lørdag den 10. oktober 2020

Samosa Chaat genbesøgt / Samosa Chaat revisted

 



Scroll down for recipe in english


Jeg har før fortalt at samosa chaat er en af min favorit chaat. Jeg har før delt 2 opskrifter og i dag kommer en opgraderet version af min samosa chaat. Jeg har blandt andet forenklet Channa Masala, kikærte saucen og tilføjede andet topping 

for 2 personer :
- 2 store eller 4 mellem store kartoffel samosa, ( vent med at friturestege dem til I har de forskellige tilbehør klar )
Her er der opskrift på samosa : http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2011/08/smagsfulde-samosa-tasty-samosa.html
Opskriften er på små samosa, i stedet for 12 vil jeg lave ca 8-10 store samosa.
- Channa masala
- kerner fra 1 mellemstore granatæble
- 1 mellemstore, skåret i tynde ringe
- 6 spsk daal sev, er en saltet snack, købes hos pakistanske mad forretninger ( i nødstilfælde kan erstattes af knust chips og knust peanuts) 
- en yoghurt chili - mynte chutney
- tamarind chutney.
- frisk skåret mynte

Syrligt tamarind Chutney
(Kan købes færdig også) 
2oo gr tamarind pulp 
1 spsk brun farin/ alm sukker
½ tsk stødt sort peber pulver

I en gryde tilsæt alt sammen med ca 200-250 ml vand. Giv nogle opkog til sukkeret er opløst. Lad det simre på lav varme under omrøringer ca 8-10min til det forykkes lidt. Tag gryden af varmen og press blandingen gennem en si med ske. Køl "saucen". Tamarind chutney kan godt laves nogle dage før og gemmes i tæt lukkede beholder på køl.

Chili - Mynte Chutney
4 grønne chili (kan undlades)
2 dl frisk mynteblade 
salt efter smag/ salt pr choise
½ tsk stødt sort peber
1 tsk rød chili pulver
3 dl yoghurt

Bland krydderierne, chili og mynte ingredienserne sammen og blend fint i en blender. Bland så blandingen sammen med yoghurt. 

Channa Masala (kikærte sauce)
300 gr kogte kikærter
1 tsk rød chili pulver
1 tsk salt 
1 tsk spidskommenfrø
2 spsk besan (kikærtemel) eller majs jævning
1 tsk tamarind paste koncentrat ( kan købes hos de pakistanske grønthandler )
1 spsk olie
400 ml vand
evt frisk chilli  1-2 stk

Bland 1 spsk vand og kikærtemel godt sammen og bland det i 400 ml vand. I en gryde steg spidskommenfrø i olien, tilsæt kikærterne og vand mixtur, bland i tamarind pasta og bring det hele i kog under omrøring, lad det koge lidt. Herefter skrue ned for varmen og lad det små kog ca ½ time, til saucen er blevet tyk. Husk at rør engang imellem. 
Man kan komme finthakket frisk chili for at gøre det mere spicy, tilsættes sammen med kikærterne.

Hold Channa Masala varm mens samosaerne frituresteges.


For samle samosa chaat
gem 4 spsk af Channa Masala, fordel resten i 2 let dybe tallerkener, læg samosa oven på, kom 2 spsk Channa Masala på samosaerne pr tallerken, fordel begge slags chutney på samosaerne, drys med daal sevi, granatæblekerner og frisk skåret mynte. Pynt med løg. Skal nydes varmt. 




 English
I have told before that samosa chaat is one of my favorite chaat. I have shared 2 recipes before and to .com/-sibmwoocPQU day comes an upgraded version of my samosa chaat. I have, among other things, simplified Channa Masala, the chickpea sauce and added other topping. 

for 2 people: 
- 2 large or 4 medium-sized potato samosa, (wait to deep fry them until you have the various accessories ready) Here is the recipe for samosa: http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2011/08/smagsfulde-samosa-tasty-samosa.html The recipe is for small samosas, instead of 12 I will make about 8-10 large samosas. 
- Channa masala kernels of 1 medium pomegranate 
- 1 medium-sized, cut into thin rings 
- 6 tbsp daal sev, is a salty snack, bought at Pakistani food stores (in case of emergency replace it with crushed chips and crushed peanuts) 
- yogurt chili - mint chutney 
- tamarind chutney 
- freshly cut mint 

Tangy tamarind chutney (Can also be bought ready-made) 
2oo gr tamarind pulp 
1 tablespoon brown sugar / plain sugar 
½ teaspoon crushed black pepper.

In a saucepan add everything with about 200-250 ml of water. Bring to a boil until the sugar dissolves. Let it simmer on low heat while stirring for about 8-10min until it is slightly thickens. Remove the pan from the heat and press the mixture through a sieve with a spoon. Cool the chutney. Tamarind chutney can be made a few days before and stored in a tightly closed container in the fridge. 

Chili - Mint Chutney 
4 green chilies (optional)) 
2 dl fresh mint leaves salt to taste / salt per choise 
½ teaspoon crushed black pepper 
1 teaspoon red chili powder 
3 dl yogurt 

Mix the spices, chili and mint ingredients together and blend finely in a blender. Then mix the mixture together with yogurt.  

Channa Masala (chickpea sauce) 
300 gr boiled chickpeas 
1 teaspoon red chili powder 
1 teaspoon salt 
1 teaspoon cumin seeds 
2 tablespoons besan (chickpea flour) or corn starch
1 teaspoon tamarind paste concentrate (can be bought at Pakistani greengrocers) 1 tablespoon  vegetable oil 
400 ml of water 
fresh chilli 1-2 pcs, optional

Mix 1 tablespoon water and chickpea flour well and mix it in 400 ml of water. In a saucepan, fry cumin seeds in the oil, add the chickpeas and the water mixture, mix in tamarind paste and bring it all to a boil while stirring.
Let it boil for few minuts. Then turn down the heat and let it simmer for about ½ hour, until the sauce thickens. Remember to stir once in a while. 
Add finely chopped fresh chili to make it more spicy, add it along with the chickpeas. 

Keep Channa Masala hot while deep frying the samosas.




Plating the samosa chaat 
Keep aside 4 tablespoons of Channa Masala, divide the rest into 2 lightly deep plates, place samosa on top, add 2 tablespoons Channa Masala on the samosas per plate, spread both kinds of chutney on the samosas, sprinkle with daal sevi, pomegranate seeds and freshly cut mint. Garnish with onions. Must be enjoyed hot.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar