Scroll down for english translation
Warqi kebab er hvad jeg kalder Doner kebab. Og selvfølgelig er mine warqi Kebab mit navn for kebab inspireret af denne type tyrkisk kebab. Warqi betyder papir tynde på urdu hvilke doner kebab også er. Her på det sidste har set flere reels på insta om hvordan man laver doner kebab hjemme, så jeg kan ikke æren for metoden for hjemmelavet doner, men opskriften på kebab er mine og næsten det samme på mine almindelig kebab.
Tilbehør: koriander chutney, durum brød, salat, raita
Tilbehør: koriander chutney, durum brød, salat, raita
se inspiration til andre kebab nederst på siden.
Warqi Kebab
Warqi Kebab
600 gr hakkekød, lam eller en blanding
en løg, fint hakket eller revet
lille bundt koriander blade, fint hakket. gem stilkene til chutney
1mellem store tomat, finthakket
1 stk. æg, pisket
1 tsk rød chili pulver
1 tsk salt
1 tsk spidskommen pulver
1 tsk stødt koriander frø (jeg brugt ikke da jeg ikke havde mere )
1/2 tsk stødt sort peber
1/2 tsk garammasala
grøn chili peber/eller chili efter smag
1 tsk ingefær puré
1 tsk hvidløg puré
1/2 tsk stødt sort peber
1/2 tsk garammasala
grøn chili peber/eller chili efter smag
1 tsk ingefær puré
1 tsk hvidløg puré
lidt chaat masala eller frisk lime
7 ark bagepapir
Koriander chutney
Blend 2 dl tyrkisk yoghurt sammen med koriander stilkene, tilsæt salt og chili efter smag.
Fremgangsmåde:

Fremgangsmåde:

Tilsæt krydderierne og æg (alt undtagen smør og chaat masala) til hakkekødet og ælt den få minutter. Blend hakkekødet sammen med, løg, koriander og chili peber i en blender til alt er godt blendet og fint sammen.
En anden ark bagepapir læggeds oven på. Rul ud så tynd som muligt. Fjern det øverste bagepapir forsigtig.
Tag dem ud af ovn, rul ud og fjern forsigtig bagepapir. Kødet vil have afgivet saft, dette fjernes.

Efter at have fjernet den øverste lag bagepapir, giv rullerne 5 minutter mere i ovnen for at give lidt farve.
Pensel lidt smeltet smør på durum flade brødet og varm dem op på en pande.
Læg fint skåret rødløg ovenpå, riv warqi kebab i små stykker, vend dem i varm smeltet smør. Drys med chaat masala og frisk skåret koriander.
Serveres med chutney og raita ved siden af.
Eller spis med naan, chutney og raita.
Add the spices and egg (everything except butter and chaat masala) to the minced meat and mix and knead for a few minutes.
Place a sheet of baking paper on the table, place 1 burger on top. Place another sheet of baking paper on top. Roll out as thin as possible. Carefully remove the top sheet of baking paper.
Brush some melted butter on the durum flatbread and heat them in a pan. Place finely chopped red onion on top, tear the warqi kebab into small pieces, turn them in hot melted butter. Sprinkle with chaat masala and freshly chopped coriander.
Serve with chutney and raita on the side.
Eller spis med naan, chutney og raita.
English translation:
"Warqi kebab" is what I call doner or Konya kebab, and my warqi kebab are of course inspired by these 2 turkish kebabs. Warqi means paper thin in urdu which doner kebab also is. These days I am seeing a lot of reels on insta on how to make doner kebab at home. So I cant take credit for the method but the recepie for kebab is mine and simler to my regular kebab recipe.Condiments
coriander chutney, durum bread, salad, sliced red onion, raita
Warqi Kebab
600 gr minced meat, lamb or a mixture
one onion, finely chopped or grated
small bunch of coriander leaves, finely chopped. Save the stems for chutney
1 medium sized tomato, finely chopped
1 egg, beaten
1 tsp red chili powder
1 tsp salt
1 tsp cumin powder
1/2 tsp ground black pepper
1 tsp garammasala
green chili pepper/or chili to taste
1 tsp ginger puree
1 tsp garlic puree
3 tbsp melted butter
a little chaat masala or fresh lime
7 sheets of baking paper
Coriander Chutney
Mix 2 dl Turkish yogurt with the coriander stems, add salt and chili to taste.
Method:
Blend the minced meat with the onion, coriander and chili pepper in a blender until everything is well blended and fine.
Divide the meat into 3 equal burgers.
Place a sheet of baking paper on the table, place 1 burger on top. Place another sheet of baking paper on top. Roll out as thin as possible. Carefully remove the top sheet of baking paper.
Roll into a roll with the bottom piece of baking paper. Place the rolls on a baking sheet in a 225 degree preheated oven, they should be cooked for 12-15 minutes. Take the kebabs out of the oven, roll out and carefully removing baking paper. The meat will have released juices, remove this.
Or eat with naan, chutney and raita.
https://cupcakeluvs.blogspot.com/2014/11/masala-kebab.html
Scroll down ofr more kebab recipes
https://cupcakeluvs.blogspot.com/2014/03/lakse-kebab-salmon-kebab.htmlhttps://cupcakeluvs.blogspot.com/2014/03/lakse-kebab-salmon-kebab.html











Ingen kommentarer:
Send en kommentar