De her lækker saftig boller er blevet til efter vi er begyndte at slow juice ca 2 gange om ugen. Min kollega havde fortalte at hun tilsatte frugt pulpen til boller. Det giver saftig boller med mere smag og man undgå madspild. Så da forleden lavede slow juice med appelsin, gulerødder og chili, frys jeg frugtpulpen som man får tilovers når man juicer og brugte den forleden i bagening.
Men frygt ej hvis I ikke presser juice, man bruger bare revet grøntsager eller fint hakket frugt, se opskriften.
Disse boller er også lækker som sandwich boller.
Til ca 19- 20 store boller800 gr hvedemel mel + ekstra
200 gr grahamsmel
200 gr grahamsmel
2 små æg
5 dl sødmælk
180 gr smør
50 gr gær
½ tsk salt
300 gr revet gulerødder
frisk revet skal af 1 store appelsin
100 gr appelsinkød, finthakket
100 gr græskarkerner + ekstra til pynt
1 mild chili fint skåret
Bland det sammen med salt, kom gær- mælken, pisket æg, de revet gulerødder, finthakket chili, appelsin kødet og revet appelsinskal. Tilsæt også græskarkerner. Bland det lidt løst sammen før smeltet smør kommes i. Ælt til en blød dej, kom ekstra mel i hvis det behøves. Dejen skal være let klistret og blød.
Dejen kommes i en ren skål, smurt med lidt olie. dækkes og hæves 1 time lunt sted.
Dæk 2 bageplader med bagepapir. Slå forsigtig luften ud af dejen og form til 20 boller. Efterhæv bollerne dækket 20 minutter.
Pensl med vand og drys med græskarkerner efter smag og behag og bag ca 10- 12 minutter i 220 grader forvarm oven.
5 dl sødmælk
180 gr smør
50 gr gær
½ tsk salt
300 gr revet gulerødder
frisk revet skal af 1 store appelsin
100 gr appelsinkød, finthakket
100 gr græskarkerner + ekstra til pynt
1 mild chili fint skåret
Bland det sammen med salt, kom gær- mælken, pisket æg, de revet gulerødder, finthakket chili, appelsin kødet og revet appelsinskal. Tilsæt også græskarkerner. Bland det lidt løst sammen før smeltet smør kommes i. Ælt til en blød dej, kom ekstra mel i hvis det behøves. Dejen skal være let klistret og blød.
Dejen kommes i en ren skål, smurt med lidt olie. dækkes og hæves 1 time lunt sted.
Dæk 2 bageplader med bagepapir. Slå forsigtig luften ud af dejen og form til 20 boller. Efterhæv bollerne dækket 20 minutter.
English
These delicious juicy buns are the result of us slow juicing twice a week. My colleague had told that she added the leftover fruit pulp in buns. It gives juicy buns with more flavor and one avoids food waste. So the last time I made slow juice with orange, carrots and chili I froze the pulp and used it for baking these juicy buns few days ago
No problem if you dont slow juice, you just use grated vegetables or finely chopped fruit, see the recipe.
These buns are also delicious as sandwich buns.
For about 20 large buns
800 gr all purpose flour + extra
200 gr grahams flour
2 small eggs
5oo ml whole milk
180 gr butter
50 g fresh yeast
½ teaspoon salt
300 gr grated carrots
zest of 1 large orange
100 gr fine chopped orangepulp
1 mild chili, fine chopped
100 gr pumpkin seed, optional + extra for garnishing
Heat the milk to luke-warm and dissolve the yeast in the milk.
Mix the flour and salt, add the yeast milk, beaten egg, carrots, orange pulp, zest, chili and pumpkin seed. Mix it a little loosely together before adding the melted butter. Knead into a soft dough, add extra flour if needed. The dough should be lightly sticky and soft. Place the dough in a clean bowl, greased with a little oil. Covered the bowl and proof for 1 hour.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar