lørdag den 26. december 2020

Safran boller / Saffron buns

 





Scroll down for english translation.

Kære foodies længe siden sidst, håber I har det godt. Vi har herhjemme været ramt af sygdom men har det godt nu. 

Jeg håber I får bagt masse her i juleferien. Jeg har en lækker bageopskrift med til jer, de mest bløde saftig safran boller. De smager skønt og dufter vidunderligt. Jeg bagte en stor portion i forgårs til deling med mine forældre, bollerne holdt sig bløde saftig også dagen efter.

Til ca 20 store boller

1100 gr mel + ekstra

2 små æg

5 dl sødmælk

180 gr smør

50 gr gær

1 tsk knust safrantråde ( ca 1 gr)

150 gr sukker

1 tsk salt 

1 æg til pensling


Smelt smørret og læg til side, til afkøling.

Bland de knuste safran tråde med 2 spsk kogende vand i en lille glas, læg til side.

Lun mælken til håndvarmt og opløs gæret i mælken.

Si melet og bland det sammen med sukker og salt, kom gær- mælken, pisket æg og safran. Bland det lidt løst sammen før smeltet smør kommes i. Ælt til en blød dej, kom ekstra mel i hvis det behøves .Dejen skal være let klistreret og blød.

Dejen kommes i ren skål, smurt med lidt olie. dækkes og hæves 1 time lunt sted.

Dæk 2 bageplader med bagepapir. Slå forsigtig luften ud af dejen og form til 20 boller. Efterhæv bollerne dækket 20 minutter. Pensl med pisket æg og bag ca 8 minutter i 220 grader forvarm oven. 

Nyd dem varmt med smør.




Der er også disse lækker lucia boller som også smager skønt.


opskrift her : https://cupcakeluvs.blogspot.com/2014/12/lucia-brd-lucia-bread.html


English

Dear foodies long since last, hope you are well. We at home have been affected by illness but are doing well now. 

I hope you baking a lot here during these Christmas holidays. I have a delicious baking recipe for you, the softest fluffy saffron buns. They taste great and smell wonderful. I baked a large portion the day before yesterday to share with my parents, the buns stayed soft even the next day. 

For about 20 large buns1100 gr flour + extra 2 small eggs 5 dl whole milk 180 gr butter 50 g yeast 1 teaspoon crushed saffron thread (approx. 1 gr) 150 gr sugar 1 teaspoon salt 1 egg for brushing

Melt the butter and set aside to cool. 

Mix the crushed saffron threads with 2 tablespoons boiling water in a small glass, set aside. Warm the milk to luke-warm and dissolve the yeast in the milk. Sift the flour and mix it with the sugar and salt, add the yeast milk, beaten egg and saffron. Mix it a little loosely together before adding the melted butter. Knead into a soft dough, add extra flour if needed. The dough should be lightly sticky and soft. Place the dough in a clean bowl, greased with a little oil. Covered the bowl agn proof for 1 hour. Cover 2 baking sheets with parchment paper. 
Carefully knead the air out of the dough and shape into 20 buns. Raise the buns covered for 20 minutes. Brush with beaten egg and bake for about 8 minutes.in 220 degree preheated oven. 


Enjoy them hot with butter.


If you like saffron buns, then you also have to try these Lucia buns https://cupcakeluvs.blogspot.com/2014/12/lucia-brd-lucia-bread.html 












Ingen kommentarer:

Send en kommentar