For english translation scroll down.
Baby aubergine pakora á la Hasselbach er den sidste skud på min pakora opskifter. Hasselbach pakora, hvordan passer det sammen?
Forleden fandt jeg nogle smukke mini baby auberginer. Jeg ved faktisk ikke hvad de hedder. Der er de store almindelig auberginer, der de små aflange og så er der disse små runde og meget faste. Uanset hvad de hedder, var de så søde og smukke. Mens jeg stod og kiggede på dem, hvordan jeg skulle tilbrede dem, Jeg ville gerne bevar deres form og lav dem hel, det var der jeg tænkte Hasselbach.
8-10 mini auberigner
150 gr besan (kikærtemel)
ca 150 ml vand
salt efter smag og behag + ekstra
1 tsk rød chili pulver
1 tsk anardana pulver ( tørrede granatæble kerne pulver)
1 tsk ( zeera powder ) spids kommen pulver
1 tsk ( dhaniya powder ) koriander frø pulver
½ tsk garam masala
½ tsk (zeera) spidskommen frø
olie til friture stegning
tilbehør
lime skiver
mynte yoghurt chutney
tamarind chutney
Rens auberginer og tør dem. Lav i auber snitter på tværs i aubeginerne næsten helt til bunden lige som i Hasselbagte kartoffler. Drys lidt salt på de snittede auberginer også lidt imellem snitterne. Læg aubergnerne i en si ca 15 minutter. Skyl dem bageefter under rindende vand og dup tør dem godt.
Bland ½ tsk anardana pulver, ½ tsk spidskommen pulver og ½ tsk korinader frø sammen og kom det på de tørrede auberigner, ned i snitterne.
Si besan, bland besan med de resterende krydderier og salt efter smag, tilsæt lidt vand ad gangen. Dejen skal være en lidt pandekage agtid dej. tilsæt mere vand hvis det er nødvendigt. Min dej blev lig en anelse for tynd,
Varm oile i en dyp gryde. Dyb auberginerne i pakora dejen, sørge for at der er også kommer lidt pakora dej i snitterne og friture steg dem olie få ad agngen indtil de er gyldne og gennem stegte. Læg dem på køkken papir for at dræne dem for olie. Nyd dem varm med mynte yoghurt chutney eller tamarind chutney.
Scroll ned ad for at se flere pakora opskrifter
ENGLISH:
Hasselbach style babay eggplant/aubergine pakora is mine latest pakora recipe.
Hasselbach and pakora how does that come together?
I got the idea when I found these mini baby eggplants, actaully I dont know what they are called. There are the regular size and there are those mini oblong eggpalnts and then there are these even smaller and a bit rounder and more firm. What ever they called I found them very beautiful and while I was looking at them I was thinking what could bring out there beauty more and how to cook them. I wanted to fry them whole to keep thiere shape and thats then I thougt of hasselbaching them.
8- 10 mini baby eggplants
150 gr besan ( gramsflour)
150 ml cold water
salt to your taste + little extra
1 tsp Anardana powder ( dried pommegranate seed powder)
1 tsp red chili powder
1 tsp (zeera powder) cumin powder
1 tsp (dhaniya powder) coriander seed powder
½ tsp (zeera ) whole cumin
oil for deep frying
Condements
mint yoghurt chutney
tamarind chutney
lime slices
Wash and pet dry the eggplants. Slice them almost to the bottom, just like in Hasselbach potatoes. Sprinlle little salt in between the slices and leave the in a collander for 15 minuts.
Then wash them under runing cold water and pet dry them well.
Mix ½ tsp anardana powder, ½ tsp cumin powder and ½ coriander seed powder. Rub the eggplants with mixture, also in between the slices.
Mix beasn with rest of the spices , add little eater at a time and make a batter like for pancakes. Add more water if needed, Heat th oil in a deep griddle. Dip the eggpants in the pakora batter, make sure the batter also get in between the slices. Deep fry until golden, crisp and cook trough. Enjoy them hot with chutney.
Scroll down for more pakora recipe.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar