For english translation, scroll down the page.
Malai Tikka
Ramadan Mubarik, må det blive en tid med masser af refleksion og særlige velsignelser for os alle.
For nogle dage siden lavede jeg disse Malai Tikka til iftar (faste brydning ), mashallah og vil dele opskriften med jer. Malai betyder fløde eller cremet og det er også hvad disse lækker kylling tikka er, cremet og rig på smag. Jeg toppet med mandler for lidt crunch. Jeg har før skrevet opskrift på malai kebab, og nu får I min opskrift og min take på Malai Tikka.
TIP 1: Jeg har brugt 2 salgs nødder sammen med hvid birkes, man kan sagtens kun bruge 1 salg, f.eks. kun mandelmel.
TIP 2: Tyrkisk yoghurt kan erstattes med almindelig sødmælk yoghurt. Men bruge dobbelt mængde af yoghurten og kun en spiseske mælk.
TilbehørAlle slags grønne chutney er lækker til de her Malai Tikka, jeg lavet denne her nødde- chutney, uden yoghurt og valnødder i stedet for cashewnødder.
Ingredienser
1 kg kylling bryst filet
3 spsk mandelmel
3 store spsk cashew nødder
3 store spsk hvid birkes
3-4 friske grønne chili
½ tsk stødt sort peber, kan undlades
1 tsk salt /eller efter smag
3 store spsk + 2 spsk tyrkisk yoghurt + (se tip)
3 spsk sødmælk
1 tsk hvidløg puré
1 tsk ingefær hvidløg puré
½ tsk stødt sort peber
2 spsk frisk mynte
ekstra mandler eller mandel splitter
lidt frisk mynte
7-8 træspyd, lagt i blød nogle timer.
Kylling bryst filet
Vask og rens kylling bryst fileterne, dup tør den og skær dem i tern, i bide størrelse.
Sådan laves marinaden
Blend nødder og birkes sammen med mandel mel til fint pulver i en blender, tilsæt 3 spsk yoghurt, mælk, chili, mynte, ingefær, hvidløg og sort peber og blend igen til en luftig og fint og tyk puré. Tilsæt den resterende yoghurt og bland godt.
Tilsæt de skåret kylling stykkerne i marinaden og bland godt. Marineres minimum 1 time.
Stegning i ovn,
Forvarm ovn til 250 grader.
Træk kylling stykker på træspydende. Gem resten af marianden, hvis der er rest. Beklæd et fad med bagepapir eller folie og læge spydende på kanten, som vist på billedet. Stege tiden er ca 35 -40 minutter afhængig af jeres ovn. Kylling spyddene vendes undervejes. Inden de sidste 8 minutter, smør en tyndt laf af rest marinaden på og drys med mandel splitter.
Tages ud når kylling er mør og har fået let farve. Nyd jeres Malai Tikka varmt med chutney og en lækker salat.
English
Malai Tikka
Ramadan Mubarik , may it be a time of plenty of reflections and blessings for all og us.I made these scrumptious Chicken Malai Tikka some days ago for iftar and wanted to share the recipe with you. Malai means cream or creamy and that is also what these delicious Chicken Malai Tikka are, creamy and rich in taste. I topped with almonds for crunch. I have shared a recipe for Malai Kebab before and now I am sharing my recipe an my take on Malai Tikka.
TIP 1: I have used 2 kinds og nuts together with white birch, You can easily use only 1 kind of nut, for example only almond flour.
TIP 2: Turkish yogurt can be replaced with regular whole milk yogurt.. But use double the amount and only one tablespoon of milk.
Condiments
All kinds og green chutneys are delicious for these Malai Tikka, I made this nut chutney, without yogurt and used walnuts instead of cashew nuts.
Ingredients
1 kg chicken breast fillet
3 tablespoons almond flour
3 large tablespoons of cashew nuts
3 large tablespoons of white birch
3-4 fresh green chilies
½ teaspoon ground black pepper, optional
1 teaspoon salt / or to taste
3 large tablespoons turkish yogurt + 2 tbsp extra + (see tip)
3 tablespoons whole milk
1 teaspoon garlic puree
1 tsp ginger garlic puree
½ teaspoon ground black pepper
2 tbsp fresh mint + extra
extra almonds or almond slivers
some fresh mint
7-8 wooden skewers. soaked for a few hours.
Chicken breast fillet
Wash and clean the chicken breast fillets, pat dry and cut them into bite-sized pieces
How to make the marinade
Blend nuts and birch together with almond flour to a fine powder in a blender, add 3 tablespoons of yoghurt, milk, chilli, mint, ginger, garlic and black pepper and blend again to a light and thick puree. ( check picture in danish section )
Add the remaining yogurt and mix well.
Add the cut chicken pieces to the marinade and mix well. Marinate for a minimum of 1 hour.
Roasting in the oven,
Preheat the oven to 250 degrees.
Thread chicken pieces onto wooden skewers. Save the rest of the marinade if there is any left over.
Line a dish with baking paper or foil and place the skewer on the edge, as shown in the picture in the danish section. Roasting time is about 35-40 minutes, depending on your oven. Turn the chicken skewers during weighing.
Before the last 8 minutes, spread a thin layer of the remaining marinade on and sprinkle with almond slivers.
Take out when the chicken is tender and has acquired a little color. Enjoy the Malai Tikka Hot with chutney and a delicious salad.