Gajar Barfi pops
English translation in yellow colored text.
Så er der gået et år siden jeg begyndte på min blog. For at fejre min første bloggilæum vil jeg gerne byde jer på Gajar Barfi pops. Gajar betyder gulerod og barfi er en slags fudge. I Pakistan, faktisk i hele Syd Asien laves der en meget special form for konfekt kaldet mithai. Gajar barfi er en af min yndlings mithai og jeg tænkte det kunne være sjovt at prøve at lave det selv. Der er utallige slags mithai. Barfi er bare en af slagsen som igen laves i mange forskellige smags varianter. I Pakistan laves mithai i speciale forretninger af "konfekt kokke" kaldet halwai. Der er to eller tre "mithai forretninger" her i København som selv laver mithai
So now one year has passed by since I started my blogg. To celebrate my first bloggiversary I have made gajar barfi pops for you. Gajar is carrot and barfi is a kind of fudge. In Pakistan, actually in the whole South Asia there is made a special kind of confectionary called mithai. Gajar barfi is one of my favorit mithai and I thaught it would be fun to make it my self. Barfi is just one kind of mithai and then there many kind of barfi also. In Pakistan mithai is made in specail mithai shops by "mithai cooks" called halwai. There 2 or 3 mithai shops here in Copenhagen that make theier own mithai.
Gajar Barfi
Jeg har brugt en pakistansk professional kok Afzal Nizami metode, men nogle af ingredienser og målene er anderledes. Både familien og jeg synes at barfien smagte rigtig godt. Næste gang vil jeg dog prøve øge mængden af gulerødderne.
I have used a pakistani professional chef Afzal Nizamis method, but some of my ingredients and messurements are different.. We enjoyed these pops.a lot and they tasted fabulous. Next time I will however try to increase the amount of carrots.
For 35-40 pops ca , brug 10 cm´s slikpinde
For 35-40 pops almost , use 10 cm lollipopsticks.
For 35-40 pops almost , use 10 cm lollipopsticks.
ingredienser/ingredients
500 gr revet gulerødder / 500 gr grated carrots
250 gr sukker / 250 gr sugar
375 gr ricotta ost / 375 gr ricotta cheese
250 gr mælkepulver / 250 gr milk powder
25 gr ghee eller smør / 25 gr ghee, clarified butter or regular butter.
frisk kværnet kardemomme frø ( 6-7kardemommer) / freshly grinded cardemomme seeds from 7-8 cardemommes
pynt/ garnish
hakkede pistacier/ chopped pistacio
evt spiseligt sølv ark / edible silver leafs , optional.
Lad os komme igang
So lets get started
1. Skyll de revet gulerødder grundigt 2-3 gange, det vil bevar farven. Chef Nizami råd. Kom gullerødder og 100 gr sukker i en gryde og sæt på mellem varme. Rør i gryden mellemjævne mellem rum. Gulerødderne vil afgive vand og de skal koges i den vand. Det vil tage ca 20- 25 minutter.
1. Wash and drain the grated carrots 2-3 times, that will help to keep the colour. Chef Nizami advice. In a skillet pour the grated carrots and 100 gr of the sugar, Let the carrots
cook over medium heat, stir time to time. The carrots wil submit some water, they will be cooked in this water. It wil take about 20-25 minuts.
2. Når gulerødderne er lavet og alt vandet fordampet, skrue op for varmen og tilsæt smørret gulerødderne sauteres 3-4 min. Bagefter stil dem til køling.
2. When the carrots are done and the water is evoporated, turn the heat to high , add the butter/ghee and saute the carrots 3-4 minuts. Set aside to cool.
3. Bland ricotta osten og mælke pulver sammen i en skål. 4.Varm blandningen i en gryde på lav varme. 5. Når blandingen er gennem varmet tilsæt resten af sukkeret, bland godt og rør rundt til alt sukker er smeltet.
3. Mix ricotta cheese and the milk powder in a bowl. 4. Heat the mixture in a pot on low heat. 5. When the mixture is heated trough add the rest of the sugar, mix well and stir occasianelly till the sugar dissolves.
6. Når alt sukker er smeltet, skrues op for varmen blandingen gives kog 2 minutter. Tilsæt d7-8 kværnet kardemomme frø og rør rundt 7-8 minutter mere. Tag gryden af varmen.
6. When the sugar has dissolved, turn the heat to medium high and give the mixture 2 minuts boil. Add the cardemommes seeds and stir for 7-8 minuts more. Take the pot of the heat.
6. Bland mælke-ost blandingen sammen med den kølede gulerod blandingen til det er godt blandet. 7. Smør en fad ( 18 cm X 24 cm ca.) med smør. Jeg brugte bage i bunden og smør på siderne. 8. Kom blandingen fadet og glat ud så der et ens over det hele. 9. Stil til køl i kølskabet 2 timer ca.
6.Mix milk-cheese mixture with the carrot mixture till every thing is well mixed. 7. Butter a dish ( about 18 cm x 24 cm ). I lined with baking papper and only buttered the sides. 8. Pour the mixture in the dish, use a spoon to flat it so its even all over. 9. refridgerate 2 hours.
10. Barfi mixturen skal være fast, inden brug. Jeg brugt en lille hjerteformet cookie cutter til at udstikke hjerter til gajar barfi pop. Jeg lavede 20 pops og 10 stor hjerter. Udstik 20 hjerter til pop. Kom lidt olie på hænderne og gør kanter mere bløde og runde.med fingerne hele vejer rundt om hjertet. Læg dem til side. 11. Saml resterne af barfi massen, press dem sammen og ned i en mindre fad. Ud stik flere hjerter igen.
10. The barfi mixture should be all firm. I used a small heart shaped cookie cutter to cut out the hearts for the pops.dI made 20 pops ans 10 big hearts. Cut out 20 hearts with a cookie cutter. Oil your hands and use your finger to soften the edges of the hearts all the way. .Put the hearts aside. 11. Press the left over barfi mixture together and press it in another little dish . Cut out more hearts.
12. Lav pops ved at presse en pind forsigtig ned i barfi hjertet. Press hjerte spidsen sammen om pinden med fingerne.
12. Assemble the pops by pressing the stick in a barfi heart. With your fingers press the tip around the stick.
De store gajar barfi hjerter pyntet med spiseligt guld ark og hakkede pistacier. Jeg håber i har nydt min blog. Jeg nyder ihvertfald at skrive for jer, mange tak fordi I følger mig.
The Big gajar barfi hearts I decorated with edible gold leafs and chopped pistacios. I hope you have enjoyed the last year, I certainly have enjoyed writing for you. Thankyou so much for following me.
Nyd jeres barfi med en kop te, have en rigtig god uge.
Enjoy yours gajar barfi with a cup of tea, have a great week.
2. When the carrots are done and the water is evoporated, turn the heat to high , add the butter/ghee and saute the carrots 3-4 minuts. Set aside to cool.
3. Bland ricotta osten og mælke pulver sammen i en skål. 4.Varm blandningen i en gryde på lav varme. 5. Når blandingen er gennem varmet tilsæt resten af sukkeret, bland godt og rør rundt til alt sukker er smeltet.
3. Mix ricotta cheese and the milk powder in a bowl. 4. Heat the mixture in a pot on low heat. 5. When the mixture is heated trough add the rest of the sugar, mix well and stir occasianelly till the sugar dissolves.
6. Når alt sukker er smeltet, skrues op for varmen blandingen gives kog 2 minutter. Tilsæt d7-8 kværnet kardemomme frø og rør rundt 7-8 minutter mere. Tag gryden af varmen.
6. When the sugar has dissolved, turn the heat to medium high and give the mixture 2 minuts boil. Add the cardemommes seeds and stir for 7-8 minuts more. Take the pot of the heat.
6. Bland mælke-ost blandingen sammen med den kølede gulerod blandingen til det er godt blandet. 7. Smør en fad ( 18 cm X 24 cm ca.) med smør. Jeg brugte bage i bunden og smør på siderne. 8. Kom blandingen fadet og glat ud så der et ens over det hele. 9. Stil til køl i kølskabet 2 timer ca.
6.Mix milk-cheese mixture with the carrot mixture till every thing is well mixed. 7. Butter a dish ( about 18 cm x 24 cm ). I lined with baking papper and only buttered the sides. 8. Pour the mixture in the dish, use a spoon to flat it so its even all over. 9. refridgerate 2 hours.
10. Barfi mixturen skal være fast, inden brug. Jeg brugt en lille hjerteformet cookie cutter til at udstikke hjerter til gajar barfi pop. Jeg lavede 20 pops og 10 stor hjerter. Udstik 20 hjerter til pop. Kom lidt olie på hænderne og gør kanter mere bløde og runde.med fingerne hele vejer rundt om hjertet. Læg dem til side. 11. Saml resterne af barfi massen, press dem sammen og ned i en mindre fad. Ud stik flere hjerter igen.
10. The barfi mixture should be all firm. I used a small heart shaped cookie cutter to cut out the hearts for the pops.dI made 20 pops ans 10 big hearts. Cut out 20 hearts with a cookie cutter. Oil your hands and use your finger to soften the edges of the hearts all the way. .Put the hearts aside. 11. Press the left over barfi mixture together and press it in another little dish . Cut out more hearts.
12. Lav pops ved at presse en pind forsigtig ned i barfi hjertet. Press hjerte spidsen sammen om pinden med fingerne.
12. Assemble the pops by pressing the stick in a barfi heart. With your fingers press the tip around the stick.
Jeg pyntede med spiseligt sølv ark.
I decorated with edible silver leafs.
De store gajar barfi hjerter pyntet med spiseligt guld ark og hakkede pistacier. Jeg håber i har nydt min blog. Jeg nyder ihvertfald at skrive for jer, mange tak fordi I følger mig.
The Big gajar barfi hearts I decorated with edible gold leafs and chopped pistacios. I hope you have enjoyed the last year, I certainly have enjoyed writing for you. Thankyou so much for following me.
Nyd jeres barfi med en kop te, have en rigtig god uge.
Enjoy yours gajar barfi with a cup of tea, have a great week.
Oh these sound delicious!!! I love the flavor combination:-) Beautiful, Hugs, Terra
SvarSletwww.cafeterrablog.com
Thankyou Terra, nice to "see" you here .
SletHugs Misbah
Liked the way you presented the gajar barfi ! The heart shaped barfis look delicious.
SvarSletthankyou Shobha,glad you liked it :)
Slet