søndag den 18. december 2011

Pistacie chelsea snegle/ Pistacio Chelsea buns


I dag var det rette vejret til boller og te. Jeg fik lyst til chelsea snegle men med ny twist. Chelsea snegle er en form for kanel boller med citron skal æltet i dejen. Jeg har skrevet om dem før se her. Ny twist? hvad siger i til clementiner, marcipan og pistacie nødder. Lyder det ikke godt? Så læs vidrer.
Today its was such a fitting weather for tea and buns. I got craving for chelsea buns, but with a new twist. Chelsea buns are like cinnamon buns with lemon zest kneaded in the dough. I have posted about them before see here. New twist? How about clemtines, marcipan and pistacio nuts? Sound good? Then keep on reading. Scrol down for english translation.

Pistacie Chelsea boller
Ingredienser:
250 gr mel
1½ tsk tør gær
½ tsk salt
20 gr usaltet smør
revet skal af 1 økologisk appelsin eller 2 clementiner.
120 ml   håndvarm mælk
1 spsk sukker
1 stor æg

Fyld:
100 gr revet marcipan
20 gr smeltet smør
80 gr pistacie,  malede i kaffe blender.
ekstra smeltet smør til pensling.

Pensling:
15 gr smør
1 spsk honning


Bagening:
1. Opløs gæren i  håndvarm mælk sammen med 1 spsk. sukker.
2. Si mel og salt.
3. Gnid smørret ind i melet med fingerne. Bland appelsin skal i.
5. Pisk æg let
5. Tilsæt mælk-gær blanding og ægget til melet og saml dejen. Det skal være en blød, let klistret dej.
6. Hæv dejen 1 time tildækket eller til det er hævet til dobbelt størrelse.
7. Forvarm ovn 190 grader. Tag dejen ud på et melet bord, ælt let. Rul ud til en aflang firkant. Smør med smeltet smør. Drys med marcipan og pistacie nødderne.
8. Rul det forsigtig sammen ligesom en roulade. Skær i 12 skiver. Det bliver nemmere, hvis man kommer lidt mel på kniven inden hver skæring. Se evt  her for hvordan.
9. Man kan bage bollerne bage plade med bage papir eller som jeg komme dem i muffin papir forme.
10. Bages 20 eller til de er gyldne
11. Smelt smørret til pensling sammen med honning og pensles på sneglene, i manglen af honning brugte jeg kun smør, de smagte herligt alligevel.
12. Nyd dem varmt med en dejligt kop te.


Pistacio chelsea buns
Ingredients:
250 gr flour
1½ tsp of dry yeast
½ tsp salt
20 gr unsalted butter
zest from 1 organic orange or 2 clemtines
1 large egg
120ml luke warm milk
1 tbs caster sugar.


Filling:
20 gr melted butter
100 gr grated marcipan
80 gr  grinded pitacio 
melted butter for brushing.


Glazing:
15 gr  butter 
1 tbs honey


The makeing and bakeing:
1. Dissolve yeast in the rest of the luke milk with one tbs caster sugar.
2. Sift salt and flour.
3. Rub the butter in the flour with your fingers. Add lemon zest.
4. Whip lightly the egg with a fork.
5.To the flour add the milk yeast mixture and the egg. Make a soft and little sticky dough.
6. Let the dough rest covered one hour to rise or until its doubble in size.
7. Preheat the oven 190 degrees C. On a floured surface knead the dough lightly and roll out a square strip as shown in the picture. Brush with the melted butter, sprinkle with grindede pistacios and the grated marcipan.
8. Roll it from one end to the other as shown in the picture. Cut the roll into 12 slices.  Flouring the knife a little bit before every cut, makes the cutting easier. See how to roll and cut here
9. Bake the buns on a baking sheet lined with baking paper or do like me: bake them in muffin cases 20 minuts or tilthe are golden brown.
10. To glaze them, melt the butter and honey toghether and brush the buns with the honey mixture while they are hot. I only brushed them with butter.
11. Enjoy pistacio chelsea buns hot with a nice cup of tea. 



4 kommentarer:

  1. De ser godt nok lækre ud :)

    SvarSlet
  2. Misbah that really is a great twist and perfect with tea and coffee. Happy Holidays.

    SvarSlet
  3. @kagelege: de smagte såågodt ;)

    SvarSlet
  4. @Chandani. thankyou Chandani and Happy Holidays to you too :)

    SvarSlet