lørdag den 12. november 2011

Min Malai kabab/ My Malai kebab

For nogle dage siden lovede jeg jer en opskrift. Så må jeg have lov til at præsenter Hr og Fru Malai Kebab. De mest lækker cremede kylling kabab, nogensinde. Ideen har jeg fundet fra Malai boti, kylling stykker marineret i fløde og krydderier og stegt på spyd, nogle steder også kaldet Malai kabab. Min twist er at jeg har hakkede kylling kødet og blandet marinaden i og pensle dem igen med fløde. 
Some day ago I promised you a recepie, so may I interduce Mr and Mrs. Malai kabab.  These are the most smoth and cremy kababs ever. These kabab have theire roots from malai boti or malai kebab. Pieces of boneless chicken marinated in spices and cream, grilled on skrewers. My twist is that I have minced the chicken meat and mixed the marination with the meat.and then brushed them with thick creme.

Indgredienser/Ingredients
ca 15 stk/ gives 15 kababs
1 kg kylling fillet/ 1 kg boneless chicken breast or inner filet.
1 mellem stor øg, groft hakkede/ 1 medium size onion, chopped
1 tsk ingefær paste eller meget fint pureret/ 1 tsp ginger paste
1 tsk hvidløg paste/ eller meget fint pureret/ 1 tsp garlic paste
120 gr mild chedder ost, revet/  120  gr chedder cheeese, grated
1 æg/ 1 egg
4-6 friske grøn chili, hakkede/  4-6 green chili, chopped
1 tsk chili pulver/ 1 tsp chili powder
½ tsk stødt spidskommen/ ½ tsp grind cumin powder.
salt efters smag/ salt to taste.
1 spsk cashew nødder, malede meget fint./ 1 tsp grinded cashewnuts, finelly grinded.
1 spsk fløde/ 1 tbs creme.
Hvis man synes kabab blandingen er for klisteret, kan man bruge 1-2 spsk rasp. Jeg har klaret mig uden. En lighter version af kabab´ne kan laves ved at erstatte al fløden mælk og bruge en fedtfattig ost. 
The kabab mixture is a bit sticky, if you like you can add 1-2 tbs breadcrumbs. I have made them with out the breadcrumbs. A lighter version of the kababs can be made by omitting all the creme with milk and useing a low fat cheese.


til pensling og garnering/for coating and garnishing
100-120ml fløde/100-120ml creme
2 spsk frisk koriander, hakket/ 2 tbl fresh coriander, chopped
3 grøn chili fint hakket / 3 green chili finelly chopped.


Sådan gør du/how to make the kababs.
1. Alle indgredienserne undtagen osten og de malede nødder blendes i en food processor til det er godt blandet og kylling kødet er fint "hakket". Så tilsættes den revet ost og de malede nødder og blendes igen til alt er en homogent masse.
1. Chop all ingredienst except the grated cheese and grinded nuts in a chopper or food processor and blend til everything is well mixed and the chicken meat is finelly "minced". Then add the grated cheese and the grinded nuts and blend again few minuts until you get homogeneous mass.

2. Det er sådan her, kabab blandingen kommer til at se ud. Lad den hvile i køleskabet ca 1 time tildækket. Blødgør bambus grill pinde, hvis du vil bruge grill pinde. Kabab´ne kan sagtens laves uden grill pindende, da vi laver dem i ovn denne gang.
2. This is how the kabab mixture wil look like. Cover up and refrigirate for one hour. Soak your bamboo skrewer if useing so. The kababs kan easly be made without skrewers, since we are making them in the oven this time.
3. Forvarm 220 gr.  
3. Preheat the oven 220 degree celcius.
4. Tag lidt olie på hænderne og lav 15 "aflange" kugler. Form en ad gangen ved at komme dem på grill pind og forsigtig trykke til  pølse formet kabab. Ca. 10-12 cm lang. Ellers form dem til aflange kabab også pølseformet og læg dem på et bageplade belagt med bagepapir.
4. Oil your hands. Make15 oblonged balls. Make kabab by inserting a bamboo skrewer in the kabab ball and carefully pressing it into a long kabab , sausage shaped. Almost 10-15 cm long. If not useing bamboo skrewer  make sausage shaped kababs and place them on a baking sheet lined with baking paper.
5.  De skal have ca halv time til 40 minutter i ovnen og vendes under vejes. Når kabab har været i ovnen 20 minutter, skal de pensles med fløde og drysses med koriander og chili. 
5. They will need 30-40 minuts before they are done. Turn them in between. When the kababs have been in the oven 20 minuts brush them with creme and sprinkel them with chili and corainder. 

Nyd dem varm med en yoghurt chutney og  naan. Jeg har serveret dem til bagt kartoffel og en rødløg salat.
Enjoy them hot with a yoghurt chutney and naan. I have servered them with baked potato and a red onion salad. 


Have forsat en super god Søndag.
Have a Super great Sunday.

2 kommentarer:

  1. I have never eaten this type of kebab, sounds and looks delicious...!!

    SvarSlet
  2. Wow! Looking at this chicken, I can imagine how flavorful this must be, Misbah! Thanks for sharing. Now, I am a new follower too - Abby from Manila Spoon.

    SvarSlet