søndag den 28. december 2014

kylling, championg & pinje kerne tærte / chicken, mushroom & pine nut pie.


Jeg har snydt lidt , ja det gør jeg engang imellem når jeg laver tærter. Helt uden dårligt samvittighed :) I kan lave dejen til tærten helt fra bunden, jeg har brugt en færdig blandet tærte dej til at lave denne lækker  kylling, championg og pinje kerne tærte. Tærte er en god måde at bruge  kød/ kylling rester på. Jeg havde ovenstegt kylling rester som jeg brugte sammen med frisk championg.

For this recipe I have been cheeting a bit, I often do when I bake pies. If you dont feel like cheeting you can pie crust all from scratch if you like, I have used a  mix to make the crust for this delicious chicken, mushroom and pinenuts pie. A pie is a great way to use your left over meat and delicious too. I had roasted chicken leftovers wich  I used  with fresh mushroom and pinenuts.






Ingredienser for 1 tærte / Ingredients for 1 pie


tærte dej blanding / pie crust mix
125 gr stegt kylling / 125 gr cooked chicken
300 gr championg / 300 gr mushrooms
1 spsk olie / 1 tbsp vegtable oil
1/4 tsk gurkemeje / 1/4 tsp tumeric
2 dl mælk / 2 dl milk 
2 æg / 2 eggs
15 gr pinje kerner / 15 gr pine nuts
1 tsk salt / 1 tsp salt
1 tsk chili pulver /  1 tsp chili powder
½ tsk garam masala/ ½ tsp garam masala




http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2014/12/kylling-championg-og-pinjekerne-trte.html

Rist pinje kerner over svag varme nogle få minutter.

Roast the pine nuts on low heat for few minuts .



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2014/12/kylling-championg-og-pinjekerne-trte.html

Championg skæres i skiver og steges  i oile sammen med gurkemeje og ½ tsk af chili pulveret  gurkemeje.

Slice the musroom and fry them in the oil with turmeric and ½ tsp of the chili powder.




http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2014/12/kylling-championg-og-pinjekerne-trte.html
Tilføj billedtekst

Riv den stegte kylling i strimmler.

Shred the cooked chicken.



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2014/12/kylling-championg-og-pinjekerne-trte.html

 Forvarm ovn 200 gr. Lav tærte dejen efter pakkens anvisninger, rul ud og læg i en smurt 26 cm tærte form. Rul med en rullepind over kanterne for skære den ekstra dej af.

 Preaheat the oven 200 degree Celcius. Make the pastry dough, roll out a big cirkle shaped and place in a buttered 26 cm pie pan.  Cut the excess pastry off , use a roll pin for that.



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2014/12/kylling-championg-og-pinjekerne-trte.html



Pisk æg med mælk, salt, resten af chili pulveret og garam masala.

Whip the eggs with milk, rest of the chili powder and garam masala.



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2014/12/kylling-championg-og-pinjekerne-trte.html

Kom kylling og championg i tærte bunden, hæld æggemassen over og drys med pinje kerner. Bages ca 35 minutter i 200 grader forvarmet ovn.

Place the chicken pieces and mushrooms in pan with the pie pastry, pour the egg mixture over . Bake for 35 minuts in 200 degree preheated oven.


http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2014/12/kylling-championg-og-pinjekerne-trte.html

Jeg lavede dobbelt portion og lavede nogle potions tærter også. Have forsat en god søndag.

I made dubble portion and made som portion pies too. Have a wonderful Sunday.

fredag den 26. december 2014

Havregryns boller / Oatmeal buns




http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2014/12/havregryns-boller-oatmeal-buns.html


Scroll down for english translation ( the text in black)

Jeg håber I har en god ferie og alle jer der holder jul,  en velsignet jul.  Det er uvant for mig at at have fri i jul og nytår i to år i træk. Vi holder ikke jul men jeg har hygget med venner med god mad og tv.  Så har vi bagt  bl.a disse lækker havregryns boller.

