Scroll down for english translation
Denne lækre Mango - Avocado Chaat er 3 i 1 opskrift, brug den som chaat til snacking, eller tilsæt rucola og andet grønt salat blade og brug den som salat/tilbehør til en kød ret. tilsidst kan den bruges som salsa, tilsæt mere løg og lime juice. Jeg lavede den som chaat til vores samosa i onsdags.
Det er først gang jeg bruger avocado i chaat, jeg bruger meget kartoffel. Jeg synes avocado er en god erstatning til kartoflen da texturen er næsten det samme som en kogt kartoffel.
Ingredienser til 2 personer
1 stor mango.
1 lille avocado
110 gr kogte kikærter
1 lille rødløg
granatæble kerner fra ½ granatæble
saft af halv lime
frisk rød chili 1- 2
salt efter smag
1 tsk garam masala
chaat masala efter smag, kan undlades
frisk hakker koriander og mynte
tamarind sauce/chutney (kan købes hos de pakistansk grønthandler)
Skræl rødløg og hak det meget meget fint. Skræl mango, fjerne stenen og skær mango kødet i små tern, gør det samme med avocado. Fint hak også den røde chili. Bland alle 4 ting sammen med kikærter og granatæble kerner. Tilsæt krydderierne og lime juice. Lad det stå lidt i køleskabet. Bland først de frisk hakket krydderurter i, lige inden du nyde din chat. Top med tamarind sauce eller chutney.
This Mango Avocado Chaat i 3 in one, use it as chaat as it is, add rucola and some more green salad leafs for a salad or add more onion and lemon juice and use it for salsa.
I made it as side dish with our samosa this Wednesday.
This is first time I used avocado, normally I use boiled potaotes. Avocado is a good replacement for the boiled potatoes as I feel it has the same sot texture as a boiled potato.
ingredinets for 2 persons:
1 large mango
1 smal avocado
1 very small red onion
pommegrante seed from ½ large pommegranate
110 gr boiled chickepeas
fresh red chili 1-2
salt to taste
1 tsp garam masala
chaat masala to taste (optional)
juice of ½ lime
tamarind chutney/sauce can be bought in pakistani food stores.
Peel the onion and chop it very very fine. Peel the mango and remove the pit and cut the manog flesh in small dices, do the same with avocado. Chop the red chili fine. Mix all 4 things with bopiled chickepeas and pommegranate seeds. Add all spices and lime juice. Let the chat rest a bit it the fridge. Add the fresh chopped herb just before you are going to enjoy the chat, top with tamarind chutney or sauce.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar