tirsdag den 2. december 2025

Hvid Chokolade & Citron kage / White Chocolate & Lemon cake

https://cupcakeluvs.blogspot.com/2025/12/hvid-chokolade-citron-kage-white.html?m=1


Scroll down for english translation 


Hvid Chokolade & Citron kage
Hvid Chokolade & Citron kagen er lækker svampet og dejligt syrligt. Opskriften er adapteret fra brownie opskriften.

Tip 1: I opskriften har jeg skrevet frisk revet skal af 3- 4 store citroner, jeg brugte 3 men ville gerne have haft at jagen var en anelse mere syrligt. Så brug gerne 4.

Tip 2: Jeg har let ristet min mandler, men det er ikke nødvendig for opskriften. De 75 gr af mandlerne har jeg blendet fint, man kan bruge mandelmel i stedet.


Ingredienser
200 gr mel
1 tsk bagepulver
1/4 tsk salt
150 gr hvid chokolade
75 gr mandler + 100 gr mandel snitter, let ristet
200 gr smør
200 gr sukker
200 gr farin
6 æg
Frisk revet citronskal af 3 - 4 stor citroner
Frisk presset saft af 2 citroner





Fremgangsmåde
-Fin hak chokoladen i en blender, læg til side.
-Hak 75 gr af mandlerne fint i en blender, læg til side.
-Si mel, salt og bagepulver sammen.




-Bland frisk revet citron skal med sukker, pisk citronsukker, farin og smør godt sammen med en mixer indtil det er luftig og blegt.
-Tilsæt en æg ad gangen og pisk let imellem hver æg.
-Vend skiftevis ægge blandingen og frisk citron saft til melet lidt ad gangen
-Vend chokoladen i .
-Vend de resterende 100 gr mandel snitter i lidt tør mel og vend dem i også i kage blandingen.
-Kom kage blandingen i en firkantet 25 × 25 cm bageform foret med bagepapir. Bage 25 - 30 minutter i 180 grader forvarmet ovn til kagen er gylden, lav prik test. I min ovn tog det ca lidt under 30 minutter.
-Afkøl kagen inden den skæres. Jeg kom ikke glasur på kagen, jeg synes ikke kagen havde behov for mere. Man kan sagtens toppe den med en syrligt glasur.



Hvid Chokolade & Citron kagen blev del med mine dejlige kollegaer til 1 .december hygge. 
Scroll til nederst på siden for mere kage inspiration.




White Chocolate & Lemon Cake 
The White Chocolate & Lemon cake is spongy and delicious citrusy.  The recipe is adapted from the brownie recipe on the blog

Tip 1: In the the recipe I have written freshly grated zest of 3- 4 large lemons. I used 3 but I would have liked little more citrusey punch, so be free to use 4.

Tip 2: I have lightly toasted my almonds, but it is not necessary for the recipe. I have blended the 75 grams of  almonds finely, you  can use almond flour instead



Ingredients 
200 g flour 
1 tsp baking powder 
1/4 tsp salt 
150 g white chocolate 
75 g almonds + 100 g almond slices, lightly toasted 
200 g butter
200 g sugar 
200 g brown sugar 
6 eggs 
freshly grated lemon zest from 3 - 4 large lemons
fresh squized juice from 2 large lemons 

Method
-Finely chop the chocolate in a blender, set aside. 
-Finely chop 75 g of the almonds in a blender, set aside. 
-Sift together the flour, salt and baking powder. 
-Mix freshly grated lemon zest with sugar, beat lemon sugar, brown sugar and butter well with a mixer until fluffy and pale.
-Add one egg at a time and beat lightly between each egg.
-Fold the egg mixture and fresh lemon juice into the flour a little at a time.
-Fold in the chocolate. 
-Roll the remaining 100 g almond slices in a little flour and fold them into the cake mixture. 
-Put the cake mixture in a square 25 × 25 cm baking dish lined with baking paper. Bake for 25 - 30 minutes in a preheated oven at 180 degrees until the cake is golden, do a prick test. In my oven it took a little under 30 minutes. 




Cool the cake before cutting. I did not glaze the cake, I don't think the cake needed more. You can easily top it with a sour glaze.  



The White Chocolate lemon cake was shred with my lovely colleagues for 1. december hygge
Scroll down the page for more bake and cake inspiration.





















https://cupcakeluvs.blogspot.com/2021/01/klementin-syrup-kage-clementine-syrup.html






mandag den 17. november 2025

Warqi Kebab (a la doner kebab)

 


Scroll down for english translation 

Warqi kebab er hvad jeg kalder Doner kebab. Og selvfølgelig er mine warqi Kebab mit navn for kebab inspireret af denne type tyrkisk kebab. Warqi betyder papir tynde på urdu hvilke doner kebab også er. Her på det sidste har set flere reels på insta om hvordan man laver doner kebab hjemme, så jeg kan ikke æren for metoden for hjemmelavet doner, men opskriften på kebab er mine og næsten det samme på mine almindelig kebab

Tilbehør: koriander chutney, durum brød,  salat, raita
 se inspiration til  andre kebab nederst på siden.

Warqi Kebab

600 gr hakkekød, lam eller en blanding
en løg, fint hakket eller revet
lille bundt koriander blade, fint hakket. gem stilkene til chutney
1mellem store tomat, finthakket
1 stk. æg, pisket
1 tsk rød chili pulver
1 tsk salt
1 tsk spidskommen pulver
1 tsk stødt koriander frø (jeg brugt ikke da jeg ikke havde mere )
1/2 tsk stødt sort peber
1/2 tsk garammasala
grøn chili peber/eller chili efter smag
1 tsk ingefær puré
1 tsk hvidløg puré

3 spsk smeltet smør
lidt chaat masala eller frisk lime
  
7 ark bagepapir

Koriander chutney
Blend 2 dl tyrkisk yoghurt sammen med koriander stilkene, tilsæt salt og chili efter smag.


Fremgangsmåde:


Tilsæt krydderierne og æg (alt undtagen smør og chaat masala) til  hakkekødet og ælt den få minutter. Blend hakkekødet sammen med, løg, koriander og chili peber i en blender til alt er godt blendet og fint sammen.  
Del farsen i 3 lige burger.

Læg en ark bagepapir på bordet, læg 1 burger oven på.



En anden ark bagepapir læggeds oven på. Rul ud så tynd som muligt. Fjern det øverste bagepapir forsigtig.


Første forsøg, prøv igen.

Forsøg 2, øvelse gør mester. Rul sammen til en rulle med den underste bage papir.



Placer rullerne på en oven plade i en 225 grader forvarmet oven, de skal steges 12- 15 minutter.




Tag dem ud af ovn, rul ud og fjern forsigtig bagepapir. Kødet vil have afgivet saft, dette fjernes.



Efter at have fjernet den øverste lag bagepapir, giv rullerne 5 minutter mere i ovnen for at give lidt farve.


Pensel lidt smeltet smør på durum flade brødet og varm dem op på en pande. 
Læg fint skåret rødløg ovenpå, riv warqi kebab i små stykker, vend dem i varm smeltet smør. Drys med chaat masala og frisk skåret koriander. 
Serveres med chutney og raita ved siden af.

Eller spis med naan, chutney og raita.




English translation: 

"Warqi kebab" is what I call doner or Konya kebab, and my warqi kebab are of course inspired by these 2 turkish kebabs. Warqi means paper thin in urdu which doner kebab also is. These days I am seeing a lot of reels on insta on how to make doner kebab at home. So I cant take credit for the method but the recepie for kebab is mine and simler to my regular kebab recipe.

Condiments 
coriander chutney, durum bread, salad,  sliced red onion, raita 

Warqi Kebab
 600 gr minced meat, lamb or a mixture
one onion, finely chopped or grated 
small bunch of coriander leaves, finely chopped. Save the stems for chutney 
1 medium sized tomato, finely chopped 
1 egg, beaten 
1 tsp red chili powder 
1 tsp salt 
1 tsp cumin powder 
1/2 tsp ground black pepper 
1 tsp garammasala 
green chili pepper/or chili to taste 
1 tsp ginger puree 
1 tsp garlic puree 

3 tbsp melted butter 
a little chaat masala or fresh lime 
7 sheets of baking paper 

Coriander Chutney 
Mix 2 dl Turkish yogurt with the coriander stems, add salt and chili to taste. 


 Method:
 
Add the spices and egg (everything except butter and chaat masala) to the minced meat and mix and knead for a few minutes. 
Blend the minced meat with the onion, coriander and chili pepper in a blender until everything is well blended and fine. 
Divide the meat into 3 equal burgers.


Place a sheet of baking paper on the table, place 1 burger on top. Place another sheet of baking paper on top. Roll out as thin as possible. Carefully remove the top sheet of baking paper.


 Roll into a roll with the bottom piece of baking paper. Place the rolls on a baking sheet in a 225 degree preheated oven, they should be cooked for 12-15 minutes. Take the kebabs out of the oven, roll out and carefully removing baking paper. The meat will have released juices, remove this. 

Brush some melted butter on the durum flatbread and heat them in a pan. Place finely chopped red onion on top, tear the warqi kebab into small pieces, turn them in hot melted butter. Sprinkle with chaat masala and freshly chopped coriander. Serve with chutney and raita on the side. 

 Or eat with naan, chutney and raita.