Scroll down for english translation
Det er nu der er sæson for lækker pakistanske mangoer, sæsonen varer ikke så længe og panepedimien har det ikke gjort nemmer. men de er her og de er honning søde, saftig og lækker. Der er mulighed for at lave den bedste milkshake og mango lassi af friske, saftig og smagsfulde mangoer. Jeg køber mine mangoer hos den pakistanske grønthandler på Nørrebro.
Man har kendskab til 1595 sorter af den pakistanske mango. Jeg har læst at ca 20-30 sorter bliver dyrket til kommerciel formål. Her i Danmark ser vi 2-3 typer eksporteret fra Pakistan mest Chaunsa, Sindri og nogle gange Anwar Ratool. Chaunsa bliver betragtet en af den bedste mango sorte i verden pga af rige smag, sødmen, duften og saftigheden. Kødet er næsten fiberfri.
Her opskrift på mango lassi lavet af yoghurt
Denne gang laver vi mango lassi med kærnemælk, en lækker sød syrligt mango lassi med hint af mynte.
Til 3 glas
Ingredienser
800 ml iskoldt kærnemælk
Pulpen/kødet af 3 store mango
1 - 1½ spsk frisk hakket mynte
isterninger
Blend mango kød og den friske mynte til fint puré, tilsæt kærnemælk og blend nogle minutter indtil alt er godt blandet. Hæld Mango - mynte lassi over i glas og kom isterninger i, pynt med lidt mynte blade.
English
It is now the season for delicious Pakistani mangoes, the season does not last long and the panepidemi has not made it any easier., but they are here and they are honey sweet, juicy and delicious. There is the opportunity to make the best milkshake and lassi of fresh, juicy and flavorful mangoes. I buy my mangoes from the Pakistani greengrocer at Nørrebro.
There are 1595 known varieties of the Pakistani mango. I have read that about 20-30 varieties are grown for commercial purposes. Here in Denmark we see 2-3 types exported from Pakistan mostly Chaunsa, Sindri and sometimes Anwar Ratool. Chaunsa is considered one of the best mango sorts in the world because of its rich flavors, sweetness, fragrance and juiciness. The meat is almost fiber-free.
Here recipe for mango lassi made from yogurt.
This time we are making mango lassi with buttermilk, a delicious sweet sour mango lassi with hints of mint.
Ingredients
800 ml ice-cold buttermilk
pulp / flesh of 3 large mangoes
1 - 1½ tablespoons fresh minced mint
ice cubes
Blend mango pulp and the fresh mint to a fine puree, add buttermilk and blend for a few minutes until everything is well mixed. Pour Mango - mint lassi into glasses and add ice cubes, garnish with few fresh mint leaves. enjoy.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar