mandag den 31. marts 2014

Lakse Kebab / Salmon Kebab

http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2014/03/lakse-kebab-salmon-kebab.html



Scroll down for english translation

God  Mandag, har I nydt det gode vejr?  Sikken en fantastisk weekend.
 Jeg havde egentligt planlagt at fortælle jer om  den "Alice i Eventyrland Tea Party" jeg havde holdt, men det må vente til næste gang. For jeg har en lækker opskrift jeg vil dele med jer om. I weekenden fik jeg lyst til at prøve at lave noget  nyt med laks.  Der var en eksperiment og det lykkedes, de blev super lækker de her lakse kebab.

English

Happy Monday, it has been a beautiful weather  here in copenhagen.  I hope you enjoyed your weekend. It was my plan to tell you abput the "Alice In Wonderland Tea Party" I had, but that will have to wait until next time, For I want to share a very yummy recipe with you.  I wanted to try to make something new with salmon this weekend. It was a experiment and the salmon kebabs turned out so good. 


Ingredienser / Ingredients


750 gr frisk laks / 750 gr fresh salmon
1 tsk ingefær puré /  1 tsp ginger paste
½ tsk hvidløg puré / ½ tsp garlic paste
1 tsk rød chili pulver / 1 tsp red chili powder
1 tsk salt / 1 tsp salt
½ tsk spidskommen pulver / ½ tsp cumin powder
½ tsk coriander frø pulver / ½ tsp corinader seed powder
½ tsk garam masala / ½ garam masala
1 lille æg, let pisket /1 small egg, beaten
2 spsk gramsmel / 2 tbs gramsflour (besen)
 evt 2- 3 grøn chili, fint hakket / 2-3 chopped fresh chili, optional
1 tsk tamarind sauce / 1 tsp tamarind sauce
 saft af ½ lemon  / juice of ½ lime
2 spsk dild, groft hakket/  2 tbs chopped dil.





http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2014/03/lakse-kebab-salmon-kebab.html

- Groft blend laksen i en blender. Bland alt sammen godt.  Stil i køleskabet ½ time.

 - Chop the salmon in a blender.  Mix everything together, mix all well. let the mixture rest in frigde ½ hour.





http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2014/03/lakse-kebab-salmon-kebab.html
- Forvarm ovn 220 grader. Lave  14 pølse formet kebab. Placer dem på en bageplade  beklædt med bagepapir.  Lakse kebabene skal  ikke have så lang tid til stegning, eller bliver de tør.  Knap ca 10- 12 minutter. Vend undervejs. 

- preheat the oven 220 degree celcious. Make 14 oblong kebabs. Place them on a baking sheet lined with baking papper. Cook them for 10 - 12 minuts or till they are cooked. Turn  them twice.  You dont want to overcook, they wil be dry.




http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2014/03/lakse-kebab-salmon-kebab.html'


- lakse kebab kan nydes med salat og ovn stegte kartoffler og tamarind chutney.

- the salmon kebabs can be served with salad, oven fried potatoes or fries and tamarind chutney. 



mere lakse opskrifter :

more salmon recipes :


http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2012/05/laks-med-svampe-salmon-with-mushrooms.html



 http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2013/01/indbagt-laks-puff-pastry-salmon.html






Have en vidunderligt uge........... have det godt :)

Have an wonderful week and be safe ............. :)




fredag den 28. marts 2014

Mango Cheesecake



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2014/03/mango-cheese-cake.html


Scroll down for english translation.

Hvis man har fulgt med en stykk tid, så ved man at jeg elsker alting mango. Jeg har længe ville lave en mango cheesecake, ventede bare på lejlighed og en super lækker opskrift. Jeg har været fultstændig forelsket i Gourmet Baking, http://gourmetbaking.blogspot.dk/  Chokolade mango cheesecake at jeg har gemt den til særlig lejlighed og det var så min datter fødselsdag. Jeg blev så vild med Berthas (Gourmet Baking) smukke billeder og kage at jeg ville lave fuldstændig kagerne på samme måde.  Mine cheesecake blev ikke så smukke som hendes, men hvert en mundbid var en nydelse......så lækkert. Den bedset jeg nogen sinde har smagt.Tak til Bertha for opskriften. Opskriften på selve cheesecaken er hendes, jeg har undladt og der en lille forskel på vægten på chokolade os ost.  Mango gelen er min opskrift og jeg har valgt at servere den med  mango pure. 

