scroll down for english text
Idag har vi besøg af en gæste kok. Gæste kokken er min mor og faktisk står vi i hendes køkken. Vi har sovet hos min forældre og jeg var på vej til køkkenet for at lave en let morgenmad, da jeg opdaget at min mor allerede var igang. Hun var igang med at lave en hurtig version af Chicker Choley. chicker betyder mudder og choley er punjabi for kikærter. Retten kan spise med ris, pratha og puri (friture stegt flad brød). Min mor lavede det med pratha og besluttet i sidste øjeblik også lave halwa.
Idag mor lavede en hurtig og simpel version af kikærte retten, men den er fuld af smag og super lækkert.
Min mor er ikke nøje med vægt, alt laves efter øjemål undtagen ris og visse desserter.
I skal bruge :
720 gr kogte kikærter
3 løg,
2 tomater
1 tsk salt
1 tsk chili pulver
½ tsk gurkemeje
1 tsk ingefær puré
½ tsk hvidløg puré
1½ tsk stødt koriander frø
1 -2, hakket
5 spsk madlavnings olie
Today we have a guest chef . The guest chef is my mother and actually we are standing in her kitchen. We have been sleeping here and I was on my way to the kitchen to make a easy breakfast for all of us, when i discovered that my mother wae preparing already, making a quick version of Chicken Choley. Chicken means mud and choley is punjabi for chickepeas. This dish is served with rice, pratha or puris. My mother made pratha and in the last momment she also decied to make halwa. So this is her version of quick and simpel Chicker Choley, quick and simple but full of taste and super yum.
My mother does´not messure or weight her ingrediens except for riec and certain desserts.
You will be needing:
750 gr boiled chickpeas
3 onion
2 tomatoes
1 tsp salt
1 tsp chili powder
½ tsp turmeric
1 tsp ginger paste
½ tsp garlic paste
1 ½ tsp grinded coriander seeds
1- 2 chili, chopped
5 tbs vegetable oil
- Riv løgene fint eller fint hak dem i blender. - Skær tomaterne i små tern. - Varm olien i en gryde, Kom løgene, tomater, ingefær og hvidløg i, - Steg det hele nogle minutter indtil løgende begynder at blive bløde og gennemsigtig. - Tilsæt alle krydderierne og steg nogle minutter. - Tilsæt kikærterne og steg forsat i ca 8 minutter over mellem høj varme.
- Grate the onion finelly or put them in a blender and chop them very finelly. - Cut the tomatoes in small dices. - Heat the oil in a pot, add the onions tomatoes, garlic and ginger, cook until the onions are transparent and soft. - Add the spices and cook more for few minuts while stirring. add the chickpeas and cook on medium high heat for 8 minuts more.
- Skrue op for varmen, tilsæt hakkede chili og ca 600 ml. liter vand. - Bring det hele i kog. Skrue ned for varmen, - Lad det simrer over lav varme ca 15 minutter under låg, Drys lidt frisk koriander . Lav tynde sprøde pratha og nyd.
Increase the heat, add the chopped chili and almost 600 ml water, - Bring it to boil and then decrease the heat. Let it simmer over low heat with a lid for alomst 15 minuts. make some thin crispy pratha and enjoy,
Ingen kommentarer:
Send en kommentar