Ramadan og Eid special.
Hver Ramadan prøver jeg at brug dadler i en anderledes opskrift end forrig år, denne gang lykkedes det med disse lækker dadel & appelsin chokolade trøfler
De blev rigtig gode og lækker cremede. De er også særdeles egnet til Eid dessert bord. Jeg har brugt 150-160 gr medjool dadler, men efter have smagt så synes jeg at opskriften godt kan tåle lidt mere dadler ca 200 gr, så dadel smagen kommer lidt mere frem.
Ingredienser
200 gr mørk chokolade (med appelsin)
50 gr kandiseret appelsin ( købt)
kakao pulver til overtræk
spise guld blade, kandiseret appelsin stykker, dadler til pynt
Ingredienser
200 gr mørk chokolade (med appelsin)
50 gr kandiseret appelsin ( købt)
200 gr medjool dadler, vægt uden sten
150 ml piskefløde + spsk ekstra
1 tsk smør
150 ml piskefløde + spsk ekstra
1 tsk smør
kakao pulver til overtræk
spise guld blade, kandiseret appelsin stykker, dadler til pynt
Blend dadler og kandiseret appelsin stykker til paste i ne blender, halvvejs kommes de to spiseske piskefløde i, blend til fint paste og læg til side.
Hak chokoladen og kom det i en ren tør skål. Varm piskefløden og hæld det over den hakkede chokolade, når chokolade begynder at smelte rør i den, tilsæt smør.
Til næste trin skal der bruges "vandbad" Sæt skålen med den smeltet chokolade over en skål med kogt vand. Når chokoladen er helt smeltet tilsættes daddel og appelsin pasten. Her kommer chokoladen til at gryne, bare blev ved med at rører godt i den indtil det er en glat masse. Hæld dadel og appelsin chokolade over i et fad, dæk det med film og stil det i køleskabet 3-4 timer.
Del dadel og appelsin chokolade fudgen i lige 18 dele og tril dem i cocco pulver til kugler. Jeg stillede trøflerne i køleskabet of pyntede dem først senere når de igen var blevet lidt faste. Jeg brugte en lille smule smeltede chokolade til at sætte pynten fast på den enkelte trøffel.
Jeg håber at I vil nyde at lave disse mundgodter. Det er snart Eid, jeg ønsker jer en smuk og velsignet Eid.
Ramadan and Eid special.
Every Ramadan I try to use dates in a different recipe once then last year. This year I succeeded with these delicious date & orange chocolate truffles. They turned out really well and were deliciously creamy. They are also particularly suitable for the Eid dessert table. I have used 150-160 gr of Medjool dates, but after tasting it, I think that the recipe can tolerate a little more dates about 200 gr, so that the date flavor comes through.
Ingrediens200 gr dark chocolate (with orange)
50 gr candied orange (store bought)
200 gr Medjool dates, weight without stones
150 ml double cream + tbsp extra
1 teaspoon of butter cocoa powder for coating/dusting, edible gold leaves, candied orange pieces, dates for decoration, some chocolate.
Blend dates and candied orange pieces into a paste in a blender, halfway through add the two tablespoons of double cream, blend into a fine paste and set aside.
Chop the chocolate and put it in a clean, dry bowl. Heat the double cream and pour it over the chopped chocolate. When the chocolate starts to melt start to stir and add the butter.
For the next step, a "water bath" is needed. Place the bowl with the melted chocolate over a bowl with boiled water. When the chocolate is completely melted, add the date and orange paste. This is where the chocolate will curdle, just keep stirring it well until it's a smooth mass. Pour the date and orange chocolate into a dish, cover it with film and put it in the fridge for 3-4 hours.
Divide the date and orange chocolate fudge into 18 equal parts and roll them in cocoa powder into balls.Place the truffles in the fridge and decorated them later when they become a little firm again. I used a little bit of melted chocolate for attaching the decoration to the individual truffle.
I hope you enjoy making these melting in the mouth Date and Orange chocolate truffles. Eid is near, wishing you a beautiful Eid.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar