søndag den 16. oktober 2011

Her Higness Yuminess/Hendes Højhed Lækkerbid

Jordbær-Mandel-Choko Cupcake/ Strawberry-Almond-Choco Cupcake

For english text scroll down.


Jeg fandt nogle danske jordbær i supermarked, det må være de sidst. De havde ikke så meget smag, men blev rigitg gode i disse cupcakes  Jeg har en god opskrift på ananas cupcakes, som jeg har lavet lidt om på og det blev til disse lækker luftig cupcakes. Jeg har her valgt at komme frosting på men man kan også server dem med cremefraich.mums.


Indgredienser:
cupcake 12 stk.
120 gr siet mel
40 gr mandelmel
1½ tsk bagepulver
160 gr blødt smør
160 gr sukker
2. store æg, let pisket sammen.
2 stor spsk mælk.
100 gr friske/frosne jordbær, skåret tern
50 gr mørk chokolade, hakkede
evt, få dråber mandel essense

ekstra chokolade og  ekstra jordbær til pynt.

1. Forvarm ovn 180 grader. Gør en muffin form klar. Jeg bruger en metal muffin form
2. Bland mel, bagemel og mandel mel sammen.
3.  I en anden stor skål.pisk smør og sukker sammen til det er godt blandet, luftig og let.. Tilsæt æggene lidt ad gangen under piskningen og pisk med mellem hastighed til blandingen er cremet.
4. Vend forsigtig skiftevis mel blandingen og mælk+ mandel essense i æggeblandingen.
5.  Vend først hakkede chokolade i og bland, dernæst vend meget forsigtig halvdelen af de skåret jordbær i.
7. Kom dejen i muffin formen og fordel den anden halvdel af de skåret jordbær i muffin formene og skub dem forsigtig i dejen.
8. Bag 12 minutter eller til cupcakene er gyldne og færdig. Prik med en tandstik for at se om de er færdig.
9. Køl dem før der kommes frosting på

Cremecheese frosting.
50 gr.smør blødt.
280 gr flormelis, siet
120 gr. koldt flødeost.

1. Pisk med lav hastighed smørret, tilsæt flormelis i og bland godt med lav hastighed.
2. Tilsæt flødeosten i og pisk med lav hastighed til det er blandet og så skrue op for hastigheden og pisk til cremen er let og luftig.

Pynt cupcakene med frosting, top med jordbær og chokolade.
TIP: man kan lave mandelmel selv ved at riste mandlerne og male dem i kaffe blender.
 evt. tilsæt appelsin skal istedet for chokolade for en lidt mere syrligt smag.

Forsat god søndag og nyd solen :)


I found fresh danish strawberries in the supermarket:probly the last ones ? Tthey didnt have so much taste, but were delicious in these cupcakes. I changed one fovorit pineapple cupcake reecepie and godt these delish soft cupcakec. Ihave used cremecheese frosting but you can also serve them with sour creme.  

Ingredients:
Cupcakes, makes 12
120 gr.al purpose flour, sifted
40 almond flour
1½ tsp baking powder.
160 gr soft butter
160 gr sugar
2 tbs milk
2 big egg, whipped lightly
100 gr strawberries fresh/ frozen, diced
50 gr dark chocolate, chopped.
few drops of almond essence, optional

ekstra chocolate and strawberries for topping.

1. Preheat the oven 180 degree C. Prepare a muffin pan with muffin cases. 
2. Mix flour, almond flour and baking powder in a bowl.
3. In another big bowl beat butter and sugar until the sugar is dissolved and fluffy. Add eggs little at a time, while beating until the mixture is creamy. 
4. Mix in the flour mixture alternaly with the milk+ almond essence with a big spoon.
5. Add the chopped chocolateand mix and then carefully the diced strawberriey,  I only added half of the diced strawberries at this stage.
6. Pure the batter in the muffin pan, add the rest of the strawberries and push them lightly into the batter with your fingers.
7. Bake for 12 minuts or til the cupcakes are golden brown an baked through. Check with a thooth pick. 
8 Cool cupcakes before applying frosting.

Cremecheese frosting
50 gr butter, soft
280 gr iceing sugar, sifted
120 creme cheese, cold

1. Beat the butter on low speed, iceing sugar and keep beating til its well mixed.
2.Add cremecheese  and stil on low speed, beat til the cheese is mixed with the rest.Turn the speed  to high and beet til frosting turns light and fluffy. 

Apply cupcake with frosting and topped with chocolate and strawberries.
TIP: You can make almond flour by belnding toasted almonds in a coffe blender.
Omit chocolate with orange zest,if you want a tangy taste.

Have a happy Sunday and great week :)
.

3 kommentarer:

  1. For pokker Misbah ! ! !

    Du har gjort det igen - lavet de lækreste Cupcakes -
    De ser gude skønne ud....

    Love them ❤

    SvarSlet
  2. Hej Sabina
    Tak skal du have :)
    kram

    SvarSlet
  3. Mmmmm ser farligt gode ud! :) De må prøves:)

    SvarSlet