mandag den 9. marts 2015

Aubergine Fritter & Aubergine Pakoreh/ Eggplant Fries & Eggplant Pakoreh

http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/03/aubergine-fritter-aubergine-pakoreh.html

Idag har jeg en lille lækker opskrift på aubergine fritter og lækker syrligt pakoreh med auberginer og rødløg med til jer.

Today for you, I have brought a yummy little recipe with eggplant fries and tangy pakoreh eggplant and red onions.  


Aubergine Pakoreh / Eggplant Pakoreh

Ingredienser/ Ingredients

1 mellemstore aubergine / 1 medium eggplant
2 rødløg, mellem størrelse/ 2 medium size red onions
200 gr kikærtemel (besan) / 200 gr gramsflour (besan) 
110 ml vand / 110 ml water
saft af ½ citron / juice of ½ lemon
2 spsk hakket koriander blade / 2 tbsp chopped coriander leaf
1 tsk salt / 1 tsp salt
1 tsk rød chili pulver/ 1 tsp red chili powder
½ tsk spidskommen pulver / 1 tsp cumin powder
½ tsk koriander frø pulver / ½ tsp coriander seed powder
evt, 1 spsk let knuste koriander frø / 1 tbs lightly crushed corinader seeds, optional
evt,  3 friske chili hakket / 3 fresh chili chopped

olie til friture stegning / oil for frying



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/03/aubergine-fritter-aubergine-pakoreh.html

Skære rødløg i tynde strimler og aubergine i tern eller tynde skiver, som skæres over igen til små stykker.  Si besan (kikærtemel) . Bland det hele sammen, dejen må ikke være tynd eller for tyk, men tyk nok til at den holder alle grønsagerne samlet.  Så tilsæt vand lidt ad gangen og tilsæt mere, hvis der er nødvendigt.  
Her er der flere tip på hvordan man laver pakoreh :  http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2012/06/pakora.html

Cut red onions thin and the eggplant either in small dices og thin slices and cut again to small pieces. Sift the beasan (gramsflour). Mix everything together, the batter must not be thin or to thick,  just thick enough to keep everything together like glue. So add water a little at a time and add more if needed. 
On the link below you can find more tips on how to make pakoras : 


http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/03/aubergine-fritter-aubergine-pakoreh.html

Til friturestegning varm olie i en dyb gryde, bruge en spise ske til at tage lidt besan blanding op og kom det over i den varme olie. Lav få pakoreh ad gangen, steges indtil de er gyldne brune og færdigt indvendigt.

For frying the pakora, heat the opil in a deep pan. Use a tablespoon  to spoon the batter in the heated oil. Fry few pakoreh at a time , dont overfil the pan. Fry until golden brown and done inside. 


Aubergine Fritter/ Eggplant Fries



Ingredienter / Ingredients

1 aubergine / 1 eggplant
3 spk besan kikærtemel, eller almindelig mel /3 tbsp gramsflour (besan) or all purpose flour
1 spsk spidskommen frø / 1 tbs cumin seeds
½ tsk chili pulver / ½ tsp chili powder
½ tsk salt / ½ tsp salt



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/03/aubergine-fritter-aubergine-pakoreh.html

Skære auberginen i 4 kvarte på langs og skær hver kvart igen i tynde både.  Læg de skåret skiver i en skålmed vand indtil brug.

Cut the eggplant in 4 length wize and then cut the 4 pieces again into thin boats. Soak the pices in bowl of water until use.



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/03/aubergine-fritter-aubergine-pakoreh.html

Bland krydderierne og spids kommen frø med besan eller det almindelig mel. Dup tør aubergine skiverne let i køkkenrulle papir og dyb dem i det besan/mel blandning.

Mix all the spises and the cumin seeds with the besan/flour. Pat dry the aubergine slices lightly in a kitchen towel and afterward dip them in the dry besan/flour mixture. 



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/03/aubergine-fritter-aubergine-pakoreh.html

Friture steg aubergine fritterne i varm olie indtil de er sprøde og gyldne.

Deep fry the eggplant fritters in heated oil until golden and crisp.




http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/03/aubergine-fritter-aubergine-pakoreh.html



Spis fritterne og pakoreh med en stærk chutney eller ketchup, håber I har nydt min lille lækker opskrift, have en god uge.

Enjoy the fries and the tangy pakoras with a hot chutney or ketchup. I hope you enjoyed my little yummy recipes.......... have a nice week. 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar