fredag den 10. juni 2016

Kylling Kebab 2 / Chicken Kebab 2



Scroll down for english translation.

Kebab er en af de her ting som kan laves i mange variationer af forskellig slags kød og forskellige ingredienser. Til min gæster sidste uge, lavede jeg de her kylling chapli kebab, som er lidt anderledes end min vanlig kylling chapli kebab : http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2011/04/chicken-kebab.html 

Chapli kebab er jo de her flade runde kebab som kan spises som de er eller eller sammen med naan.  I den her ny opskrift kan man lave dem både som kofte eller lidt tykke kebab eller aflange ligesom seekh kebab, det er op til jer.  


Indgredienser
ca 8 -9 kebabs

1 kg hakket kylling kød

5 forårsløg / 
friske grønne chilli 4 stk (eller efter smag)
30 gr frisk hakket koriander blade 
1 spsk birkes frø
1 tsk rød chili pulver
½ tsk karry pulver
½ spidskommen pulver
1 tsk salt
revet skal af 1 lemon

Tilbehør: rå marineret rødløg med lime og yoghurt mynte chutney.





Skær forårs løg, brug både den grønne og den hvide del. Blande dem sammen med hakke kødet, krydderierne, hakkede koriander, hakkede chili, birkes frø og lime skal. Bland godt og bland igen. Læg kylling farsen i kølskabet ½ time ca. Forvarm ovn 225 grader, læg bagepapir på en bage plade. Kom lidt olie på hænderen og form kylling farsen til 8-9 kødboller ( alt efter hvor stor eller tynde I vil have jeres kebab, jeg har lavet lidt store og tynde kebab, noget lignede chapli kebab). Placer kødbollen på bagepladen og press den ud til en bøf,  eller form de runde kebab med hænderne. Kebab steges i ovn 8-10 minutter alt efter hvor tykke de er. 

Alternativ kan man stege kebab  på panden i lidt olie.


Angående tilbehør:  jeg har brugt 2 rødløg som jeg har skåret meget fint og vendt dem i 1 spsk lime saft.


Chutney opskrift kan ses her:

 1. http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2011/04/aloo-tikki-fredags-snack.html
 2. http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2012/01/koriander-cashewnd-chutney-corainder.html

scroll ned ad for flere kebab opskrifter.....

English:
Kebabs are one of those thing you can make in many variations of different kinds of meat and ingredients. For my guests last weekend I made these succulent chicken chapli kebab different then my regular chicken chapli kebabs  http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2011/04/chicken-kebab.html


Chapli kebabs are those flat and round kebab wich can be consumed as they are or with naans. My new kebab recipe can be used to make thick patties kebabs or oblong shaped seekh kebab, thats up to you. 

Ingredients

makes 8 -9 kebabs

1 kg minced chicken meat
5 green onions
 4 green chili (or to your taste)
 30 gr fresh chopped coriander leafs
1 tbs poppy seeds
1 tsp red chili powder
½ tsp curry powder
 ½ tsp cumin powder
1 tsp salt
zest from 1 lime

Condiments : raw red onions with lime and yoghurt mint chutney.

Cut the green onions, use both the green and the white part. Mix them in a big bowl with the minced chicken meat, spices, chopped koriander, chopped chili, poppy seeds and lime zest. -Mix well and mix well again. Place the chicken mixture in the fridge for half an hour or so.
Preheat the oven for 225 degree celcious. Line a baking sheet with baking papper.  Apply little oil on your hands and shape the chicken mixture to 8 or 9 meat ball and press them into round patties. Place the kebabs on the baking sheet and cook them in the oven for 8 - 10 minuts, they should be golden in colour and done. 

Alternativly you can fry the kebabs in a pan in very little oil.


When serving sprinkle with fresh chopped coriander and fresh lime juice and serve with red onions and chutney.


About the condiments: I have used to red onions . I sliced them very thin and turned them in one tbsp lime juice. 


For chutney recipe,  click links below :

1. http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2012/01/koriander-cashewnd-chutney-corainder.html 
2.  http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2011/04/aloo-tikki-fredags-snack.html









For more  kebab recipe scroll down




Chicken Chapli Kebab





Masala Kebab





Lakse Kebab / Salmon Kebabs



Seekh Kebab


Ingen kommentarer:

Send en kommentar