torsdag den 20. marts 2025

Keema naan 2

 Scroll down for english translation



Idag får I opskrift på "åben" keema naan, de er bløde og fluffy med et tykt lag af lækkert krydret hakkekød. Vi har spist dem til aftensmad men også til sehri ( tidspunkt for faste start) for de mætter godt, man kan lave dem til en søndags brunch med raita eller  en kartoffel salat.

Naan (12 stk)

1kg hvedemel 
1 tsk salt/ 1 tsp salt5 dl sødmælk + ekstra
5 spsk yoghurt
25 gr gær
60 gr smør, smeltes

Lun lidt af mælken og opløs gær i det. Bland alle ingredienserne sammen, Start med at komme lidt mælk i og saml dejen, tilsæt mere mælk lidt efter lidt. Ælt dejen, dejen skal være en blød og elastisk.
Hæv dejen i en ren skål 1 time tildækket.

Fyldet
1 kg kalve hakket kød 
60 ml olie
1 tsk chili pulver
1 tsk salt/ efter smag
1 tsk hvidløg puré
1 tsk ingefær puré
2 stor tomater, skåret i små tern
1 mellem store løg fint hakket

1 mellemstore løg, fint skåret i strimler
1tsk tomat puré (kan undlades)
4 frisk chili/eller efter smag , hakket 
frisk koriander blade 
½ tsk garam masala

Steg de fint hakkede løg, hvidløgs pure og ingefær puré i olien nogle få  minutter sammen med  salt og chili pulver. Tilsæt hakket kød og brun kødet indtil stegt, tilsæt tomaterne inden gryden tages af varmen. 

Efter let afkøling bland tomat puré i.  Tilsæt løg strimler, koriander blade og chili lige inden fyldet kommes på naan.


Saml Keema Naan
Tage dejen ud på bordet og ælt den lidt. Del i 12 og udrul til 12 meget tynde og aflange naan. Læg dem på bradepander dækket med bagepapir
Del fyldet i 12.  Spred en tykt lag af fyldet på på naan og tryk fyldet ned. 
Drys med garam masala. 
Bage en bradepande ad gangen i 250 grader forvarmet ovn ca 8-10 minutter.


Nyd jeres keema naan varm. 


Her er der opskrift på andre slags fyldte naan. 



 English:

For you today  I have this mouthwatering recipe for "Open" keema naan, they are soft and fluffy with a thick layer of delicious spicy minced meat.  We had these tasty naan for iftar and sometine for sehri too, because they are fulfilling. I also reccomend them for brunch  with a raita or a potato salad

Naan (12 pieces) 
1kg flour 
1 tsp salt
5 dl whole milk + extra  
5 tbsp yogurt 
25 gr yeast 
60 gr butter, melted 

Warm a little of the milk and dissolve the yeast in it. Mix all the ingredients together, Start by adding a little milk and gather the dough, add more milk little by little. Knead the dough, the dough should be a soft and elastic. Let the dough rise in a clean bowl for 1 hour, covered.

Filling
1 kg veal minced meat 
60 ml oil 
1 tsp chili powder 
1 tsp salt/ to taste 
1 tsp garlic puree 
1 tsp ginger puree 
2 large tomatoes, cut into small cubes 
1 medium onion, finely chopped 

1 medium onion, finely cut into strips 
1 tsp tomato puree (can be omitted)
4 fresh chilies/or to taste, 
chopped fresh coriander leaves 
 ½ tsp garam masala 

 
Fry the chopped onions, garlic puree and ginger puree in the oil for a few minutes together with salt and chili powder. 
Add the minced meat and brown the meat until cooked, add the tomatoes before removing the pan from the heat. 

After cooling slightly, mix in the tomato puree. Add the onion strips, coriander leaves and chili just before spreading the filling to the naan.

Assembling the Keema Naan 
Take the dough out onto the table and knead it a little. Divide into 12 and roll out into 12 very thin and oblong naans. Place them on baking sheets covered with baking paper.
 
Divide the filling into 12. Spread a thick layer of the filling on the naan and press the filling down. Sprinkle with garam masala. 

Bake one baking sheet at a time in a 250 degree preheated oven for about 8-10 minutes.

 Enjoy your keema naan warm. 

Here are recipe for other types of filled naan. 
Stuffed keema naan







Ingen kommentarer:

Send en kommentar