torsdag den 28. marts 2024

Zafrani - Badami Chicken Tikka (2)

 


scroll down for english


Disse  Mandel - Safran kylling Tikka er ikke kun smukke at se på men også lækker og saftig. Jeg har før delt opskrift på dem her, denne gang har jeg  ændret på krydderierne og tilføjet mandler. Det bleven luksus version af kylling tikka med safran og mandler. Man kan øge/mindske mængde chili efter smag. 

Zafrani badami Chicken Tikka 

1 kg kylling bryst filet 
2 dl naturel yoghurt, jeg har brugt tyrkisk yoghurt, almindlige yoghurt kan også bruges.
1/4 tsk rød chili pulver
1- 1½ tsk tørrede rød chili flager + ekstra til drys
1 tsk salt 
1 tsk safran 
½ tsk spidskommen pulver
1 tsk garam masala
3- 4 spsk mandelflager.

ca 10 stk træ spyd 

Marinade 
Man kan med fordele marinere kylling aften før.
Bland alle krydderierne sammen med yoghurten.  Stød safran trådene groft i en morter eller knus dem i hånden og bland det også i yoghurten. 


Skær kylling bryst fileterne i ens størrelse store tern, ca 10-12 stk fra en filet.  Gem 2 spsk af marinaden i en lille skål. Bland kyllingen godt i resten af yoghurt marinaden. Still skålen i køleskabet overdækket mindst 1 time.  Læg også træ spyd i blød i vand ca 1 time.


Stegning
Forvarm ovn 250 grader. 
Kom kylling stykkerne på spydene. Læg kyllingespydene i en ovn fast fad. 

Kyllingespydene skal have ca 30 -  40 minutter i ovnen, indtil kyllingen er mør. Husk at vende spydene et par gange undervejs. Når der er ca 10 minutter tilbage af steg. Pensel kyllingespydene med en tyndt lag af den gemte marinade, press let mandelflageren på kyllingespydene og drys med chili flager.

Steg dem  færdig.  Der vil være saft i fadet som indeholder masser af smag brug den i det tilbehør I laver
 
Tilbehør
Man kan spise Zafrani badami Chicken Tikka med ris, roti/tynde naan eller som vi gjorde med perle - couscous.  

Opskrift her. Jeg erstattede ærterne med en dåse kogte ærter og undlod grøn chili og tomater, brugte dog lidt mere tomat puré. Til sidst kan man med fordele blande den saft der er tilbage i fadet med  Zafrani - Badami  Chicken Tikka, der er masser af smag i saften.








English

Zafrani badami Chicken Tikka
These Saffron - Almond Chicken Tikka are not only beautiful  but also delectable and juicy. I have previously shared the recipe for them here,  this time I have changed the spices and added almonds. It became a luxury version of chicken tikka with saffron and almonds. 
You can increase/decrease the amount of chili to your own taste.


1 kg chicken breast fillet 
2 dl natural yoghurt, I used Turkish yoghurt, ordinary yoghurt can also be used. 
1/4 teaspoon red chili powder 
1-1½ tsp dried red chili flakes + extra for sprinkling 
1 teaspoon of salt
 1 teaspoon saffron threads
½ tsp cumin powder 
1 tsp garam masala 3
3-4 tablespoons of almond flakes. 

approx. 10 wooden skewers

You can advantageously marinate chicken the night before. Mix all the spices together with the yoghurt. Grind the saffron strands roughly in a mortar or crush them by hand and mix it into the yogurt as well. 

 Cut the chicken breast fillets into equally sized cubes, about 10-12 pieces from one fillet. Reserve 2 tablespoons of the marinade in a small bowl. Mix the chicken well in the rest of the yogurt marinade. Place the bowl in the fridge, covered, for at least 1 hour. Also soak wooden skewers in water for about 1 hour. 

Roasting
Preheat the oven to 250 degrees.
Put the chicken pieces on the skewers. Place the chicken skewers in an ovenproof dish. 
The chicken skewers should be in the oven for about 30 - 40 minutes, until the chicken is tender. Remember to turn the skewers a few times along the way. When there are about 10 minutes left of. Brush the chicken skewers with a thin layer of the saved marinade, lightly press the almond flakes onto the chicken skewers and sprinkle with chilli flakes. 

Finish cooking Zafrani - Badami  Chicken Tikka . There will be juice in the dish, which contains plenty taste, use it in the side dishes you make, like rice or cous -cous.

Condiments
You can eat Zafrani badami Chicken Tikka with rice, roti/thin naans or as we did with pearl - couscous. 

Recipe here. I replaced the peas with a tin of boiled chickpeas  and omitted the green chilli and tomatoes, but used a bit more tomato puree. 
Finally, you can advantageously mix the juice left in the dish with  Zafrani - Badami  Chicken Tikka, which has lots of flavor in it.










Ingen kommentarer:

Send en kommentar