torsdag den 4. juni 2015

Æg & Kylling Stegte Ris / Egg & Chicken Fried Rice

http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/06/g-kylling-stegte-ris-egg-chicken-fried.html



Scrol down for english text

Idag her jeg min version af  æg og kylling stegte ris til jer,  en nem og lækker alt i et måltid.

Fore you today I have brought my version of egg and chicken fried rice, an easy and all in one meal. 



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/06/g-kylling-stegte-ris-egg-chicken-fried.html



for ca 5-6 personer/ for 5-6 persons

450 gr basmati ris /  450 gr basmati rice
300-400 gr kogt kylling , uden ben / 300 -400 gr boiled chicken, with out bones
4 forårs løg / 4 spring onions
4 chili peber / 4 chili peppers
1-2   mild chili / 1-2 mild chili
 salt efter smag / salt to taste
5 æg / 5 eggs
1 spsk Sriracha chili sauce + 1 spsk ektra / 1 tbsp Sriracha chili sauce + 1 extra tbsp
6 spsk vegetabilsk olie / 6 tbsp vegetable oil



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/06/g-kylling-stegte-ris-egg-chicken-fried.html

1.  Kog og afkøl risene.  2.  Hak chili , chili peber og forårsløg skæres i ringe. Husk vi skal også bruge den hvide del af forårs løgene.  3. Skære den kogte kylling i strimle.


1. Boil the rice and cool them. 2. Chop the chili , cut the chili peppers and spring onions in rings.  We are also useing the white part of the spring onions. 3. Cut the boiled chicken in stripes.



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/06/g-kylling-stegte-ris-egg-chicken-fried.html

4.  Pisk let æggene sammen med 1 spsk Sriracha chili sauce i en skål. 5.Varm to spsk olie på en pande, kom den hakkede chili i, tilsæt skåret forårs løg ( den hvide del og lidt af den grønne)  gem resten. Tilsæt de piskede æg og salt,  lave en blød rør æg. Still til side.  6. Varm resten af olien i en stor gryde, kom ris, de skåret chili peber og kylling i, steg på høj varm under omrøring nogle minutter. 

4. Beat the eggs with one tbsp Sriracha chili sauce in a bowl. 5. Heat 2 tbsp oil in a pan, add the chopped chili and some of the cutted spring onions ( white part ) . Add the beaten eggs and  salt, make a very soft scramble.  6.  Heat rest of the oil in a big pot, add the boiled rice, chicken and the cuttede spring onions , fry on high heat for some minuts, while stirring.




http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/06/g-kylling-stegte-ris-egg-chicken-fried.html

7. Tilsæt salt,  1 spsk Sriracha chili sauce, resten af forårs løgene og røræggene, steg igen nogle minutter. 

7. To the rice add salt, 1 tbsp Sriracha chili sauce, rest of the spring onions and the scrambled eggs. Fry for some minuts more.



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/06/g-kylling-stegte-ris-egg-chicken-fried.html



Server varmt med evt mere Sriracha chili sauce og sur - sød sauce ved siden af.  Værsågo!!

Serve hot with more Sriracha chili sauce and sweet - saur sauce on the side. Enjoy!!

søndag den 24. maj 2015

Keema naan/ Keema naan



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/05/keema-naan-keema-naan.html


scroll down for english text
Jeg elsker at lave mad der er multi funktionelt, disse lækker fyldte naan kan spises til brunch, frokost eller aftensmad. De lækker og dejen er nem at lave og skal ikke hæves, da den er lavet med bagepulver. Jeg har bagt mine naan i oven, men de kan også laves på panden.
(tilføjet 24/2-16 ) tip :   jeg har skrevet opskriften med hvedemel alene, men jeg har lavet de her naan både med en granhamsmel og hvedemel blanding også kun alene hvedemel. Hvis man vil lidt grover naan kan man istedet for 850 gr hvedemel, bruge 300 gr grahamsmel og 550 gr  hvedemel. 


English
I love making food for multi purposes, these delectable stuffed naans you can use for brunch, luch or dinner. They are tastefull and the dough is easy to  make. Since you are useing baking powder it does not need time to leaven. I have made my naan in the oven but they can aslo be made on the stowe on a pan.

(addeded 24/2-16) tip: I have made these both with naan  with a mixture of grahamflour  and regular flour and all purpose flour only. If you like you can instead of 850 gr all purpose flour use  a mixture 3oo gr grahamsflour and 550 gr purpose flour.



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/05/keema-naan-keema-naan.html






For 8 fyldte naan/ For 8 filled naan :

Fyldet/ The filling.
800 gr kalve hakket kød / 800 gr minced meat, veal
60 ml olie / 60 ml oil
1 tsk chili pulver / 1 tsp chili powder
salt efter smag / salt to taste
1 tsk korianderfrø pulver / 1 tsp coriander seed powder
½ tsk garam masala / ½ tsp garam masala
1½ spsk tomat puré / 1½ tbs tomato puree
4 frisk chili , hakket / 4 fresh chili, chopped
frisk koriander blade / fresh coriander leafs

Dej/ Dough
850 gr hvedemel / 850 gr flour
60 ml olie / 60 ml vegetable oil
5 dl yoghurt / 5 dl yoghurt
1½ dl vand / 1½ dl water
3 tsk bagepulver / 3 tsp baking powder
1 tsk salt / 1 tsp salt 


lidt smeltet smør til pensling / little melted butter for brushing the naan



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/05/keema-naan-keema-naan.html

Varm olien en en gryde, tilsæt hakkekød, alle krydderierne undtagen garam masala. Brun hakke kødet, når kødet er brunet og bør, tilsæt tomat puree. Tag gryden af komfuret. Når hakke kødet er kølet af, tilsæt hakkede koriander blade og garam masala. 

Heat the oil in a griddle/pot, add the miced meat and all the spices except garam masala. Cook the minced meat until it is brown and tender, add the tomato puree. Turn the heat off. When the minced meat is cooled add garam masala and chopped coriander leafs.




http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/05/keema-naan-keema-naan.html

Forvarm ovn 275 grader, kom bagepapir på en bage plade.
Til dejen: Bland mel, salt, og bagepulver sammen. Tilsæt olie, yoghurt og vand og ælt til en blød dej. Læg dejen i en ren skål og dæk med viske stykke, lad den hvile 10 minutter.

Del dejen i 8 lige boller.  
Der er forskellige måder at lave fyldt naan på, se her http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2011/06/stuffed-naan-fyldte-naan.html, eller her: http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/01/kulcha.html. Eller... I kan bruge den tredje metode jeg bruger denne gang :) 

Preheat the oven to 275 degree Celcius. Cover a baking sheet with butter paper.
For the dough: Mix flour, salt and baking powder, add oil, yoghurt and water. Knead to a soft dough.
place the dough in a clean bowl, cover with kitchen towel and let it rest 10 minuts.

Afterward devide the dough i 8 equal buns.
There are different ways to make stuffed naans, see here:  http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2011/06/stuffed-naan-fyldte-naan.html or here: http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/01/kulcha.html. Or you can use the third a bit easy method showed next :)




http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/05/keema-naan-keema-naan.html

Rulle en bolle ad gangen ud til en lille flad pandekage, læge ca 3½ spsk fyld på .

Take a bun at a time and roll out to a little flat disc.  Place 3½ tbs filling above the disc





http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/05/keema-naan-keema-naan.html

Saml kanterne over fyldet som vist på billedet.

Collect the edges above the filling as shown in the pictures.




http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/05/keema-naan-keema-naan.html

Klem kanten godt sammen ved at klemme den godt sammen.

Press the edge well together.



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/05/keema-naan-keema-naan.html

Flad den fyldte bolle ud lidt med hånden. Kom lidt mel på.

Flatten the stuffed buna bit with your hands.  Sprinkle a little flour on it.





http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/05/keema-naan-keema-naan.html

Rull ud til en flad pandekage.

Roll out to flat disc.



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/05/keema-naan-keema-naan.html

Læg dem på bagepladen og bag dem i den forvarme oven ca 8 minutter. Bag 3-4 ad gangen

Place the roll out disc on the baking sheet and bake them in the oven for 8 minuts. bake 3-4 at a time.



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/05/keema-naan-keema-naan.html

Pensel de fyldte keema naan med smeltet smør, lige når de kommer ud af oven. 

Brush the stuffed naans with melted butter, after taking them out of the oven.



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/05/keema-naan-keema-naan.html


Nyd dem varm med en yoghurt agurke raita eller mynte chutney.

Enjoy them hot with a yoghurt cucuber raita or mint chutney.