søndag den 3. juli 2016

Kajoor & Badami Kulfi ( dadel & mandel kulfi ) / Date & Almond Kulfi



scroll down for english translation

I anledning af Ramadan besluttede jeg at lave kulfi med mandel og dadel smag.  for dem af jer der ikke ved hvad kulfi er se her :  http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2011/07/mango-malai-kulfi-mango-ice-cream-mango.html
Denne gang besluttede jeg at gøre det lidt nemmere ved at bruge en kulfa mix.   

English:
This time I decided tom make kulfi with almond and date taste in occassion of Ramadan.  For who of you that dont know what kulfi is, see here http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2011/07/mango-malai-kulfi-mango-ice-cream-mango.html
To make it easier I aslo decide to use a kulfa mix





Efter at have brugt kulfa mix, synes jeg ikke at det var nemmere end at lave helt fra bunden.
I kan bruge min mango kulfi opskrift og erstatte mango med dadler.  I dag får I opskriften med Kulfa mixet. jeg har ikke fulgt brugs anvisning helt,  f.eks har jeg erstattede mælk med kondenseret mælk. Kulfa mix fåes hos de pakistanske grønthandler.

I used this kulfa mix, but i did´nt find it easier then making from scratch. Myabe because i did´nt fallow the recipe given on the packett. Also I used evoporated milk, instead of milk.  If you want to make date kulfi from scratch, you can use my mango kulfi recipe and omitt the mango with date. How ever today I will give you the recipe  with the kulfa mix. here in denmark you can find this kulfa mix in the pakistani groccery stores.



1 pakke mandel kulfa mix / 1 packett  almond kulfa mix
700 ml usødet kondenseret mælk / 700 ml unsweetened condense milk
5 stk store dadler / 5  large dates
evt 2 skiver brød (uden kanter) / 2 slices of bresd ( with out the edges) optional




I en dyb gryde varm kondenseret mælk til kogning, under omrøring. Når mælken er ved at koge skrue ned for varmen. Nu skal den kondenseret mælk reduceres yderligere. Det skal gøres langsomt og på svag varme og helt tid under omrøring. Det vil ca tage ½ time. 
Fjern stenene fra dadlerne og hak dem fint.

In a deep pot heat the condence milk up to boiling point. Then decrese the heat. Now slowly reduce the condense milk. It should be done on low heat and while you stirr. It wil take about ½ hour.
Remove the pitts form the dates and chop the dates.




Når mælken er reduceret til  det halve ca,  bland kulfa mix og de hakkede dadler i og rør undt indtil blandingen bliver lidt tyk. 

After reducing th milk to almost half add , stirr in the kulfa mix and the chopped dates.  Keep on cooking the mixture for som minnuts mote until the mixture becomes thicker.




Hæld blandingen op i en blender. Her tilsættes brød skiverne i også. Blend til fint og stil blandingen til køl i køleskabet  minimum 2-4 timer. 


Pour the mixture into a blender. here you also will be adding the bread slices if useing so. Blend to fine and place in the fridge to cool at least 2-4 hours. 




Jeg afkølede 4 timer,  efter afkøling kom kulfi blandingen op i si forme eller en luft tæt beholder med lå og stil det til frysning 24 timer i fryseren.  Jo længere fryse tid desto bedre ellers smelter kulfi hurtigt.

I cooled for 4 hours before freezing. Pour the mixture into kulfi moulds or in a air thight container with lid and place in freezer for 24 hours.  The longer freezing time the better in my opinion.





Min kulfi smeltede lidt hurtigt, jeg tror ikke det havde fået nok frystid. Men den smagte godt og var rigtig cremet som en kulfi skal være.

My kulfi melted very quickly, I think I took it out from the freezer a bit earlier. But it it tasted so good and was just as creamy as you want kulfi to be.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar