Mango pandekager / Mango pancakes |
Scroll down for english text
Jeg har mongoficeret min pandekage opskrift. Dels havde jeg mango pulp liggende og dels er det længe siden jeg har lavet noget nyt med mango. Som jeg før, har fortalt elsker jeg mango og prøver lave nye ting med mango (undtagen på pizza og i curry ret).
Med mango i bagværk er det altid en svær balance med få lige præcis nok mango smag frem og ikke for meget til det ikke er overvælgende.
Derfor valgte jeg at bruge yoghurt i pandekage dejen istedet for kun mælk for at gøre pandekagerne mere syrligt, med det resultat at pandekagerne smagte mere af yoghurt og have en lille hint af mango. Jeg har reduceret yoghurt mængde i opskriften for at få mere mango smag frem.
TIP: - Man kan undlade at bruge yoghurt og erstatte yoghurt med mælk. Men husk man skal bruge mindre mælk end yoghurt, start med 1 dl og gå frem.
- Mængden af væsken er afhængige af hvor tyndt eller tykt jeres mango puré er. Jeg har brugt mango pulp på dåse, som har sauce konsistens. Hvis I bruger frisk mango puré, så kan det være i skal tilføje til mere mælk/mango juice til i dejen.
English:
I have mangofied my pancake recipe. Because I had some left over mango pulp sauce and also because it has been a while since I have tried a new recipe with mango. If you have been fallowing me for a while, you will know that I love mango and love trying mango in new recipes ( never on pizza and nor in curries).
In baking I find it difficult to balance the mango taste, it has to be just enough mango taste but not overwhelming sweet.
Therefor I thought if I made the pancakes with yogurt instead of all milk, to achieve a tangy taste. With the outcome that they tasted very much of yougurt, but with a only a little hint of mango. I have therefor reduced the amount of yogurt in order to get more mango taste.
TIP: if you dont like yogurt taste in your pancakes, tyou can use all milk instead, but you wil be needing less milk, start by one dl and mix and add more if needed.
- the amount of milk depends on how thick your mango puree is, mine was just like a sauce. ( I have used canned mango pulp ) If you use a thick mango puree, you will be needing a bit more milk.
til 2-3 personer / serves 2-3 persons
300 gr hvedemel/ 350 gr all purpose flour
3 tsk bagepulver/ 3 tsp baking powder
2 spsk olie/ 2 tbs oil
5 dl mango puré ( se tip ) / 5 dl mango puree (see tip)
2 dl yougurt/ 2 dl yoghurt
½- 1 dl mælk/ ½- 1 dl milk
1 stor æg eller 2 små/ 1 large egg or 2 small ones
smør til stegning/ butter or frying.
topping forslag/ topping sugesstions
Lidt græsk yoghurt vendt med blåbær og lidt flormelis/ little greek yoghurt mixed with blueberries and suger.
mango puré / mango puree
honning/ honey
mango frugt salat, / mango fruit salad
http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2011/06/mango-delight-3.html
1. Sigt mel og bagepulver i en skål. I en anden skål pisk æg, mælk, olie sammen med en gaffel. Bland også mango puré.
1. Sift flour, and baking powder in a bowl. In a another bowl whip egg, milk and oil with a fork, mix in the mango puree too.
2. Bland begge blandinger sammen og rør til en glat dej.
2. Mix both the mixture together to a smooth batter.
3. Varm en non stick pande op med lille smule smør, ikke for varm. Kom lidt dej på panden ( jeg bruger ca 2½ spsk pr pandekage) vip panden lidt så pandekagerne bliver rund og får den ønsket diameter. Når der kommer små bobler på overfladen er pandekagen klart til at blive vendt om.
3. Heat a non stick pan with a little butter. Not too hot. Put batter ( I use t2½ tbs for one pancake) on the pan and sligthly turn pan aorund to create the pancake. When small bubbles apear on the surface the pancake is ready to be turned.
Den skal være gylden på begge sider. Nydes varmt med nogen af de nævnte toppings.
The pancake should be golden on both sides. Enjoy hot with some of the suggested toppings.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar