torsdag den 15. maj 2025

Mini lakse - spinat tærter med feta/ Mini spinach -salmon pies with feta

 


Scroll down for english


Det er kun for kort siden det gået op mig for man at man kan bruge tarteletter skallerne til så mange ting, blandt andet disse mini tærter. Jeg blev inspireret af min datter. Disse små lækker tærter er velegnet til brunch eller frokost buffet, kan fyldes op så mange lækkerier. 


Mini lakse og spinat tærte med feta
16-20  stk tarteletter 
ca 300 gr laks
400 gr helbladet spinat (jeg har brugt frossen)
2 spsk olie
salt efter smag
1 tsk spidskommen pulver
1 tsk rød chili pulver
 
3 æg
2 dl mælk
150 gr feta
1½ tsk salt, eller efter smag
muskat nød


1. Spinat tøes op, steges på panden i olie med salt, chili og spidskommen. Lægges til side.

2. Laksen skæres i meget små tern.

3. Mælk og æg piskes sammen, smuldrer feta i og rør godt sammen. Tilsæt salt og lidt frisk revet muskat.



4. Forvarm ovn, læg tarteletterne på en oven plade. Fordel laksen tern
 og spinaten i, fyld dem godt godt op med ægge blandingen.

5. Bages ca 20 minutter til let gylden. Nyd dem til brunch med masser af andre lækkerier.

Der er masser af inspiration til brunch, her er nogle af dem.
 










ENGLiSH

It's only recently that I realized that you can use tartlet shells for so many things, including these mini pies. I was inspired by my daughter, who used them to mak some yummy mini pies These little delicious pies are perfect for brunch or lunch buffets, and can be filled with so many delicious things.

Mini salmon and spinach tart with feta
16-20 tartlets 
about 300 gr salmon 
400 gr whole leaf spinach (I used frozen) 
2 tbsp oil 
salt to taste 
1 tsp cumin powder 
1 tsp red chili powder 

3 eggs 
2 dl milk 
150 gr feta 
1½ tsp salt, or to taste 
nutmeg


1. Thaw spinach, fry it in oil with salt, chili and cumin. Set aside. 

2. Cut salmon into very small cubes. 

3. Whisk together milk and eggs, crumble feta and mix well with the egg mixture. Add salt and a little freshly grated nutmeg 

4. Preheat oven, place tartlets on a baking sheet. Place the salmon and spinach in the tartlets and fill well with the egg mixture. (se pic in the danish section)
5. Bake for about 20 minutes until lightly golden, enjoy them for brunch.

There are lot of brunch ideas and recipe on the blog,  check some of them in the danish section.
 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar