søndag den 30. juni 2019

Shawarma durum á la Cupcakeluv



Scroll down for english translation 

Shawarma er en af min favorit street food, når vi spiser det ud så er det som shawarma sandwich, dvs i pita brød og når vi laver det hjemme er det ofte som ruller. Mange år har vi kylling shawarma hjemme er nu begyndt også på at lave med lam eller okse kød fordi vores slagter er begyndt at sælge lækker tyndstrimlet kød som egnet til at lave shawarma. Her kommer min opskrift på hjemmelavet shawarma.

TIP: - Jeg har købt shawarma krydderi mix fra grønthandleren, kan også købes hos de fleste slagter på Nørrebro.
Til kylling shawarma plejer at jeg at lave min egen mix af de pakistanske krydderier, spidskommen, korianderfrø, garammasala, chili, salt, hvidløg, ingefær
- da jeg var udgået af eddike har jeg brugt citron saft i marinaden.
- jeg marinerede kødet ca 24 timer, men mindre kan også gør det.
- jeg stegte kødet i ovn, man kan også grille det eller lave det på panden



Ingredienser
6 store durum fladbrød eller tortilla
1 kg shawarma kød, okse eller lam 

Marinade
5 spsk shawarma krydderi blanding
1 tsk hvidløg pasta
1 tsk rød chili pulver
4 spsk natural yoghurt
2 spsk frisk presset citron saft/ eller 2 tsk eddike
1 tsk garam masala , kan undlades

Rød løg salat 

2-3 røde løg, skæres i tynde strimler, blandes med frisk hakket bredbladet persille og lidt sumak.

 Andet tilbehør: chili, hummus, salat






Bland al marinaden sammen i en skål og kom kødet i marinaden, masser kødet godt med marinaden. Dæk skålen med plastikfolie og stil i køleskabet minimum 2 timer eller natten over.

Forvarm ovn 220 grader,  spred kødet på en bage plade og steg kødet i ovn ca 30 minutter eller til kødet er mørt.

Varm durum fladbrødene en ad gangen på en banden, smør med lidt chili sauce og hummus. Fordel shawarma kød på durum brødene, kom mere salt og rødløg salat på, evt mere chili og hummus og rul sammen til en durum rulle. 
Enjoy.






English translation

Shawarma is one of my favorite streetfood, eating outside my favorite is lamb shawarma in pita bread with big dollops of chili. Making at home the favorite has been with chicken meat and as durum rolls. Lately I have also made it with lamb as our butcher is now selling delicious thin striped shawarma meat. I roast the meat in the oven, ofcourse you can also grill it or make it in a pan. Here is my recipe.

TiP : I bought shwarma spice mix, for the chicken shwarma I make a mix of cumin, coriander seed, garam masla, chili, salt, garlig, ginger.

- I ran out of so I used lemon juice
- I marinated 24 hours but less wil also work

ingredients
6 durum flatbreads or tortilla wraps
1kg shwarma meat , lamb or beef

Mariantion
5 tbl shawaram spice mix
1 tsp red chili powder
1 tsp garlic paste
4 tbs plain yoghurt
2 tbs fresh lemon juice or 2 tsp vinegar
1 tsp garammasala, optional

Red onion salad
2-3  red onions cut very thin,  mix with some fresh chopped parsley and season with a little sumac.

Condiments 
chili, hummus, salad


Mix the marination in a bowl, add the meat in a rub the meat well with marination. Marinate in fridge at least for 2 hours. 
Preheat the oven 220 degree celcious and roast the meat 30 minuts or until tender.
Heat the durum one bread at time on a pan. To make a roll smear little hummus and chili on the durum bread, layer with salad, hot shawarma meat, red onion salad and more hummus and chili. Make a roll and enjoy. 




1 kommentar: