Scroll down for english text.
Asalamaleikum foodies og god søndag
Jeg har været i bage humør i nogle dage og fik mig taget sammen til at bage nogle lækker naan. Opskrift følger nedenunder, det er tomat naan some jeg bager af og til på forskellige måder. Idag har jeg kun lavet dem med flåede tomater og spidskopmmen.
Asalamaleikum foodies and happy Sunday.
I have been in the moode for baking for some days and finally today I got to bake some scrumptious naan. I make these yummy naan with different variations, this time I just added som cumin .
8 naan / 8 naan
700 gr mel + lidt ekstra/ 700 gr flour + little extra
25 gr gær / 25 gr fresh yeast
1½ spsk vegetabilsk olie + ekstra/ 1½ tbs vegetable oil + some extra
1 dåse hakkede flåede tomater (400 gr) / 1 can chopped plum tomato (400 gr)
1 tsk hel spidskommen / 1 tsp cumin seeds
2 spsk yoghurt / 2 tbs yoghurt
1 tsk salt / 1 tsp salt
1. Bland mel og salt sammen. Opløs gær i 2 spsk lun vand. Bland olie , gær opløsning , spidskommen og de hakkede flåde tomater med melet. Ælt til en lind og blød dej. Dejen skal være let klisteret, hvis den er for våd tilsæt lidt mere mel i, hvis den er for tør tilsæt lidt yoghurt eller vand i.
2. Stil dejen til hævning i en ren skål tildækket ca 1 time.
3. Forvarm ovn 250 grader, gør 2 bagepalder klar med bagepapir.
4. Del dejen i 8 dele. Kom lidt mel på bord overfladen og ud rul til tynde pandekager lidt større end pita brød.
Placer 4 naan på hver bageplade, dæk med viskestykke og efterhæv dem ca 15 minutter.
5. Pensles med lidt olie inden de bages ca 8-10 minutter.
Nyd dem varm til en lækker curry ret, kebab eller til en suppe. Vidste I at jeg har mange lækker naan opskrifter på bloggen? Scroll nedad for at se flere lækre naan.
ENGLISH :
1. Mix the flour and salt in a bowl. Dissolve the fresh yeast in 2 tbs tepid water. Mix 1 tbs oil, the yeast mixture, cumin seed and the plumed tomatoes (juice and fruit) with the flour and knead to a soft dough. The dough has to be a bit sticky, if it is to wet, mix in a bit more flour, if it is to dry mix in more yoghurt or water.
2. Place the dough in a clean bowl, cover with a kitchen towel and leav it ro leaven one hour.
3. Preheat the oven 25o degree Celcius, Prepare 2 baking sheets with baking paper.
4. Devide the dough into 8 part and roll out to thin pancakes a bit larger then pita bread. Place 4 naan on each baking sheet, cover with kitchen towel and let them rst 15 minuts.
5. Brush the naan a little oil before baking them for 8-10 minuts.
Enjoy them hot with a yummy curry dish, kebabs or with a soup. Do you know I have many scrumptious naan recipe on the blog, scroll down to view some more scrumptious naans.
naan med mandler/ naan with almonds
kylling og spinat fyldte naan/ chicken and spinach stuffed naan
spinat naan / spinach naan
Hakkekød fyldte naan / minced meat stuffed naan
ingefær & hvidløg naan/ ginger & garlic naan
Ingen kommentarer:
Send en kommentar