I hope you are having  great Hollidays and if you are celebrating, then a blessed Christmas. It is unuseall for me not working for the second year in row for Christmas and New year. We dont celebrate, but I am enjoying my hollidays with good food, friends and all the famile tv shows. And ofcourse then we have baked, like these delectable Oatmeal buns.


http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2014/12/havregryns-boller-oatmeal-buns.html



Ingredienser/ Ingredients

100 gr havregryn / 100 gr oatmeal
150 fuldkornsmel / 150 gr whole weat flour
225 gr mel /225 gr all purpose flour
30 gr gær / 30 gr fresh yeast
150 - 200 ml  håndvarm mælk / 150 - 200 ml luke warm milk
1 dl yoghurt / 1 dl yoghurt
2 spsk oile / 2 tbsp oil
½ tsk salt / ½ tsp salt
½ tsk sukker / ½ tsp sugar

lidt mælk til pensling / little milk for brushing
lidt havregryn til drys / little oatmeal for topping



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2014/12/havregryns-boller-oatmeal-buns.html

Bland havregryn, begge mel, salt og sukker sammen. Smuldre gæren fint i melet, tilsæt med yoghurt og oile og lid mælk ad gangen. Æltes til en blød let klisteret dej.
Hæves tildækket en time. Beklæd bageplade med bagepapir. 
Form dejen til  10 boller og stil dem på bage plade. Efter hæves 15 minutter. Forvarm ovn 225 gr.  Bollerne pensles let med mælk og drys med havregryn.
Bages ca 15 minutter .


Mix the oatmeal, both flours, salt and sugar together. Crumbel the yeast very fine and mix with flours. Add yoghurt, oil and milk a little at a time, knead to soft dough. it will be a bit stiky.  Place in clean bowl, cover and leave it for an hour to rise. 
get a baking sheet ready with baking paper.  Knead the dough lightly and make 10 buns. Place the buns on the baking sheet cover and leave them to rise  15 minuts. 
Preheat oven 225 degree Celcius.  Brush the buns lightly with milk and scatter little oatmeal on each bun. bake for 15 minuts. 


http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2014/12/havregryns-boller-oatmeal-buns.html

Nydes lun , de bringer ihvertfald solen frem  disse mørke morgener.
Enjoy them warm , they will bring out the sunshine these dark morning. 


lørdag den 20. december 2014

Spinat & tomat fuldkorns naan / Spinach & tomato fullwheat naan

http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2014/12/spinat-tomat-fuldkorns-naan-spinach.html


scroll down for english translation  ( text in black colour)

Mums, her er fuldkorns naan med spinat og tomat og jeg vil gerne dele opskriften med jer, er i ikke glade så ? 

 Today I brought you one delicious whole wheat  naan recipe  with spinach and tomato,  so how about that? 



Indgredienser /Ingredients

250 gr fuldkornsmel eller atta / 250 gr wholeweatt flour or atta
250 gr hvede mel / 250 gr all purpose flour
2 dl yoghurt / 2 dl yoghurt
2 spsk vegetabilsk olie /  2 tbs vegtable oil
220 flåedetomater / 220 canned tomato
200 gr kogt spinat / 200 gr boiled spinach
½ tsk salt / ½ tsp  salt
50 ml lunken vand / 50 ml tepid water
30 gr gær / 30 gr fresh yeast






http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2014/12/spinat-tomat-fuldkorns-naan-spinach.html

Start med at blende det kogte spinat og de flåede tomater meget fint i en blender. 

Start by blending the boiled spinach and the canned tomato in  a blender.



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2014/12/spinat-tomat-fuldkorns-naan-spinach.html

Opløs gæret i det lunken vand, bland alting sammen og ælt til en blød dej. Tilsæt lidt mere mel eller væske ved behov.  Stil dejen til hævning 1 time tildækket.  

Dissolve the yeast in the tepid water, mix all the ingriedents and knead a soft dough. If needed more flour or water ca be added. Put the dough in a clean bowl, leave to rise 1 hpur covered with kitchen towel.



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2014/12/spinat-tomat-fuldkorns-naan-spinach.html


Forvarm ovn til 250 gr.  Dæk en bage plade med bagepapir. Del dejen i  8-9 dele og rul ud til  pandekager lidt størrere end en pita brød.  Efter hæv tildækket ca 1o minutter. Bages i ovnen ca 8 minutter. Hold øje med dem undervejs.

Preheat oven to 250 degree celcius. Cover a baking sheet with baking papper.  Devide the dough in 8 -9 equal pieces and roll out into disc hape a bit larger then pita.  Leave them covered 10 minuts to rise a bit more.  Bake for 8 minuts, kkep an eye on them while baking.  



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2014/12/spinat-tomat-fuldkorns-naan-spinach.html

Nydes varmt med lidt smør på til en lækker curry ret  eller suppe Have en god weekend :)

Enjoy them hot with a dalop of butter and a delicious curry dish or soup. Hvae a wonderful weekend.






lørdag den 13. december 2014

Lucia brød / Lucia bread

http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2014/12/lucia-brd-lucia-bread.html


Det er første gang jeg bager Lucia brød eller boller eller som  lussekatter som de også hedder på svensk.  Af udseende blev de ikke som jeg ville have dem men de smagte så godt. Dejligt lækker luftig  med safran og kardemomme smag.  Opskriften er fra Arla. Jeg søgte meget på nettet og alle opskrifter  er næsten ens, jeg har bare brugt  græsk yoghurt istedet for kvark og så har jeg tilsat lidt kardemomme.


This is the first time I made Lucia bread or Luica buns. Lussekatters as they are called in sweedsih are classic sweedish saffron buns made for  celebrating Lucia Day, a celbration light. In scandianvia the Lucia day celebrate the end of dark long nights as in th 14 century 13 decmber was the shortest day of the year in the Jullian calender.  Here you can read more about  Luica day.

Even though my Lucia buns did´nt get the look I wanted , they tasted so good, fluffy with saffron and cardemome taste. The recipe I have from Arla, I googled  and all the recipe I found for Luica bread are similer. I have used thick yoghurt instead for quark and added  a bit cardemomme. 


Ingredienser / Ingredients 
15 stk    /  15 buns

1,5 dl mælk / 1,5 dl milk
1,2 dl sukker  / 1, 2 dl sugar
1 lille æg /  1 small egg
125 gr græsk yoghurt / 125 greeK yoghurt
1/4 tsk salt  / 1/4 salt
25 gr gær / 25 gr yeast
75 gr smør / 75 gr butter
530 gr mel / 530 gr flour
0,5 gr  kust safran / 0,5 gr  crushed saffron
½ tsk stødt kardemomme / ½ tsp grinded cardemomme seeds

1 æg til pensling / 1 egg for egg wash
rosiner / raisins 




1. Smelt smør i en en lille gryde, tilsæt mælk og varm mælken til håndvarm.
1.  Melt the butter in a little pot, add milk and heat until luke warm.



2.  Hæld mælke blandningen over smuldret gær i en stor skål. Rør rundt til gær er opløst.
3.  Tilsæt knust safran, kardemomme, sukker, salt , æg og yoghurt og bland godt.

2.  Pour the milk over crumbeled yeast in a big pot, Stirr until the yeast is dissolved.
3. Add crushed saffron, cardemomme, suger, salt, egg and yoghurt and mix well.




 4. Bland lidt mel ad gangen og saml dejen. Ælt dejen let indtil den er smildigt og glat.. Hvis dejen klister, tilsæt lidt mere mel.   
5. Dæk skålen med en hviske stykke og stil den til hævning ca  halv time.

4. Mix in a little flour at a time,  knead the dought until smooth. Add  more flour if needed.
5. Cover the pot with a kitchen towel and let the dough rest half hour or so until risen in doubble size.



7.  Ælt dejen på en let melet overflade, del i  dejenlige 15 dele.
7.  Knead the dough and devide in to equal 15 parts,



8. Man kan lave lucia brød som almindelig boller eller  " s" formet boller.  Rul ud til en lang tynd 
reb form.

8. You can make regular round buns or "S" shaped buns.  One at a time take a piece and roll out to a thin long sauge.


9.  Lav en "S" form.
9.  Make an "S" shape


http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2014/12/lucia-brd-lucia-bread.html

10.  Rul enderne på "S" sammen lidt tæt som vist på billedet. Stil på bage plade på bagepapir. Press en rosin eller to i enderne.
11.  Efterhæv ca 15 minutter tildækket.  Pensles med pisket æg og bages i 225 grader forvarmet ca 6- 8 minutter, 

10. Roll the ends of "S" tight together as showen in the picture. Place the 15 Lucia breads on baking sheet. Press a raisin or two in the ends.
11.  Cover with kitchen towel and let them rest 15 minuts. Then brush them wiht whipped egg and bake for 6-8 minuts in 225  degree Celcious.



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2014/12/lucia-brd-lucia-bread.html

Så godt med en varm kop te, måske med lidt smør. God weekend :)

Så good with a hot cup of tea, maybe with alittle butter on the Lucia breads. Happy weekend :)