Scroll down for english text
Jeg har cravede en citrus sirups kage lige siden appelsin og klementin sæson startede. Det skulle være en mellemøstlig inspireret sirups kage. Jeg omdannede min appelsin -mandel cupcake opskrift lidt til nedenstående opskrift og tilføjede semolina. Det er første gang jeg bager med suji/semolina, jeg bruger det i halwa og andre desserter men har ikke brugt det i bagværk. Men jeg har bagt med mandelmel og tænker at det er nogenlunde samme princip. Jeg kunne tilsætte mere kraft og smag i form af mere saft, da semolina kræver lidt mere væske end mel. Igår fik jeg endligt bagt. Det blev en lækker kage med masser af klementin smag og en hint af saffran. Man kan godt undlade safran men det tilføjer en flot gul farve til kagen.Gå bare igang med at bage, der er en nem kage at bage, det er ikke noget der skal piskes, alt skal bare blandes.
Ingredienser
150 gr mel
100 gr fin semolina
170 gr sukker
2 tsk bagepulver
180 gr smør, smeltet og afkølet let
3 æg
100 gr tyrkisk yoghurt
revet skal af 3 store økologisk klementiner
1oo ml friskpressede klementin saft
evt lidt knust safran tråde
- Forvarm ovn til 180 grader C.
- Gør en 20 cm rund bage orm klar, belæg bunden med bagepapir og smør siderne med smør.
- Bland mel, semolina, sukker og bagepulver sammen i en stor skål.
- I en anden skål rør æggene sammen med yoghurt.
- Tilsæt æggeblandingen og det smeltet smør sammen med de tørre ingredienser. Bland godt til der ikke er klumper mere. Bland klementin skal og saft i.
150 gr flour
100 gr semolina
170 gr sugar
2 tsp baking powder
180 gr butter melted and cooled
3 eggs
100 gr turkish of greek yoghurt
For topping (optional)
Ingredienser
150 gr mel
100 gr fin semolina
170 gr sukker
2 tsk bagepulver
180 gr smør, smeltet og afkølet let
3 æg
100 gr tyrkisk yoghurt
revet skal af 3 store økologisk klementiner
1oo ml friskpressede klementin saft
evt lidt knust safran tråde
Klementin sirup
250 ml klementinsaft
250 ml vand
125 gr sukker
Til topping ( kan undlades )
fint hakkede pistacie, ca3 -4 spsk
spiselig tør- rosenblade, knuste
kan også pyntes med friske klementin skiver
cremefraiche eller tyrkisk yoghurt til servering
- Forvarm ovn til 180 grader C.
- Gør en 20 cm rund bage orm klar, belæg bunden med bagepapir og smør siderne med smør.
- Bland mel, semolina, sukker og bagepulver sammen i en stor skål.
- I en anden skål rør æggene sammen med yoghurt.
- Tilsæt æggeblandingen og det smeltet smør sammen med de tørre ingredienser. Bland godt til der ikke er klumper mere. Bland klementin skal og saft i.
- Hvis safran bruges , knus tråde og opbløde det i en tsk kogt vand og tilsæt det hele til dejen.
- Kom dejen i den klargjorte bageform.Bag i ca 30- 35 minutter. I min ovn tog det 35 minutter. Lav en check med en tandstik for se om de er færdig.
- gør siruppen klar. Kom sukker, saft og vand i en gryde og bring det i kog, lad det småkoge ind det bliver let tyk, ca 8-10 minutter, man ender med ca 400 ml sirup. læg ca 100 ml af siruppen til side, resten skal hældes over kagen
- læg kagen på en bagerist med en tallerken under, prik kagen med en tandstik og hæld siruppen over i 3 omgange. Lad kagen trække ca ½-1 time og pynt med pistacie nødder og rosenblade.
- server kagen med cremefraiche/yogurt og klementine sirup.
English
I have been craving a citrus syrup cake for a while. since the orange and clementine season started. I wanted it to be a Middle Eastern inspired syrup cake, so I changed my orange-almond cupcake recipe a bit into the recipe below and added semolina. This is the first time I bake with suji/semolina. I use it in halwa and other desserts but have baked with it. I have used almond flour and think it is roughly the same principle. I could add more power and flavor in the form of more juice as semolina requires more moisture than flour. Finley yesterday I baked the cake. It turned out to be a delicious cake with lots of clementine flavor and a hint of saffron. You can leave saffron out but it gives a lovely colour to the cake.Go ahead start baking, this is an easy cake to bake, everything just needs to be mixed.
Ingredients
150 gr flour
100 gr semolina
170 gr sugar
2 tsp baking powder
180 gr butter melted and cooled
3 eggs
100 gr turkish of greek yoghurt
zest of 3 large organic clementines
100 ml fresh clementine juice
100 ml fresh clementine juice
crushed saffron threads, optional
Clementine syrup
250 ml clementine juice
250 ml water
125 gr sugar
finely chopped pistachios, ca3 - 4 tbsp
edible dry rose petals, crushed can
the cake also be garnished with fresh clementine slices.
- Preheat oven to 180 degrees C.
- Prepare a 20 cm round baking worm, coat the bottom with baking paper and grease the sides with butter.
- Mix flour, semolina, sugar and baking powder together in a large bowl.
- In another bowl, whip the eggs together with the yoghurt.
- Add the egg mixture and the melted butter together with the dry ingredients. Mix well until there are no more lumps. Mix the clementine zest and juice in.
- If saffron is used, crush the saffron threads and soak them in a teaspoon of boiled water and add it all to the batter.
- Put the batter in the prepared baking tin. Bake for about 30- 35 minutes. In my oven it took 35 minutes. Make a check with a toothpick to see if it is done.
- place the cake on a baking rist, prick the cake with a toothpick and pour the syrup over in 3 rounds. Let the cake soak for about 1-2 hour and garnish with pistachio nuts and rose petals.
- Serve the cake with sour cream / yogurt and clementine syrup.
This is just beautiful!! I love the beautiful citrus flavors and colors!
SvarSlet