onsdag den 6. april 2016

Oliven & Ost brødstænger / Olive & Cheese bread sticks







Da vi var i London i December købte vi de mest fantastiske brødstænger i Borough Market med ost og oliven.  http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2016/01/ingefr-citron-chipotle-tandoori-masala.html
De var så dejlig sprøde og smagfulde, at jeg tit har tænkt på at prøve selv på at bage dem. 

I første omgang tænkte jeg at eksperimenter med en af mine naan opskrifter, men så fandt jeg fandt en opskrift på brødstænger på BBC-food af Poul Hollywood. Oliven og oste brød stængerne blev lige så lækker som jeg havde forstilet mig, sprøde med masser smag og duft af oliven og ost. Min familie som var på besøg havde svært ved at holde fingerne fra dem under min foto shooting af dem.  

Opskriften  siger at man skal bruge en stærk mel,  jeg har brug en blanding af durums mel og hvedemel.  Jeg har også brugt lidt mere gær og tilføjet ost til opskriften.

Jeg har æltet dejen i hånden, på linket kan man se hvordan dejen kan æltes med en mixer. 


ENGLISH: 

When we were in London in December we tasted the most scrumptious cheese and olives bread sticks at Borough Market :  http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2016/01/ingefr-citron-chipotle-tandoori-masala.html. They were so tasty and crispy, I have often thought of trying to  bake them. 
I was thinking of experimenting with one of my naan recipe but then I found  a recipe by Poul Hollywood for bread sticks  oBBC-food.  The olive and cheese bread sticks turned out just as scrumptious as I had imagined.  They were crispy, full of cheese and olive taste and fragrance.  My family who were wisiting us could´nt keep there fingers away from them during my "photo shooting".


The recipe says to use strong strong flour, I have used durum wheat flour added cheese and I have also used a bit more yeast,  I have knead the dough by hand if you want to use a mixer,  you can see on the link how to. 







400 gr durums mel / 400 gr durum wheat flour
100 gr hvedemel / 100 gr 
 ½ tsk salt / ½  tsp salt
15 gr gær / 15 gr fresh yeast
2 spsk oliven olie / 2 tbsp olive oil
400 ml  lunken vand / 400 ml tepid water
110 gr oliven (uden sten) / 11o gr olive , depitted
125 gr chedder / 125 gr chedder
125 gr gauda / 125 gr gauda





Riv osten og hak oliven. Opløs gæren i den håndvarme vand.  Bland  begge mel, salt olie, oliven, ost og ælt til en løs dej.  Kom dejen i en ren smurt skål og hæv dejen til dækket en time.

Grate the chees and chop the olives, Desolve the yeast in the tepid water. Mix both the flours, salt,  oil, olives, cheese and knead to a soft loose dough. Place the dough in a clean oiled bowl, covered with kithchen cloth and leave to rise for an hour.







For varm ovn 210 grader C.  Tag dejen ud på et meled bord og ælt let. Del dejen i2 del og ud rul til ca 32 cm lange  stænger. Jeg ville gerne have brød stængerne skulle være lidt tyke. Man kan sagtens  lave dem lidt mindre f.eks 20 - 25  og  lave f.eks 2 stænger mere 
Placer dem på en oven bakke på bagepapir. Efterhæves 15 minutter tildækket. Bages ca 12 - 15 minutter til de er gyldne.

Preheat the oven 210 degree Celcius. Take the dough out on a floured surface and knead lightly. Devide the dough in 12 and roll out 32 cm long dough sticks. Place them on a baking sheet lined with baking paper, cover them with a kitchen towel and leave them for rest and rise a bit  more for 15 minuts.  Bake them 12-15 minuts until golden. 



De er rigtig lækker som tilbehør til suppe, salat  eller kød. De kan også bare nydes i sig selv.

Have them with soup, salad or meat. Or enjoy them just as the are. 


2 kommentarer: