lørdag den 18. juni 2016

Rose Milk



Scroll down for english translation.


Vi er næsten halvvejs i Ramadan og jeg tror jeg har glemt at ønske jer Ramadan Mubarik . Så Ramadan Mubarik til alle muslimer og  alle ikke muslimer ønskes også en særdeles velsignet måned.

Rose Milk minder mig om den lyse røse dhoodh soda fra min bardom hos  min mormor. Dhoodh soda laves med mælk og soda (dansk vand) om sommeren. Vi drak det meget i min barndom. Rose Milk er en  "mælke drink med rose smag og duft uden dansk vand Jeg lavede det sidste uge til at bryde fasten med, som alternativ til milkshake. Hvis I kan lide rosen smag og duft i jeres mad er det i højgrad  en en afkølende drink for jer.   Den vil være meget passende og smuk til en have fest eller en tea party.

I stedet for rose syrup har jeg brugt Rooh Afza, en rose og frugt syrup som kan købes hos de paksiatnske grønthandler. 



Indgredienser til 3 glas

500 ml mælk 
180 ml rose sirup eller Rooh Afza 
2 spsk rosen vand
1 spsk hakkede pistacie
1 spsk hakkede mandler
knuste isterninger

pynt :
tørrede spiselige rosen blade ( ca 2-3 spsk)
lidt rose sirup


- Start med at pynte glas kanterne.  Kom sirup i en dyp tallerken. Knus rosenbladne og spred dem på en anden  tellerken. Dyp glas kanterne i sirup og ryst den ekstra sirup af, bageefter dyp glas kanterne i de tørrede rosen blade.  

- I en kande bland rør mælk og rose sirup /Rooh Afza sammen, tilsæt rosen vand.  Kom knuste isterninger i bundene af de 3 glas. Hæld Rose Mælk op i de 3 glas, kom mandler og pistacier i glasene også.  Serveres iskoldt.









English :

We are halvway trough Ramandan and I forgot to wish Ramadan Mubarik. Ramadan Mubarik and to all none muslims wishing you all also a blessed month.

Rose Milk reminds me about my childhood at my grandmothers house. The grown ups made a pink dhood soda for the hot summer. Dhood soda is a milk, somekind of syrup or soda water. Rose Milk is made with out the soda water. I made it last week for iftar (fast breaking) as a alternative to milkshake.  If you like rose fragrance nad taste in your food this is very much a cooling beverage for you. Gorgeous for garden parties and tea parties also. 

In stead of rose syrup I have used Rooh Afza, a rose and fruit syrup bought in the pakistani groscery store. 

Ingredients for 3 glasses

500 ml milk
180 ml Rooh Afza
2 tbs rose water
1 tbs chopped pistacio
1 tbs chopped almonds
crushed ice

For decoration

edible dried rose petal ( 2-3 tbsp)
little Rooh Afza


Start by decorating the galsses.  Pour Rooh Afza in a deep plate. Crusg the dried rose petal and spread them on anonther plate. Dip the glas edges in the syrup, shake the excess syrup of and then dip the glass edge in the rose petal. 

In a jug mix the milk with Rooh Afza, mix in the rose water.  Lay some crushed ice in the bottom of the 3 glasses and pour the Rose Milk into the glasses.  Add the chopped almonds and pistacios. Enjoy very chilled. 










Ingen kommentarer:

Send en kommentar