panden på mellem varme, kom semolina mel og steg på mellem varme til semolina får let farve og begynder at dufte.
4. Skrue ned for varmen, tilsæt æggeblanding og de knuste kardemomme i. Rør rundt hele tiden stille og roligt
5. Skrue op til mellem varme og fortsæt med at rører rundt indtil halwa begynder at tyknes, tilsæt mandel snitterne i. Efterhånden vil halwa give slip, så er den ved at være færdigt.
Tilberedningen af Meethe Ande Rosetter
Pisk æg godt , tilsæt mælk, mælke pulver, salt og sukker og pisk godt sammen. Varm lidt olie på en pande og lav en tyde pandekage af ægge mixet. Afkøl pandekagen, rul den stramt sammen og skære små rosetter.Dekorer Suji & ande Halwa med flere mandler og Meethe Ande rosetter, nydes varm med en kop te eller kaffe.English translation
Here comes my recipe for this delicious Suji & Ande halwa for special occasions or just for a cold day. When we were children sometimes we made a simple egg halwa with eggs, milk and sugar as a quick dessert. We called it called meethe ande, something like sweet scrambled eggs. In honor of childhood nostalgia, I have decorated Suji & Ande halwa with Meethe Ande rosettes.
1. I dry roasted the almond splits on a pan, for getting them more crispy. This step is optional.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar