scroll for english translation
Det har været længe siden sidst, det har været nogle andre ting der har krævet opmærksomheden men nu er jeg her og vil prøve at blogge en opskrift om måneden mindst. Vi genstarter med chaat med en lille fornyelse, pulki chaat. Pulki er puffede ris som man kan købe i forretningerne, de er rigtig god til snack og en lækker crispy tilføjelse til chaat
puffede ris/ puffed rice
English:
It's been a long time since last, there have been some other things that have required attention but now I'm here and will try to blog a recipe a month at least. We are restarting with chaat with a little renewal, pulki chaat. Pulki are puffed rice that you can buy in the shops, they are really good for snacks and a delicious crispy addition to chaats
Granatæble kerner af en granatæble / pommegranate seed from one pomegranate
4 mellemstørrelse kartofler kogte / 4 medium size boiled potatoes
200 gr kogte kikærter / 200 gr boiled chickpeas
50 gr puff ris / 50 gr puffed rice
1 store rødløg, / 1 large red onion,
3 spsk frisk hakket mynte / 3 tbsp fresh chopped mint leaves
1 grøn chili, finthakket / 1 green chili, chopped finely
1 spsk citronsaft / 1 tbs lemon juice
1 tsk chaat masala / 1 tsp chaat masala
1 tsk rød chili pulver / 1 tsp red chili powder
salt efter smag / salt to taste
1-2 spsk tamarind sauce / 1-2 tbs tamarind sauce, imli
Rist de puffede ris 2 minutter på en mellemvarm pande. Skær kartoflerne i tern eller mundbide stykker. Fint hak rødløget. Bland alting sammen undtagen de puffed, smag til med krydderierne, citronsaft og tamarind sauce. Kom de puffede ris i i sidste øjeblik, ellers bliver de bløde
Tamarind sauce of de puffede ris kan købes hos de flest arabisk / pakistanske grønthandler og hvis man gerne vil lave selv, er der opskrift på tamarind sauce her : http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2013/07/ramadan-platter-samosa-chaat.html
Chaat Masala, krydderi blandingen, kan også købes færdiglavet. Der er også en opskrift her : http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2013/10/fruit-chaat.html.
English :
Cut the potatoes in bite size, finely chop the red onion and mix everything except the puffed rice. season with the spices and lemon juice and tamarind sauce. Add the puffed rice just before serving or they will become soggy.
Tamarind sauce : can be bought , or you can make it your self. Here is a recipe ; http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2013/07/ramadan-platter-samosa-chaat.html
Chaat Masala, a hot and tangt spice mix can also be bought or make this easy one , recipe here : http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2013/10/fruit-chaat.html
Ingen kommentarer:
Send en kommentar