torsdag den 29. marts 2012

Mango kanelsnegle / Mango pudding cinnamon buns

Lige siden jeg så  en billed og opskriften på disse anderledes kanel snegle med budding bagt  i dejen på Mel kithchencafe, har jeg drømt om dem. Jeg har tænkt meget på mangoer de sidste par så hvorfor ikke kombiner de to ting. Jeg fandt  opskriften her på Mel´s Kitchencafe
http://www.melskitchencafe.com/2008/09/vanilla-pudding-cinnamon-rolls-with-cream-cheese-frosting.htmlMine snegle blev ikke smukke som hendes, (jeg kom til at bruge en anelse for meget gær) og de åbnede op fordi jeg bagte dem på en plade og ikke en fad. Men de smagte yderst lækkert, selv om jeg ikke fik helt smagen af mango frem. Næste gang  vil jeg prøve at tilsætte mango essence oven i. De er bløde og med masser af lækker kanel snask.  
Jeg bagte 12 snegle med vanlig kanel fyld og de andre 12 med blåbær. Jeg har reduceret lidt i smør mængden, bare lidt. Jeg har også reduceret i remonce ingredienserne. Mhs til glasur, den er også dejligt snasket. men man kan sagtens bruge en almindelig flormelis glasur, hvis man gerne vil have en lidt fast glasur.

I have dreamt about these different cinnamon rolls with pudding baked in the dough, since I saw them on Mel kithchencafe. Also the past few days i have thaught of mangos very much so why not combine these two things. I found the recipe here at Mel´s Kitchencafe  http://www.melskitchencafe.com/2008/09/vanilla-pudding-cinnamon-rolls-with-cream-cheese-frosting.html.  Her rolls are so beautiful, my did´nt turn out beautiful ( I used too much yeast, forgot to decrease the amount as the recipe says when useing fresh yeast ) However they were so delicious even I could´nt taste mango. Next  time I will add some mango extrat. The recipe is for 24 large rolls, I made12 with only cinnamon filling and the other 12 with blueberries. I have used a little less butter, only a bit less. I have also reduced the amount of the remonce ingrediens, the butter and the sugar. The frosting is delicious and sticky.
For recipe in english scroll down. 

Ingredienserne

Mango budding: 
Jeg købte en instant  mango custard/ budding pakke (fra pakistansk forretning),  lavet en portion på ca ½ l mælk, det gav ca 240 gr færdig budding. Jeg tænker om man også kan bruge lagkages creme blandinger og tilsætte mango juice/ essence?

Dej:
570 gr mel, sigtet + lidt ekstra  mel
40 gr frisk gær.
2 spsk sukker
1 tsk salt
2 æg, let pisket.
110 gr smør, smeltet.
120 ml håndvarm vand,  jeg brugte mango juice.

1. Opløs gær i det lune vand/juice sammen med sukker.  2. I en stor skål bland den færdig budding sammen med de let pisket æg, smeltet smør og salt. Bland godt. 3. Tilsæt gær blandingen, bland. 4. Tilsæt melet lidt ad gangen og saml dejen. den skal være blød. Tilsæt lidt ekstra mel, hvis der er behov. Ælt let  5. I en ren skål stil dejen tildækket til hævning ca 45 minutter eller til den er hævet til dobbelt størrelse.

Remonce:
200 gr blødt smør
300 gr lys muscovado sukker eller farin 
2-4 spsk kanel, jeg brugte mindre for jeg vil ikke overdøve mango smagen.
150 gr blå bær
1 tsk revet citron skal.

Smør, brunsukker og kanel røres godt sammen i en skål.  Blåbær og citron lægges til side 

Mango creme cheese glasur:
Opskriften siger lidt over 100 gr smør, som jeg også brugte, men jeg vil lave med meget mindre smør næste gang. 
50 -100 gr smør, blødt
226 gr fløde ost
390 gr flormelis, sigtet
1-2 spsk mango juice.

1.  Bland  smør og ost godt sammen. 2. Tilsæt  flormelis bland godt. 3. Tilsæt mango juice alt efter hvor flydende man vil have glasur skal være. 


Så til det sjove:
1.  Del dejen i to lige dele. Læg den ene tildække til side. På en let melet overflade rul ud til en aflang rektanlge. 2. Smør remoncen på den ud rullede dej. 3. Rul dejen fast sammen til aflang roulade. 4. Skær med en sav takkede kniv ca 12 snegle. Man kan se her hvordan http://cupcakeluvs.blogspot.com/211/08/chelsea-buns-chelsea-snegle.html. 5. Læg dem en i bage fad, b eller læg dem på en bageblade beklædt med papir med ca.2 cm mellumrum.  6. Stil dem til hævning til dækket ca. 35 minutter.
7.  Gør det samme med den anden del af dejen, men drys blåbær og citron skal på den smurte dej inden sammen rulning. 
8.  Bages i en forvarm ovn 180 grader  15 -18 minutter. i min ovn tog det knap 15 minutter, de skal være ly gyldne.
9.  Kom glasur på., mens de er varme
10.  Nydes varmt / lun med en god kop te. 

ENGLISH:

Mango pudding:
I bought instant  mango pudding/custard mix and made a portion with half liter milk.  That gav almost 240 gr finished pudding.
If you cant find mango custard /pudding use vanilla pudding and add mango extract.

The dough:
570 gr flour sifted + some extra
40 gr fresh yeast
2 tbs sugar
1 tsp salt
2 egg,  lightly wipped
110 gr butter,  melted
120 ml tepid water/mango juice, I used mango juice. 

1. Dissolve yeast with water/juice add sugar.  2. In a big bowl mix pudding with melted butter, egg and salt. Mix well. 3.  Add the yeast mixture and mix.  4.  Make the dough by adding the flour bit by bit. It have to be soft and smooth, add the extra flour if needed. 5. ln a clean bowl  let the dough rise to doubble almost  45,  covered. 

Remonce: 
200 g butter, soft.
300 g ligth muscovado sugar or brown sugar.
2-4 tablespoons of cinnamon,  
150 g blueberries.
1 teaspoon grated lemon zest.
 Mix butter, brown sugar and cinnamon well together in a bowl.  Keep blueberries and lemon zest asidefor now.

Mango cream cheese frosting:
The orginal recipe uses a bit over 100 g butter, which I also did,  but I think you could use less butter.
50-100 g soft butter
226 g cream cheese
390 g icing sugar, sifted
1-2 tbsp mango juice

1. Mix butter and cream cheese well together. 2. Add icing sugar and mix it well. 3. Add mango juice, depending on how liquid you want the frosting to be.

Now the fun part:
1.
Devide the dough into two equal parts. Place one of them aside covered. On a lightly floured surface, roll out to a long squire. 
2. Spred the remonce on the rolled out dough. 3. Roll it together like a swiss roll, see here how to roll and cut http://cupcakeluvs.blogspot.com/211/08/chelsea-buns-chelsea-snegle.html. 4. Cut the roll in 12 pieces. 5. Place them in a baking dish or on a baking sheet lined with baking paper, with 2 cm  between them. 6. cover them with kitchen towel and let them rise 35minuts or to doubble size. 7.  Do the same with the other part of the dough,  sprinkle with blueberries and lemon zest on the remonce, before rolling the dough into a swiss roll, cut in to 12 pieces and also put them aside to rise.
8. Preheat oven 180 degree C. and bake them 15-18 minuts. In my oven they took almost 15 minuts.
9.  They should´nt be oven hot but warm, when you frost them. 
10.  Enjoy them with a nice cup of tea warm. 


Jeg beklager den dårlig kvalitet, men her er Mango-Blåbær kanelsnegle.  Nyd jeres snegle og hyg jer.
Sorry for the blurry foto. Here are the Mango-Blueberry cinnamon rolls,   enjoy  and take care .

tirsdag den 27. marts 2012

Grønsags Pulau/ Veggi Pulau

Pakistan pulau er en ris ret, hvor risene er kogt i en krydert fond eller bullion. Der er mange variationer, smag og metoder på at lave pilau.  Den typiske pialu har en brun farve fra stegte løg. En anden ting der også kendetegner pakistanske/ indiske ris retter er at ris grynene er adskilte og ikke klisteret til hinanden. Det kommer af man bruger Basmati, en lang kornede ris gryn sort dyrket i Pakistan og Indien. Når risene koges forbliver de tynde og luftige. Basmati ris har en special og stærk aroma ifht andre ris gryn.  Basmati betyder "den aromatiske", aromaen skyldes den måde ris grynene er fremstillet på. Jeg elsker denne  lidt nød, lidt træ aroma når risene koges. Her i Danmark kan man få forskellige Basmati sorter og mærker i de pakistanske madvarer forretninger.  
Jeg laver ris på sammen måde som min mor, koger dem først og bageefter damper den også en typisk teknik til at lave ris  i pakistansk madlavning. 

Pakistani pulau is a rice dish,  where the rice are cooked in a spicy broth or fond. There are lot of varities, tastes and different methodes of how to make pulau. The typical pulau has a brownish colour from fried onions. One of the other things thats is the essence of pakistani rice dishes is that the rice grians are not sticky, because the use of Basmati.  Basmati is a long grain rice sort grown in Pakistan and India. Basmati rice  cooked stayes thin and flufly. The name Basmati means "the fragrant one". The fragance is special and strong compare to other rice sorts. The grains has this special aroma due to how they are proccesed.  I love this nutty and woody aroma when cooking rice.  Here in Denmark you can buy different sorts and lables in the pakistani food shops. 
The way I cook rice is the same way as my mother does, boil them first and steam them afterwards,  a typical technique of making rice in pakistani cooking.

Ingredienser / Ingredients 
250 gr basmati ris / 250 gr basmati rice
4 dl vand eller grønsags fond / 4 dl water eller vegetable broth
200 gr grønsager, efter smag og behag skåret i mundbide stykker eller terninger
200 gr sliced or diced vegetable of your choise ( carrots , pepperbell, cut in bite size or diced)
2 spsk olie / 2 tbs oil
1 lille løg skåret i skiver / 1 small onion sliced
1 tsk salt/ 1 tsp salt
½ -1 tsk chili pulver / ½ -1 tsp red chili powder

hele krydderier / whole spices
2 sorte kardemomme /  2 black cardemommes
3-4 nelliker / 3- 4 cloves
1 tsk kommen frø / 1 tsp cumin seeds
lille kanel stang / a little cinnamon stick
½ tsk sort peber ( hel eller frisk groft kværnet) /  ½ tsp black pepper ( whole or freshly grinded) 



1.  Skyl risene 2-3 gange og sæt dem i blød i en skål med vand ½ time.
1.  Wash the rice 2- 3 times and soak them in a bowl with water for ½ hour.

2. Varm olie i en gryde og stege løgene til de er gyldent brune, mine blev en anelse for mørk. Tag løgene ug og læg dem til side på køkken rulle papir.  3.  I den samme olie stege de hele krydderier 2 minutter. 
2.  Heat oil in a deep pot and fry  the onion until they are golden brown,  take the onion out and drain them on a paper towel. 3.  In the same oil fry the whole spices 2 minuts.

4. Tilsæt grønsager, salt og chili pulver og steg 2 minutter. Tilsæt  de 4 dl vand og kog vandet. 5. Knus de stegt løg og tilsæt dem og det frisk kværnet sort peber til vandet. 6. Når vandet koger , dræn risene og tilsæt dem til den kogende vand. 
4. Add the veggies, salt and chili powder and fry for two minuts.  Add the 4 dl increse the heat and boil the broth. 5. Crush the fried onions and add them and the crushed black pepper to the broth. 6. When the broth is boiling, drain the rice and add it to the boiling broth.. 

7.  Når væsken er næsten helt fordampet, skrue lidt ned for varmen. Prøv at undgå at rør i risene, men hold øje med dem.  Lad dem simre til væsken er helt væk. 
7, When the liquid evaporates, decrease the heat. Avoid stirring in the rice, but keep a close eye on them. Let them simmer to all the liquid has evaporated.

8. Prøv forsigtig at skubbe risene lidt væk fra kanten, hvis der stædigvæk væske ( ligesom på billedet) skal de forsat simre. 
8. Try carefully to push the rice away from the edge,  if there still is liquid ( like in the picture) keep them simmering. 

Nu er det tid til at dampe risene. 9. Når alt væske er fordampet, skrue helt ned for varmen.  Hvis du har en stor pande hvor gryden kan være i, så læg gryden i panden på komfuret.  Ellers bare forsæt  uden panden. 10.  Pak låget tæt ind i en viskestykke, det hjælper på dampning processen. 
Now it is time to steam the rice. 9. When al the liquid has evaporated decrease the heat to the minimum heat. If you have a pan big enough to behold the pot,  then place the pot in the pan on the stow. If not , continue without this step. 10.  Tuck the lid tightly in a kitchen towel, this helps the steming process.

Sådan her. Alle enderne er tæt pakket ovenpå, så der ikke går ild i hviskestykke ved fejl, man kan også bruge sølvpapir. 11. Jeg damper min ris  8-12 minutter ca. 12.  Sluk for varmen og fjern låget, pas på dampen. Rør forsigtig i risene. Man kan fjerne de stor hel krydderier, men jeg lad dem være , fordi det pynter.

Like this. All ends are thigtly packed away on the lid,  no catching fire here. You can also use foil instead of the towel. 11.  I steam my rice for 8-12 minuts. 12. Turn the heat of. Remove the lid, carefully mix the rice. You can remove the big whole spices, I let them stay in the rice.



.
Nyd risene sammen med en kølig raita eller en curry.
Enjoy the rice with acooling raita or a curry.


onsdag den 21. marts 2012

blomster cake pops/ flower cakepops


Jeg lavede de her blomster cake pops til min datter til hendes fødselsdag. De er ikke mine bedste. Lavet under tids press da de skulle gøres færdig og gemmes væk inden hun kom hjem. Da vi stædigvæk ingen køleskab har gjorde at de ikke blev så glatte som de skulle have været. Men de smagte super lækkert og min datter var rigtig glad for dem. Og det er jo det bedste.
 Kagen var red velvet med cream chease frosting og overtrukket med candy melt. Til sidst, pyntet med købte færdig lavet sukker roser og sukker blade. 


I made these flower cake pops for my daughter s birthday.  These are not my best,  made in a rush, since I had to make them and hide them away, while she was out. Also we still dont have  a refrigerator,  wich caused them not to be as smooth as they should have been. They tasted however delicious.  And my daughter loved them.
The cake was red velvet with cream chease frosting and coated with candy meltFinally, decorated with bougth  readymade sugar roses and sugar leaves.





søndag den 11. marts 2012

Gajar Barfi / Carrot Fudge/

Gajar Barfi pops

English translation in yellow colored text.
 Så er der gået et år siden jeg begyndte på min blog.  For at fejre min første bloggilæum vil jeg gerne byde jer på Gajar Barfi pops. Gajar betyder gulerod og barfi er en slags fudge.  I Pakistan, faktisk i hele Syd Asien laves der en meget special form for konfekt kaldet mithai. Gajar barfi er en af min yndlings mithai og jeg tænkte det kunne være sjovt at prøve at lave det selv. Der er utallige slags mithai. Barfi er bare en af slagsen som igen laves i mange forskellige smags varianter. I Pakistan laves mithai i speciale forretninger af "konfekt kokke" kaldet halwai. Der er to eller tre "mithai forretninger" her i København som selv laver mithai 

So now one year has passed by since I started my blogg. To celebrate my first bloggiversary I have made gajar barfi pops for you.  Gajar is carrot and barfi is  a kind of fudge. In Pakistan, actually in the whole South Asia there is made a special kind of confectionary called mithai. Gajar barfi is one of my favorit mithai and I thaught it would be fun to make it my self.  Barfi is just one kind of mithai and then there many kind of barfi also. In Pakistan mithai is made in specail mithai shops by "mithai cooks" called halwai. There 2 or 3 mithai shops here in Copenhagen that make theier own mithai.

Gajar Barfi
Jeg har brugt en pakistansk professional kok Afzal Nizami metode, men nogle af ingredienser og målene er anderledes. Både familien og jeg synes at barfien smagte rigtig godt. Næste gang vil jeg dog prøve øge mængden af gulerødderne.

I have used a pakistani professional chef Afzal Nizamis method, but some of my ingredients and messurements are different.. We enjoyed these pops.a lot and they tasted fabulous. Next time I will however try to increase the amount of carrots.

 For 35-40 pops ca ,   brug 10 cm´s slikpinde
For 35-40 pops almost ,  use 10 cm lollipopsticks.



ingredienser/ingredients
500 gr revet gulerødder / 500 gr grated carrots
250 gr sukker / 250 gr sugar 
375 gr ricotta ost / 375 gr ricotta cheese
250 gr mælkepulver / 250 gr milk powder
25 gr ghee eller smør /  25 gr ghee, clarified butter or regular butter.
frisk kværnet kardemomme frø ( 6-7kardemommer) / freshly grinded cardemomme seeds from 7-8 cardemommes

pynt/ garnish
hakkede pistacier/ chopped pistacio
 evt spiseligt sølv ark / edible silver leafs , optional.

Lad os komme igang
So lets get started

1. Skyll de revet gulerødder grundigt 2-3 gange, det vil bevar farven. Chef Nizami råd.  Kom gullerødder og 100 gr sukker i en gryde og sæt på mellem varme.  Rør i gryden mellemjævne mellem rum. Gulerødderne vil afgive vand og de skal koges i den vand. Det vil tage ca 20- 25 minutter.
1.  Wash and drain the grated carrots 2-3 times, that will help to keep the colour. Chef Nizami advice.  In a skillet pour the grated carrots and 100 gr of the sugar,  Let the carrots  
cook over medium heat, stir  time to time. The carrots wil  submit some water,  they will be cooked in this water. It wil take about 20-25 minuts.

2.  Når gulerødderne er lavet og alt vandet fordampet, skrue op for varmen og tilsæt smørret gulerødderne sauteres 3-4 min. Bagefter stil dem til køling.


2.  When the carrots are done and the water is evoporated, turn the heat to high , add the butter/ghee and saute the carrots 3-4 minuts. Set aside to cool.


3. Bland ricotta osten og mælke pulver sammen i en skål.  4.Varm blandningen i en gryde på lav varme. 5. Når blandingen er gennem varmet tilsæt resten af sukkeret, bland godt og rør rundt til alt sukker er smeltet. 


3. Mix ricotta cheese and the milk powder in a bowl.  4. Heat the mixture in a pot on low heat. 5. When the mixture is heated trough add the rest of the sugar, mix well and stir occasianelly till the sugar dissolves.


6. Når alt sukker er smeltet, skrues op for varmen blandingen gives kog 2 minutter. Tilsæt d7-8  kværnet kardemomme frø og rør rundt 7-8 minutter mere. Tag gryden af varmen.


6. When the sugar has dissolved, turn the heat to medium high and give the mixture 2 minuts boil.  Add the cardemommes seeds and stir for 7-8 minuts more. Take the pot of the heat.


6.  Bland mælke-ost blandingen sammen med den kølede gulerod blandingen til det er godt blandet. 7. Smør en fad ( 18 cm X 24 cm ca.) med smør. Jeg brugte bage i bunden og smør på siderne. 8. Kom blandingen fadet og glat ud så der et ens over det hele. 9. Stil til køl i kølskabet  2 timer ca.


6.Mix milk-cheese mixture with the carrot mixture till every thing is well mixed.  7. Butter a dish ( about 18 cm x 24 cm ). I lined with baking papper and only buttered the  sides.  8. Pour the mixture in the dish,  use a spoon to flat it so its even all over.  9. refridgerate 2 hours.




10. Barfi mixturen skal være fast, inden brug. Jeg brugt en lille hjerteformet cookie cutter til at udstikke hjerter til gajar barfi pop. Jeg lavede 20 pops og 10 stor hjerter.  Udstik 20 hjerter til pop.  Kom lidt olie på hænderne og gør kanter mere bløde og runde.med fingerne hele vejer rundt om hjertet.  Læg dem til side.  11. Saml resterne af barfi massen,  press dem sammen og ned i en mindre fad. Ud stik flere hjerter igen. 


10.  The barfi mixture should be all firm. I used a small heart shaped cookie cutter to cut out the hearts for the pops.dI made 20 pops ans 10 big hearts. Cut out 20 hearts with a cookie cutter. Oil your hands and use your finger to soften the edges of the hearts all the way. .Put the hearts aside. 11. Press the left over barfi mixture together and press it in another little dish . Cut out more hearts. 




 12. Lav pops ved at presse en pind forsigtig ned i barfi hjertet. Press hjerte spidsen  sammen om pinden med fingerne. 


12. Assemble the pops by pressing the stick in a barfi heart. With your fingers press the tip around the stick. 


Jeg pyntede med spiseligt sølv ark.
I decorated with edible silver leafs.





De store gajar barfi hjerter pyntet med spiseligt guld ark og hakkede pistacier.  Jeg håber i har nydt min blog. Jeg nyder ihvertfald at skrive for jer,  mange  tak fordi I følger mig. 


The Big gajar barfi hearts I decorated with edible gold leafs and chopped pistacios.  I hope you have enjoyed the last year, I certainly have enjoyed writing for you. Thankyou so much for following me.  


 Nyd jeres barfi med en kop te, have en rigtig god uge. 


Enjoy yours gajar barfi with a cup of tea, have a great week.

tirsdag den 6. marts 2012

Farvning af fondant/ Tips on colouring fondant

Her på sidste er jeg blevet spurgt om farvning af fondant så her kommer mine nemme tips til farvning af fondant.


Lately I have been asked about colouring fondant, so here are my easy tips for colouring fondant.


Man skal bruge : fondant, masser af tandstiller, spiseligt mad farve, (en pasta fremfor en væske, farve) maziena mel.  


You wil be needing : fondant, lots of toothpicks,  corn strach, edible food colour of choise. I use paste colours and not liquid.  


Brug en tandstik til at komme farve på fondanten. Start med lidt både farve og fondant, især hvis man ikke har brugt den farve før.  Brug altid en ny tandstik, når du dypper i farve beholderen/flasken.  Du holder din farve ren og den holder længer på denne måde. Husk at holde låget lukket på farven. Det forhindrer udtørring. 


Use a toothpick to apply the colour on to the fondant.  Start with a little piece of the fondant and a little colour to check the colour  if you havent this colour before.  Use always a new toothpick when you dip in the colour container. You wi keep your colour clean and it will last a little longer. Keep the lid og the coulour on, that prevent drying.


Ælt farven i fondanten med blød tryk og ikke for hårdt. Det kan give luft bobler i fondanten. Drys og ælt lidt med maizena mel, hvis fondanten begynder at klister. For meget maizena mel vil tørre fondanten og fondanten kan revne sener. Så brug lidt ad gangen.

Knead the colour into the fondant with light pressure, dont knead to hard. That can give air bobles in the fondant. If the fondant get sticky , dust and knead in some corn strach.  use little at time, because too much wil cause the fondant to dry our and the fondant may crackle later


Ælt lig nok til farven er jævnt blandet.  Farven kan godt ændre sig lidt sener.  God tip er at lade fondanten hvile lidt inden brug. Lad den hvile i en luft tæt beholder eller tæt lukket frysepose ca 20-30 minutter.


Knead just enough so the colour is eqaully mixed in the fondant. The colour can change efter a little time. I always let the colour fondant rest before using it. Let it rest 20-30 minuts in airtight box or airtight bag.


Man kan lave forskellige nuancer med den samme farve.  Jeg håber de her tip er til hjælp, hvis I har nogle spørges, så føl jer helt fri til at spørge. 


You can make different shades with the same colour. I hopes these tips helps, if you have any question please free to ask. 

søndag den 4. marts 2012

meddelelse/ annocement


Der er en udtrukket en ny vinder af min free give away, da den første vinder desværre ikke har kontaktet mig indenfor den givne tidsfrist.

Den ny heldig vinder er  Jette. Tillykke Jette. Være sød at kontakte mig snarest inden den 20/3  med en mail med din adresse.
Forsat god weekend.  Cupcakeluvs@ymail.com.

There is a new winner of  my free give away, since the first one havent contacted me.
The new lucky winner is  Jette. Congratultion to Jette.



Have a great weekend.