Scroll down for english text
Det jeg kan lide ved Hokkaido græskaret er at dens alsidighed dvs at den går sammen med flere salgs kød og grønsager og så kan jeg lide dens nødde-agtig varme smag. Denne lækker opskrift I får idag kan laves med flere slags fyld f.eks hakkekød og ris eller kød og ost.
Jeg har brugt ghee til smøring af Hokkaidoen, fordi jeg synes at det gør græskarets nødde- agtig og varme smag mere intense. Gheen er hjemmelavet. men kan købes hos de pakistanske grønthandler. For dem af jer der ikke ved, er ghee en salgs klaret smør, smør opvarmes langsom så det skiller sig til rent smør fedt og andre proteiner.Ghee har været en vigtig fedtstof i det pakistanske køkken, særlig hos min forældres generation. Min forældre gik over til plante olie allerede i vores barndom, dels kunne mine brødre ikke lide duften af ghee i maden og dels for sundheds skyld. Min mor kan engang imellem godt købe smør på tilbud og lave ghee, hun bruger det til når hendes pratha skal være lidt mere luksuriøse
fyld
1 fint hakket løg (100 gr)450 gr kylling kød (fillet/inderfilet/kyllingelår)
60 ml oliven olie eller andet plante olie
1 tsk rød chili pulver
1 tsk salt
½ tsk spidskommen pulver
½ tsk gurkemeje
½ tsk hvidløg puré
½ tsk ingefær puré
2 frisk rød chili, fint skåret
1 tomat
lidt frisk revet muskatnød
frisk basilikum
Hokkaido
1 tsk ghee, kan erstattes af 1 tsk smeltet smør eller oliven olie
lidt frisk revet muskatnød
½ tsk garam masala
klargøring af fyld
Kylling skæres i små tern. Sauter fint hakket løg i olie i en gryde ca 3 minutter, kom ingefær puré, hvidløg puré, salt, chilipulver, gurkemeje, frisk chili og sauter 2 minutter, tilsæt kylling kød og steg indtil kødet er ca 70 % mørt. Tilsæt spidskommen. Tag gryden af varmen.
klargøring af Hokkaido græskar
Pensel begge halve dele med ghee/ smeltet smør eller olivenolie. Drys med muskat og garam masala.
Læg de smurte Hokkaido halvdele i en ildfast fad eller på bagepapir og bage dem ca 12 minutter.
Bag de fyldte hokkaido ca 20 -25 minutter. Check gerne om Hokkaido er mørt. Bagetiden er afhængige af ens ovn og hvor stor græskaret er. Drys frisk hakket basilikum på toppen.
English
What I like about the Hokkaido pumpkin is that it is versatile ie that it fits with several type of meat and vegetables and I like its nutty and warm earthly flavour. This delicious recipe you are getting today can be made with several kinds of filling such as minced meat and rice or meat and cheese.
I have used a ghee "wash" for the prebaking of Hokkaido because I think the ghee makes the pumpkin's nutty and warm taste more intense. The ghee is homemade. But can be bought at the Pakistani greengrocers. For those of you who do not know, ghee is clarified butter, butter is heated slowly so it differs to pure butter fat and other proteins.
Ghee has been an important fat in Pakistani cuisine, especially incase my parents' generation. My parents switched to plant oil already in our childhood, partly for my brothers did not like the smell of ghee and partly for health reasons. My mother can occasionally buy butter on offer and make ghee, she uses it for when her pratha needs to be a little more luxurious.
I love everything about this recipe!
SvarSletI love the idea of stuffing a pumpkin with chicken ... and the spices look divine.
SvarSlet