If you have been flowing me for a while, you wil be aware of that I love everything mango. I have been wanting to try a mango cheesecake for so long and  been waiting for the right opportunity and a super deilcious recipe. Well I found a beautiful Chocolate mango cheesecake over at Gourmet Baking,  http://gourmetbaking.blogspot.dk/
 . I fell so much in love with Berthas ( Gourmet Baking) beautiful cakes that I  wanted to make them look exactly the same and make it for a special occaision, my daughters brithday. Even if my cakes were not as beautiful as hers, every bite was such a delight. This must be the best cheese cake I have ever tasted. Thankyou to Bertha for the recipe. The recipe for the cheesecakes is Gormet Bakings, except I did´nt use vanilla bean and there is also a mini difference in messurements,  I used my own recipe for mango jelly and I choose to serve the cheese cake with a mango puree.



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2014/03/mango-cheese-cake.html

Kagens bages over vandbad og stilles natten over i køleskabet.
the cheesecake is baked over waterbath and afterward placed in refrigerator over night.


 Opskrift fra Gourmet Baking /  recipe adapted from Gourmet Baking

Ingredienser / Ingredients

 95 gr mandel mel / 95 gr almond flour
 55 gr kiks / 55 gr garahams crakers
 40 gr smeltet smør/ 40 gr melted butter
 30 gr sukker  / 30 gr sugar

 140 gr hvid chokolade/ 140 gr white chocolate
 225 gr flødeost / 225 gr creme cheese
 100 gr sukker / 100 gr sugar
 3 æg / 3 eggs 
 150 gr mango pure / 150 gr mango puree
  
Mango gele / Mango jelly
200 ml mango juice / 200 ml mango juice
1/4 tsk agar agar pulver /  1/4 tsk agar agar powder


tilføjet 11/6: Jeg har fået mange spørgsmål om hvad agar agar er,  jeg burde også have skrevet det :)  Agar agar er en vegetabilsk gelering middel og kan købes i helse og special forretninger. Man kan også bruge frugt gelé, hvis man ikke kan  få fat på agar agar. jeg køber min frugt gelé hos de Pakistanske forretninger.



added 11/6: a lot of my danish readers has asked what agar agar is. Agar agar is a vegetarian gelatin. 
Jordbær til pynt/ Strawberries for topping.






http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2014/03/mango-cheese-cake.html
Cheesecakene er bagt over vandbad. Bare vent, det så svært som det lyder. Eksperterne siger at vandbad giver kagen en meget fin struktur.
- Forvarm ovn 150 grader. 
- Gør bage formen/ formene klar.  Smøres let med smør.  Kagen kan godt bages i en stor tærteform. 
- Jeg har pakket min små tærte forme tæt i sølv papir fordi de skal bages i vandbad. 

The cheesecakes are baked over waterbath. It is not as difficult as it sounds.... you will see :) : The experts say that baking over waterbath gives the cakes a velvety texture.  
- Preheat your oven 150 degree celcious. 
- Prepare your baking tins with little butter.  I used small baking moulds like Bertha, but you can bake one cake. 
 - I covered thigtly/ packed my baking tins with silver foil, because of the water bath.




http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2014/03/mango-cheese-cake.html
 - Groft blend kiksens med mandel mel og sukker i en blender.
- Tilsæt smør og bland det sammen. Press blanding ned i tærteformene /  eller i 20 cm springform.
-  Forbag bundende ca 8- 10 minutter eller til bundende er gyldent. 

-  Crumb the crackeres  with almond flour and sugar in a blender. 
-  Add the melted butter and mix.  Lightly press the mixture  in the baking pans/ pan. 
- Prebake the crust 10 minuts or until the crust is light golden.




http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2014/03/mango-cheese-cake.html
- Smelt choklade over vand bad.  Kom hakket chokolade i en ren og tør skål. Varm noget vand og kom det i en anden større skål.  Placer skålen med chokolade i vand skålen.  Smelt chokoladen og lad den afkøle let

- Melt the chocolate over waterbath. Heat water and pour in a big bowl and place a small bowl with choclate inside the water bowl. Melt the chocolate and let it cool a bit.



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2014/03/mango-cheese-cake.html
- Pisk flødeost og sukker sammen til det er godt blandet og glat. 
- Bland i en æg ad gangen.
- Bland i chokolade og mango puree i.

- whisk creme cheese and sugar until well mixed
- Mix in one egg at a time. 
- Add the melted chocolate and mango puree, mix all well.



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2014/03/mango-cheese-cake.html
- Hæld oste massen i formen med mandel bunde.  Læg tærteformene/formen i en oven bakke. 
-  Placer bakken i ovnen. Hæld vand i bakken,  den skal ikke fyldes helt, kun så vandet når halvt op til formene.
- Bag cheesecakene ca 50 minutter  i 150 grader forvarmet oven.  Siderne skal være faste og midten lidt blød. 

