lørdag den 11. maj 2019

Kylling biryani 2 / Chicken biryani 2





Scroll down for english translation.

Jeg bliver til tider spurgt om biryani med kylling brystfillet istedet for kylling lår https://cupcakeluvs.blogspot.com/2012/09/chicken-biryani.html. Nu får I denne smagfulde lækker kylling biryani opskrift idag med kylling brystfillet og ærter. Hvis man ikke har lavet biryani før, kan krydderi og ingrediens listen virke overvældende. men der er det der giver biryani denne specielle rig smag. Man kan købe flere biryani krydderi blandinger hos grønthandlerne, der kan gør det lidt nemmer,

Some times I get asked about chicken biryani with chicken breastfillet instead of the chicken drumsticks, https://cupcakeluvs.blogspot.com/2012/09/chicken-biryani.html. Thats why now I have this delicious and flavorsome chicken biryani for you today. It may be overwhelmimg with the spice and ingredient list, but it is these spices the gives the biryani the special biryani falvour and aroma. You can buy biryani spice mixtures in pakistani grocery stores. 






Marinade/Marination
1 kg kylling bryst fillet 1 kilo chicken breast fillet.
3 dl natural yoghurt /  300 plain yogurt
1 tsk salt /  1 tsp salt
1 tsk chilipulver / 1 tsp chili powder
1 tsk korainder frø pulver / 1 tsp coriander seed powder
½ tsk spidskommenpulver / ½ tsp cumin powder
½ tsk nigella frø  (kan undlades)/ ½ tsp nigella seed , optional



Biryani Masala/ Biryani Masala
250 gr løg, fint hakket250 gr onions, chopped  finelly
300 gr flåede tomater,/ 300 gr  skinned tomatoes 
1 tsk frisk revet ingefær / 1 tsp grated ginger
1 tsk chilipulver / 1 tsp chili powder
salt efter smag salt to taste
1 tsk korainder frø pulver1 tsp coriander seed powder
1 tsk spidskommenpulver / 1 tsp cumin powder

6- 8 stk grøn kardemomme 6-8 green cardemome (ilachi)
2 sort Kardemomme2 black cardemomme ( kali ilachi )
kanel stang ca 5 cmcinnamon stick 5 cm ( dal chini )
1 lille anis blomst / 1 anise flower
5-6 nelliker / 5-6 cloves
muskat nødnut meg (jaffel)
100 ml plante olie / 100 ml vegetable oil

3 grønne chili / 3 green chili
3 dl ærter / 1 cup green peas
3 spsk  hakkede mandel  eller mandel splinter, let ristet /  3 tbsp chopped almonds, lightly roasted

RisRice
 ½  tsk safran /  ½  tsp saffron ( kesar)
1 spsk mælk / 1 tbs milk
450 gr basmati ris / 450 gr basmati rice
lidt salt / little salt. 









1. Vask og dræn kylling filetterne, skær dem i tern, ca mundbide størrelse. Bland alle krydderierne til marinaden sammen med yoghurt. Kom kyllingstykkerne i marinaden og bland godt. Læg i kølskabet mindst ½ time.

2. Udblød safran i varm mælke og lad det stå til side.

1. Wash and pet dry the chicken fillets,  cut them in bite size pieces. Mix all the spices for the marination with th yogurt and marinate the chicken pieces in the mixture. Place in fridge for at least ½ hour.

2. Soak the saffron in heated milk and put it aside.




 3. I en dyb gryde varm  50 ml olie og kom hakket løg i. Steg løgene til de er gennemsigtig, tilsæt ingefær og tomaterne, steg under omrøring og tilsæt salt, chilipulver, korianderfrø pulver og spidskommen pulver når olien begynder at skille ud. Steg 2 minutter yderligere.

3.  In a deep pot heat  50 ml oil, add the chopped onion and cook them until they are transparent. Then add ginger and the tomatoes, cook while stirring until the oil begins to come out again add salt, chili powder, coriander seed powder and cumin powder. Stir fry for 2 minuts more.




