Bhuna keema.
Bhuna betyder stegt. Oftest er det en ret med tyk eller meget lidt sauce. Keema er hakket kød. Den her keema salan ( som vi kalder curry retter) er meget lækker og har en fyldig smag. Opskriften er nem også og hvad kan man forlange mere? Opskriften er min mors eller retter sagt den er alle sammens, for det er en meget almindelig metode at lave keema på, ved at kaste alting med lidt vand i en gryde, istedet for at lave en masalah først.
Jeg har brugt en Non-Stick gryde og bruger derfor ikke så meget olie.
Bhuna means fried, often this is a dish with a thick sauce or very little sauce and keema means minced meat. This keema salan (as we call curry dishes) is very delicious and rich in taste. The recipe is also very easy and what can you ask for more? The recipe is my mothers or it is everybody for this is a very common way to cook keema, you trow everything in pot with some water instead of making masalah first.
I am useing a Non- Stick pot and therefor not useing so much oil.
Ingredienser/Ingredients
Jeg har brugt en Non-Stick gryde og bruger derfor ikke så meget olie.
Bhuna means fried, often this is a dish with a thick sauce or very little sauce and keema means minced meat. This keema salan (as we call curry dishes) is very delicious and rich in taste. The recipe is also very easy and what can you ask for more? The recipe is my mothers or it is everybody for this is a very common way to cook keema, you trow everything in pot with some water instead of making masalah first.
I am useing a Non- Stick pot and therefor not useing so much oil.
Ingredienser/Ingredients
500 gr hakket lammekød/ 500 gr minced meat, I used lamb.
1 mellem store løg / 1 medium size onion
1 mellem store tomat, eller Cherry tomater / 1 medium sized tomato
1 spsk tomat pure / 1 tbsp tomato paste
1 tsk salt / 1 tsp salt
1 tsk agurkemeje/ 1 tsp haldi (turmeric)
1 tsk hvidløg pasta, (eller meget fint revet) / 1 tsp garlic paste
1 tsk ingefær pasta, (eller meget fint revet) / 1 tsp ginger paste
2 spsk olie / 2 tbsp oli
1 tsk rød chilli pulver / 1 tsp red chili powder
3-4 friske grøn chili, kan undlades / 3-4 fresh green chili, optional
½ tsk cumin pulver / ½ tsp peesa zeera ( cumin powder)
½ tsk koriander frø pulver / ½ tsp peesa dhaniya ( coriander seed powder)
½ tsk garam masalah / ½ tsp garam masalah
frisk koriander blade til pynt/ dhaniyah ( fresh coriander leafs) for garnish.
1. Hak løg og tomater groft. 2. Kom hakkekødet i en store non-stick gryde med 2 dl vand, tilsæt løg, tomater, tomat pure, ingefær, hvidløg, salt og agurkemeje. Giv det lille opkog og lad det stå simrer på mellem varme, rør rundt en gang imellem.
1. Chop the onion and tomatoes. 2. Put the minced meat in a big non-stick pot with 2oo ml water, add the onion, tomato, tomato paste, ginger, garlic, salt and turmeric. Giv it a little boil and let it simer over medium heat, stir time to time.
3. Når vandet er fordampet og løgne meget blød, skrue lidt op for varmen og rør rundt mens det sidste af vandet fordamper. 4. Tilsæt olie, rød chili pulver, friske chili, koriander pulver, kommen pulver og steg på høj varme, ca 8-10 minutter under omrøring. 5. Når olien begynder at kunne ses på overfladen, er retten ved at blive færdig. Her kan lidt væske tilsættes, hvis man gerne vil have lidt sauce. Jeg til satte 1 dl vand. 6. Skrue ned for varmen 2 minutter efter tilsætning af vand og lad det simrer nogle få minutter mere. 7. Drys med gram masalah og sluk komfuret.
3. When the water evaporates and the onions are very very soft, increase the heat and stir to get the last of water to evaporate. 4. Add oil, red chili powder, fresh chili, coiander and cumin powder and fry for 8-10 minuts under high heat, while you stir. 5. When you can see the oil on the surface of the meat, the dish is almost done. At this point you can add more water if you want more sauce. I added 1oo ml water. 6. 2 minuts after adding the water decrease the heat to low and let it simer for some more minuts. 7. Sprinke garam masalah over the keema and shut the heat off.
8. Drys frisk hakket koriander blade over, inden servering. Bhuna keema kan spises med kogt ris, roti eller disse her naan : http:// cupcakeluvs.blogspot.com/ 2012/05/dhaniyah-naan.html.
8. Sprinkle with fresh chopped coriander leaf before servering. Have Bhuna keema with boiled rice, roti or these naans : http:// cupcakeluvs.blogspot.com/ 2012/05/dhaniyah-naan.html.
Velbekommen allesammen. Jeg har brug for jeres hjælp med lidt tilbagemeldinger om de er nemme at forstå, kan de bruges osv. Mange tak på forhånd. jeg vil være tilbage snart med mere lækkerier.
Enjoy everbody. BTW I need your help with feedbakc about my recipe, are the east to understand, can they be used ect. ect. Thanjkyou for your help in advance. I will be back soon with more delicious stuff.
1 spsk tomat pure / 1 tbsp tomato paste
1 tsk salt / 1 tsp salt
1 tsk agurkemeje/ 1 tsp haldi (turmeric)
1 tsk hvidløg pasta, (eller meget fint revet) / 1 tsp garlic paste
1 tsk ingefær pasta, (eller meget fint revet) / 1 tsp ginger paste
2 spsk olie / 2 tbsp oli
1 tsk rød chilli pulver / 1 tsp red chili powder
3-4 friske grøn chili, kan undlades / 3-4 fresh green chili, optional
½ tsk cumin pulver / ½ tsp peesa zeera ( cumin powder)
½ tsk koriander frø pulver / ½ tsp peesa dhaniya ( coriander seed powder)
½ tsk garam masalah / ½ tsp garam masalah
frisk koriander blade til pynt/ dhaniyah ( fresh coriander leafs) for garnish.
1. Hak løg og tomater groft. 2. Kom hakkekødet i en store non-stick gryde med 2 dl vand, tilsæt løg, tomater, tomat pure, ingefær, hvidløg, salt og agurkemeje. Giv det lille opkog og lad det stå simrer på mellem varme, rør rundt en gang imellem.
1. Chop the onion and tomatoes. 2. Put the minced meat in a big non-stick pot with 2oo ml water, add the onion, tomato, tomato paste, ginger, garlic, salt and turmeric. Giv it a little boil and let it simer over medium heat, stir time to time.
3. Når vandet er fordampet og løgne meget blød, skrue lidt op for varmen og rør rundt mens det sidste af vandet fordamper. 4. Tilsæt olie, rød chili pulver, friske chili, koriander pulver, kommen pulver og steg på høj varme, ca 8-10 minutter under omrøring. 5. Når olien begynder at kunne ses på overfladen, er retten ved at blive færdig. Her kan lidt væske tilsættes, hvis man gerne vil have lidt sauce. Jeg til satte 1 dl vand. 6. Skrue ned for varmen 2 minutter efter tilsætning af vand og lad det simrer nogle få minutter mere. 7. Drys med gram masalah og sluk komfuret.
3. When the water evaporates and the onions are very very soft, increase the heat and stir to get the last of water to evaporate. 4. Add oil, red chili powder, fresh chili, coiander and cumin powder and fry for 8-10 minuts under high heat, while you stir. 5. When you can see the oil on the surface of the meat, the dish is almost done. At this point you can add more water if you want more sauce. I added 1oo ml water. 6. 2 minuts after adding the water decrease the heat to low and let it simer for some more minuts. 7. Sprinke garam masalah over the keema and shut the heat off.
8. Drys frisk hakket koriander blade over, inden servering. Bhuna keema kan spises med kogt ris, roti eller disse her naan : http://
8. Sprinkle with fresh chopped coriander leaf before servering. Have Bhuna keema with boiled rice, roti or these naans : http://
Velbekommen allesammen. Jeg har brug for jeres hjælp med lidt tilbagemeldinger om de er nemme at forstå, kan de bruges osv. Mange tak på forhånd. jeg vil være tilbage snart med mere lækkerier.
Enjoy everbody. BTW I need your help with feedbakc about my recipe, are the east to understand, can they be used ect. ect. Thanjkyou for your help in advance. I will be back soon with more delicious stuff.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar