Disse smagfulde seekh kebab er lækker til al slags tilbehør. Peberfrugterne og oliven giver det en ekstra smags dimension. De kan laves både som seekh kebab eller som flade runde kebabs
11 - 15 stks kebab
1 kg kylling brystfilet1½ stor rød peberfrugt
1 mellemstore løg
1 mellemstore løg
11-15 små sort oliven uden sten
1 tsk ingefær puré
1 tsk hvidløg puré
1 tsk ingefær puré
1 tsk hvidløg puré
2 spsk mel
4 frisk grøn chili, fint hakket
2 tsk rød chili pulver
1½ tsk koriander frø pulver
4 frisk grøn chili, fint hakket
2 tsk rød chili pulver
1½ tsk koriander frø pulver
1 tsk gurkemeje
2 tsk salt
1½ tsk spidskommen pulver
2 tsk salt
1½ tsk spidskommen pulver
½ tsp garam masala
1 lille æg pisket
3 spsk frisk hakket koriander blade
1 lille æg pisket
3 spsk frisk hakket koriander blade
mad olie
- Skære løg og peberfrugt i skiver. Blend dem fint i foodblender, kom grønsagerne i en si og press saften ud. Saften kan gemmes og bruges i sovs/bagning. Fint hak oliven og den friske chili.
- Vask og dup tør kylling brystfilet, skær dem i skiver og fint hak dem i food blender.
- Vask og dup tør kylling brystfilet, skær dem i skiver og fint hak dem i food blender.
- Bland hakket kylling kød med grønsagerne, oliven, hvidløg og ingefær puré. Bland den pisket æg i. Tilsæt melet og bland godt
- Tilsæt alle krydderier undtagen den friske koriander, bland godt. Kom film over skålen og lad kødet hvile i køleskabet mindst en time.
- Hvis I bruger træ spyd til at lave seekh kebab, så læg træ spydene i blød i vand også mindst en time.
- Her kan man se hvordan man laver seekh kebab uden træ spyd og rist
- Tag kødblanding ud af køleskabet, bland den med det frisk hakket koriander.
- Del kødet i 11- 15 dele alt efter hvilken størrelse i vil have . Jeg lavede 5 runde aflange kebab (billedet) og 6 af stor affladet og aflange seekh kebab.
- Beklæd en ovn plade/stor fad med bagepapir, læg bagerist oven på. Pensel lidt madolie på risten.
- Kom olie på hænderne. Tril en aflang kugle ad gangen og kom det på spydet, press let med fingerne til en aflang form. Placer spydet på risten, pensel dem med lidt oilie. Steg kebabne ca 11- 15 minutter 225 grader i forvarmet ovn. Vend dem halvvejs og pensel den side også.
- Kylling Seekh kebab kan spises sammen med naan, salat og chutney, eller aloo chaat som tilbehør. Der er flere opskrifter på chutney på bloggen, feks check her.
Opskrift på aloo chaat her : https://cupcakeluvs.blogspot.com/2018/07/aloo-chaat-kartoffel-salat-med-kikrter.html
Her er der flere opskrifter på forskellige kebab : https://cupcakeluvs.blogspot.com/search?q=kylling+kebab
English
For 11 - 15 pcs kebab
1 kg chicken breast fillet
1½ large red bell pepper
1 medium onion
11-15 small black olives without stones
1 teaspoon ginger puree
1 teaspoon garlic puree
2 tablespoons flour
4 fresh green chilies, finely chopped
2 teaspoons red chili powder 1 teaspoon coriander seed powder
1 teaspoon turmeric
2 teaspoons salt
1 teaspoon cumin powder
½ tsp garam masala
1 small egg beaten
3 tablespoons freshly chopped coriander leaves
cooking oil
- Wash and pat dry chicken breast fillet, cut them into slices and finely chop them in food blender.
- Mix minced chicken meat with the vegetables, olives, garlic and ginger puree. Mix in the beaten egg.
Mix in the flour.
- Add all spices except the fresh coriander, mix well. Put film over the bowl and let the meat rest in the fridge for at least an hour.
- If you use wooden skewers to make seekh kebabs, soak the wooden skewers in water for at least an hour.
- Here you can see how to make seekh kebab without wooden skewers and rack http://cupcakeluvs.blogspot.com/2012/07/seekh-kebab.html
- Line an oven plate / large dish with baking paper, place the baking rack on top. Brush a little cooking oil on the rack.
- Oil your hands. Roll one oblong ball at a time and place it on the skewer, pressing lightly with your fingers to an oblong shape. Place the skewer on the grill, brush them with a little oil. Cook the kebabs for about 11-15 minutes at 225 degrees Celcius preheated oven. Turn them halfway and brush that side as well.
- Chicken Seekh can be eaten with naan, salad and chutney, or aloo chaat as an accompaniment. There are more recipes for chutney on the blog eg check here : https://cupcakeluvs.blogspot.com/2020/10/samosa-chaat-genbesgt-samosa-chaat.html
Recipe for aloo chaat here: https://cupcakeluvs.blogspot.com/2018/07/aloo-chaat-kartoffel-salat-med-kikrter.html
Here are more recipes for different kebabs: https://cupcakeluvs.blogspot.com/search?q=kylling+kebab
Ingen kommentarer:
Send en kommentar