4. Tag tomat blandingen ud af gryden og blend med håndblender til fint puré og lad det stå.

4. take out the tomato mixture and blend to fine puree and put aside.  




5. Varm resten af olien i den samme gryde og steg hel krydderierne (undtagen muskat nød) få minutter. Tilsæt tomat løg purén og steg  2 minutter.

5. Heat the rest of the oil in the same pot and fry the whole spices except nutmeg for few minuts. Add the the tomato onion pure and fry for 2 minuts. 




6. Tilsæt de marinerede kylling stykker og al marinaden. På mellem varm steg kylling under omrøring. Når olien begynder at skille ud, tilsæt hel eller hakket chili og steg få minutter.  Tilsæt 300 ml vand og bring det i og, herefter skure ned for varmen til lav og lad kylling simrer under låg.   

 Risene skal vaskes grundig og lægges i blød ca 15 minutter. Halv kog risene i en stor gryde med lidt salt og masser af vand.  Risene skal koges ca. i 6 minutter max, de skal ikke være gennemkogt, men stadig have en bid. Dræn ris for vandet

6. Add the marinated chicken pieces and marination .  On medium heat cook the chicken pieces while stirring. When the oil begins to show add whole or chopped chili and cook for 2 minuts more. 

Wash the rice and soak them in water for 15 minuts. Half boil the rice in abig pot with lots of water and little salt. Boil the rice max  for 6 minuts. They ought to have a bite to them. Drain the rice .




7. Når kylling er gennemstegt og væsken er fordampet tilsæt ærter, der skal kun resterer ca det halve væske tilbage.  Tag gryden af varmen. Tilsæt lidt frisk revet muskat nød. 


7.  When the sauce thickens and chicken cooked, add the green peas. Take the pot of the stove. Add little fresh grated nutmeg. 
'

8.  Nu skal vi lage biryani. Del kylling blandingen/ biryani masala i 2 lige dele,  kom den ene halve del i jævn lag i en stor gryde. Spred halv delen af risene oven på, spred halvdelen af mandlerne ovenpå, herefter spredes den resterende kylling blanding ovenpå. Slut af med en lag af de sidste ris og mandler. Fordel safran mælken oven på. 

8.  Now we are going to layer the biryani. Devide the chicken mixture in two parts, spred one part in big pot, spread one half of the rice and half of the almonds over the chicken mixture in the pot. Then again layer with the rest of the chicken mixture, spread equally. Then spread the rest of the rice over the other 3 layers, top with almonds






9. Det sidste trin er at lægge ris på "dam"  dvs de dampes. Tænd komfuret på lav varme. Læg et rent viskestykke/ eller sølv papir  på gryden, læg låg oven på. Det vil hjælpe på dampe processen.  Saml viske stykke/ sølv papir godt op omkring låget, gryden vil tætnes.  Damp Biryani i ca 10- 12 minutter. Sluk for komfuret og fjern låget og sølv papiret/viskestykket.  Der skal ikke røres rundt i Biryani, men den skal tages op med en spatel, lidt ad gangen så den bevar sin lag. Serveres varmt.


9. The final step is to put the Biryani on  a "dam" meaning to cook the briyani on steam. Turn the stove on low heat. Cover the pot with the biryani with a kitchen towel or kitchen silver foil, then put the lid on, this will help the steaming.  Collect the kitchen towel/ kitchen foil over the lid as shown in the picture. Steam the Biryani 10-12 minuts on low heat.  Turn off the heat and remove the lid, kitchen towel or kitchen foil. Dont stirr or mix, plate out the briyani with a spatula little at time. So the layers are kept.  Enjoy it hot.







Kofte Biryani https://cupcakeluvs.blogspot.com/2015/07/kofte-biryani.html






Sabzi Biryani, Grønsags Biryani / Vegetable Biryani  : https://cupcakeluvs.blogspot.com/2016/03/sabzi-biryanigrnsags-biryani-vegetable.html

Ingen kommentarer:

Send en kommentar