søndag den 2. juni 2019

Spicy lammekrone / Spicy lamb rank





Scrol down for english translation

Jeg har de sidste 2 uger eksperimenteret med at lave lammekorne i ovn. Da jeg har aldrig lavet lammekrone før browsede jeg mange lammekrone opskrift på nettet. Jeg endte med prøve mig frem på min egen måde, den samme måde som jeg laver lamme koteletter på. Alle opskrifter forslog at man skal stege lamme kronen lidt på panden inden den skal i ovn. Det valgte jeg fra og gav til gengæld lidt mere stegtid i ovn. Jeg har lavet lammekrone nu i 2 omgange med 2 forskellige marinader og kødet har været løkker mørt og saftig.


Ingredienser
ca 4 perosner
lammekrone med 16 ribs (ben) svarende til 2 x lammeranke med 8 ben

marinade
2 dl tyrkisk eller andet fed naturel yoghurt
2- 3 grønne chili, pureret
1 tsk salt
1 tsk ingefær paste
1 tsk rød chili pulver
1 tsk  spidskommen
½ tsk garam masala
1 tsk nigella frø
½ tsk safran tråde, knuses (kan undlades)

til drys
 2 tsk rød chili pulver
½ tsk garam masala
frisk hakket mynte /koriander

Bland alle ingredienserne til marinaden sammen. Lave dybe ridser næsten ned til kødet på fedt siden af lammekronen. Jeg lavede små ridser med kniv. Smør marinaden på fedt og kød siderne på begge lamme ranke. Marinere minimum 1 time i kølskabet.





Forvarm ovn til 225 grader. Pak benene ind i folie. Læg lamme rankene på ild fast fad, drys med de tørrede chili kerner og garam masala. Steg i ovn ca 1 time til hel gennemstegt. Stege tiden er afhængige af hvor stor lammekronen er. Tag lammet ud af ovn og pak det i folie og lad stå i ca 20 minutter. 






Drys med frisk mynte/koriander. Vi fik blomme chutney og aloo chaat til istedet for ovn stegt kartofler. Kødet var lækker saftig og mør.  Der var rester til iftar dagen efter også som jeg varmede på svag varme på en pande. Det smagte nøsten endnu bedrer dagen efter. 
Jeg håber at det smager jer også.  Ramadan er ved at være forbi og Eid er på vej.  EID mubarik til alle muslimer og særdeles god sommer til jer andre også.





The past week i have been experimenting making lamb rack /crown of lamb. As I never have made lamb rack before I browsed a lot of recipe but enden up using the same method/recipe I use for lamb chops. Also roasting time was longer as I did not prefried the lamb ranks before roasting in the oven. I have now made lamb racks twice with different marinations and both time they turned out succulent and tender.

Ingredients
for 4 persons

 2 lamb ranks with 8 ribs/bone each

marination
200 ml turkish or other thick plain yoghurt
1 tsp salt
1 tsp red chili powder
2-3 green chili (optional), blended to puree
1 tsp ginger paste
1 tsp cumin powder
½ tsp garam masala
 1 tsp nigella seeds
½ tsp safron thread, crushed (optional)

for drizzling 
1tsp dried chili flakes
½ tsp garam masala
fresh chopped mint/coriander

MIx all the ingredients for marination. Make deep cuts almost until the meat in the side with fat. Smear the marination on meat and keep in fridge atleast 1 hour. 






Preheat the oven to 225 degree celcius.  Pack the ribs/bones in foil and palce the the rack in oven proof dish with the meat side upwards, drizzle with dreid chili flakes and garam masala. Roast the lamb racks for 1 hour til all done,  if you want it medium done, roast it for 15 minuts less. Also the roasting time depends on how large the racks are. 
After taking the racks out of the oven, pack them in foil and let them rest for 20 minuts.






Drizzle with fresh chopped herbs. We had plum chutney and aloo chaat with the lamb. It was super delicious. We had leftover for next day, wich Islow heated on a pan and they tasted even better. 
I hope you like the recipe too. Ramadan is bidding farewell and Eid is on the way. I wish all muslim a blessed Eid, Eid mubarik and to all the others a wonderful summer.








Ingen kommentarer:

Send en kommentar