- Pour the cheese mixture in your baking pan or pans over the almond crust. Place the pan/pans in a big oven tray.
- Place the oven tray in the oven and pour water in the tray. You need to fil so much water that it levels to the half of your baking pans hight.
- Bake the cheese cakes/cake 50 minuts in 150 degree celcious preheated oven. The sides should be firm and the middle soft. 



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2014/03/mango-cheese-cake.html
Jeg kom til overbage min cheesecakes en lille smule, så man skal holde øje. Cheesecake skal afkøles inden man komme mango gele på. 

- Bland agar agar pulver i lun mango juice. Give det en opkog til pulver er helt balndet. Hæld hurtig gelen over cheesecakene.  Stil cheesecake i køleskabet ntten over.

- I overbaked my cheesecakes a bit, so you have to keep an eye on them. Cool them before pouring jelly on.

- Mix agar agar powder in luke varm mango juice and give it a boil until the powder is mixed. Pour quickly the jelly over the cheesecakes.  Place them in the frigde over night. 


http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2014/03/mango-cheese-cake.html
Server cheesecakene med mango puree , mums. Have en god weekend .

Enjoy your cheesecakes with mango puree,  sooo good.  Have a wonderful weekend.

torsdag den 27. marts 2014

Mango Lime Minty

http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2014/03/mango-lime-minty.html



Scroll down for english translation

Sidste uge holdt jeg en lille " Alice i Eventyrland Tea Party"  for familien.. Udover masser af te selvfølgelig, havde eg også lavet en lille frisk læskende drink: Mango Lime Minty 

Last week for my "Alice in Wonderland Tea Party" besides making  lots of tea I also made this refreshing ( non alcoholic) drink.  I choose to call it : Mango Lime Minty 




Ingredienser/Ingredienser

1400 liter mango juice/ 1400 ml
300 ml hyldeblomst saft/300 elderflower juice
300 ml dansk vand/ 300 ml soda water/ sparkling water
4 økologisk lime/ 4 organic lime
saft af en lime/ juice of one lime
lille bundt små mynte blade/ little bunch fresh small mint leafs

8 flasker med propper, ca 250 ml
8 bottles , almost 250 ml

- bland al væske og lime saften  sammen i en kande.
- skær de fire lime i tynde både, fordel dem i de 8 flasker.
- hæld den blandede saft op i de 8 flasker.
- læg dem til køl.
- ca 15 minutter før servering, put nogle små lime blade 2-3 stk i hver flaske. Man skal ikke komme mynte i for tidligt. Mynten kan blive bitter.  Stil flaskerne  på køl igen.
- denne drink kan også laves uden hyldeblomst saft, bare tilsæt lidt mere mango juice.

- mix the lime juice and all the rest of the liquids together in a big jug.
- cut the 4 lime in thin wedges, devide the wedges in the bottles.
- pour the mix juice in the bottles.
- refridgerate them.
- 15 minuts before serving add 2- 3 mint  leafs in bottle. Avoid adding the mint to early. The mint gets bitter.  Refrigerate them again.
- this drink can be made with out the eidelflower juice too, just add more mango juice. 



http://www.cupcakeluvs.blogspot.dk/



tirsdag den 25. marts 2014

Sphere cake / rund kage

http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2014/03/sphere-cake-rund-kage.html


Så er der kage tid.  Hvad synes I om denne her rund / kugle kage?  Jeg lavede den her til min søde nieces 18 års fødselsdag. Jeg er meget stolt af den, trods dens skønhedsfejl. 

It is time for cake. What do you think about this sphere cake? I made it for my gorgeous and sweet nieces 18 birthday.  I am very proud of this one, 



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2014/03/sphere-cake-rund-kage.html
Det er min anden "kugle kage"  jeg har for mange år siden lavet den her te potte kaeg ( på billedet ).  At bage kagen og at samle den var ikke nogen problem. Men den ganche creme, jeg smurte kagen med, blev meget klistret. Så alt fondanten blev ødelagt. Jeg havde næsten  smidt kagen væk. Heldigvis blev kagen reddet at min dejlig datter. Hun skrabede al ganche af, lavede en ny smør creme, smurte kagen og farvede ny fondant til mig.  Så kunne jeg arbejde videre næste morgen,

The sphere cake was my second sphere cake. I made this tea pot (in the picture) cake some years ago. Baking the cake and putting it together was not a problem. But the ganache i used for iceing became to soft and runny. The fondant melted. I was almost few seconds away from throwing the cake out, but luckly the cake was  safed by my lovly daughter. She scrabed all the spoiled ganche of the cake, made new buttercreame, iced the cake, and coloured more fondant.  Next morning I could continue working on it.  



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2014/03/sphere-cake-rund-kage.html
 Brush embroidery, en af min favorit teknikker.

Brush embroidery, one of my favorite tekniques.


http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2014/03/sphere-cake-rund-kage.html
Lidt dusting med guld farve........

Dusting with edibel gold dust..............



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2014/03/sphere-cake-rund-kage.html
En sidste billedet oven fra :) .................  
Kan I have det godt til vi ses igen.

One last picture :) .............. 
Take care, see you soon.

fredag den 21. marts 2014

Forårs suppe / Spring Soup

http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2014/03/forars-suppe-spring-soup.html

Baingan aur Shimla Mirch ka Soup,  
 Scroll down for english translation .

Jeg har aldrig smagt suppe med auberginer, har I ?  Vi havde dejlig forårs vejr her starten af marts måned. Jeg vil gerne lave en frisk suppe som passet til vejret. Auberginer og peberfrugt mm, lidt persille, lidt pinje kerner. Lyder det ikke godt.

I have never tasted eggplant/ aubergine /baingan soup, have you ? We had amazing spring weather early march. I wanted to make a fresh soup that fitted with the beautiful weather.  Aubergine /bainghan and bell pepper/shimlamirch  mm, some parsely and pine nuts. Sound good?


http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2014/03/forars-suppe-spring-soup.html


Ingredienser/ Ingredients
350 gr aubergine / 350 gr aubergine ( bainhan )
350 gr peberfrugt / 350 gr bell pepper ( shimla mirch)
1400 ml kylling bouillon, eller grønsags bouillon / 1400 ml chicken fond or vegetable fond (yakhni)
½ tsk revet ingefær / ½ tsl fresh grated ginger  (adrak)
½ tsp Nigella frø / ½ tsp Nigella seeds  ( kalonji)
3- 4 spsk olie/ 3 -4 tbsp vegetable oil
 1 tsk salt / 1 tsp salt
½ - 1 tsk rød chilli pulver / ½ - 1 tsp red chili powder
½ tsk spids kommen pulver / ½ tsp cumin powder  ( peesa zeera)
 3 grønne chili, kan undlades /  3 green chili, optional
1 lille bundt frisk persille/ fresh parsely
50 gr ristet pinje kerner/ 50 gr roasted pine nuts (chalghoze)




http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2014/03/forars-suppe-spring-soup.html


 -  Fjern den sorte skræl auberginerne. Der er ikke nødvendigt, jeg gjorde fordi jeg ikke vil den mørke farve i suppen. Skær aubergine i små tern.  Rens og skær også peberfrugterne i tern.

- Varm olie i en gryde, kom Nigella frø i. Når de begynder at poppe kom grønsagerne, ingefær, chili pulver, de hakkede grønne chili og spids kommen pulver. Stege det hele på høj varme, mens der røres rundt, ca 8 minutter eller til grønsagerne er bløde.

- Tilsæt kylling bouillon og kog det på forsat høje varme.  Når suppen har kogt nogle minutter, skrue lidt ned for varmen og lad det simrer under lå ca 15 minutter. Tilsæt salt.

- blend suppen i en blender til den ønskede konsistens. Helt fint blended, hvis man vil have en cremet suppe. 

- ved servering , drys masser af frsik haller persille og hakket pinje kerner.

ENGLISH

- Remove the black peel from the aubergines. This is optional, I did it because I wanted to avoid the dark colour in the soup. Cut into small pieces, also clean and cut the bell peppers onto small pieces.

-  Heat the oil in big pot, add the Nigella seeds. When the begin to pop, add the vegetables, ginger, cumin powder, chili powder and the fresh chili if useing so. Fry on high heat 8 minuts or so, while stirring or until the veggies soften.

- Add the chicken fond ang boil. Let it boil for some minuts and then reduce the heat. Let the whole thing simmer 15 minut under lid. Add salt


- Blend the soup to the wanted consistency. Very fine , if you like a creamy thickness.

- Pour in to serving bowl, sprinkle with chopped parsely and chopped pine nuts and enjoy.

http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2014/03/forars-suppe-spring-soup.html


onsdag den 12. marts 2014

Chokolade Festivel 2014 / Chocolate Festival 2014




http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2014/03/chokolade-festivel-2014-chocolate.html

Chokolade Eiffel 

Chocolate Eiffel Tower



Så var chokolade festivel 2014 i weekenden. Måske var I der også? Ellers er der billeder af nogle af lækkerierne her.  

This weekend it was time for the annual Chocolate Festival here in copenhagen.  Can you imagine a  whole festival only dedicated to chocolate.  Here are pictures of some of the yummy stuff. 




http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2014/03/chokolade-festivel-2014-chocolate.html
Chokolade print

Chocolate print






http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2014/03/chokolade-festivel-2014-chocolate.html
kager og macarons fra Strangas

Cakes and macarons from Strangas





http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2014/03/chokolade-festivel-2014-chocolate.html
lækkerier fra Pralinhuset

So much yummy  chocolate from Pralinhuset 


http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2014/03/chokolade-festivel-2014-chocolate.html
Der blev også tid til at høre en spændende foredrag af Damian Allsop om at lave chokolade skum og chokolade creme med vand..........

There was also time to hear Damian Allsop about making chocolate foam and chocolate creams with water.........


http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2014/03/chokolade-festivel-2014-chocolate.html
.......... og vi besøgte hans stand bagefter, købte lidt af den flotte HO2 chokolade.

.......... we also wisited his stand and bought some if the beautiful yummy HO2  chocolate.



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2014/03/chokolade-festivel-2014-chocolate.html
Kakao frugt

Coco fruit




http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2014/03/chokolade-festivel-2014-chocolate.html 
Yep, der er chokolade. Flot ik,  fra Chokodesign

Yes, all chocolate. How well done is this, from Chokodesign


http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2014/03/chokolade-festivel-2014-chocolate.html





http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2014/03/chokolade-festivel-2014-chocolate.html
masser af påske chokolade var der også 

lots and lots of easter chocolate




http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2014/03/chokolade-festivel-2014-chocolate.html
 søde og mums, fra Hotel Chocolat

cute and yummy from Hotel Chocolat



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2014/03/chokolade-festivel-2014-chocolate.html
mums :)

yum yum :) 




http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2014/03/chokolade-festivel-2014-chocolate.html

 mere påske chokolade, kæmpe kaniner :)

more easter chocolate, giant bunnies :)




http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2014/03/chokolade-festivel-2014-chocolate.html
 text chokolade, sødt :)

message chocolate, cute :)



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2014/03/chokolade-festivel-2014-chocolate.html
Smukt

Gorgeous



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2014/03/chokolade-festivel-2014-chocolate.html
Ganche

Ganche



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2014/03/chokolade-festivel-2014-chocolate.html
Håber I har nydt billederne, de er taget af min personlig fotograf ( min datter) .
I hope you have enjoyed these yummy pictures, they are taken by my assistent ( my daughter :) 

lørdag den 8. marts 2014

Surprise Give away :) t


For english text scroll down the page :)

Gratis give away !!! I anledning af min blog jubilæum her den 11 Marts. Jeg fejrer med en overraskelse Giveaway.  Gaven har med kager eller kage dekoration at gøre og kan ...... måske....... være en bog....... tør I lade være med at deltage?  For at deltage skal I være fast følger af min blog enten via email eller google.  Skrive en bemærkning,  Del gerne på jeres jeres blog, hvis I er blog ejer :) Det giver 2 biletter.  I har til Onsdag kl 17.00.   Give away er sponseret af alene af min. Jeg vil trække lod  og vinderen vil blive offentlig gjort Fredag 15 marts her på denne post.
 Se også på FB , måske bliver der afsløret , hvilken gave man kan vinde.  

12/3:  jeg offentlig gør allerede idag vinderen af GIVEAWAY er udtrukket, tillykke til Marilyn Stallbaume fra FB. Hun er den heldig vinder af en cupcake bog  Bake in a Cupcake, by Megan Seling.

ENGLISH
Free give away alert. To celebrate my blog anniversery 11 th of March. I am having a surprize give away.  The give away will have some thing to do with  cakes or cakes decorating............. maybe ......... a book. Do you dare not to enter? To join you have to be a regular fallower of my blog either by email or by google.  Write a comment and do share on your blogs if you are a blog owner, that gives 2 entries.  You have until Wednesday 17.00 ( danish time).  The give away is sponsored by me alone.  Also have a look on FB , maybe I will give hints on what the giveaway is :) 
The winner will be annoced on Friday the 15 th March here on this post.
  
Join the fun.

12/3:   I am annoccing already today : YEAH ,   THE WINNER OF THE GIVEAWAY HAS BEEN DRAWN :) congratulations to Marilyn Stallbaume,   She is the lucky winner of the fun baking book:  Bake in a Cupcake, by Megan Seling.