Alle de gange vi besøgte Rahat Bakery da vi besøgt Paekistan, skulle vi altid have deres chicken drumstick. De smagte så godt.
Jeg fik lyst til at lave dem til vores familie iftar. Jeg havde en ide om hvordan de var lavet, en kylling og kartoffel fars blandet med lækker krydderier formet som drumstick omkring kylling lårknoglen. Jeg søgt lidt på nettet efter den eksakte opskrift. Jeg fandt ikke den eksakte "bakery" opskrift men mange andre lignende opskrifter. Jeg har brugt tips fra disse og har improviseret også, selv om resultatet ikke var det helt samme som fra bageriet smagte chicken drumsticks ret godt.
Jeg lavede en kæmpe portion af ca 3 kg kylling lår, det gav 19 stk. Jeg har skrevet opskrift på 1 kg kyllinglår.
1 kg kylling kylling lår
200 gr kogte kartofler
4 nelike frø
½ tsk helt sort peber korn
1 spsk maziena mel
3 spsk mel
1 æg
1 tsk salt
1 tsk rød chilipeber
1 tsk spidskommen pulver
2 ½ tsk chaat masala (kan undlades)
3 spsk frisk hakket koriander blade
1 spsk citronsaft
1 tsk stødt sort peber
1 spsk tørrede rød chiliflager
til overtræk
1 æg, pisket
mel
rasp
olie til friturestegning
- kog kylling lårene indtil kødet næsten falder fra benene. Jeg kogte det i masser af vand med nelliker og peberkorn og brugte bagefter fonden til Ramen.
- afkøl de kogte kylling lår kødet fra benet, gem benene. Kødet strimles med en gaffel og blandes op med moset kogte kartoffler, alle kryddierne, pisket æg, mel og maizena mel til en fast fars. Lad farsen hvile i køleskabet ca 10 minutter.
- skyl og rens lårbenene.
- tag farsen ud af køleskabet og ælt let, fordel farsen i det antal lårben der er og efter hvor stor I vil have jeres drumstick skal være. Tag let olie på hæderne og form farsen omkring lårbenene.
- dyp kyllingelårene i mel og bagefter i pisket æg og overtræk dem med rasp. Jeg havde ikke rasp så jeg duppet dem igen i mel. Lad de overtrukket kylling lår hvile ca 10 minutter.
- varm olie til friture stegning i en gryde og stege kyllinglårene indtil de er gylden brune.
Bakery chicken drumsticks nydes med chili chutney eller sur sød chili chutney.
English
For the family dinner I used 3 kg chicken thighs , I am writing recipe for 1 kg chicken thighs
200 gr boiled potatoes
4 cloves
½ tsp whole black pepper
1 tbsp corn starch
3 tablespoons all purpose flour
1 egg
1 teaspoon salt
1 teaspoon red chili powder
1 teaspoon cumin powder
2 ½ tsp chaat masala (optionel)
3 tablespoons freshly chopped coriander leaves
3 tablespoons freshly chopped coriander leaves
1 tablespoon lemon juice
1 teaspoon crushed black pepper
1 tablespoon dried red chili flakes
for coatings
1 egg, beaten
all purpose flour
breadcrumbs or panko
oil for deep frying
- boil the chicken thighs in lot of water with whole peppercorn and cloves until the meat almost fall of the bones. I kept the chicken fond to make ramen.
- cool the boiled chicken thighs and them remove the meat from the bones. Keep the bones aside. Mash the boiled potatoes.Shred the boiled chicken meat with a fork and mix it the mashed potatoes. Mix in all the spices, lemon juice, beaten egg, flour and cornstarch. Mix well and let the mixture rest cool for 10 minutes.
- wash and clean the thigh bones.
- take the mixture out of the fridge and knead lightly, divide the mixture into equal parts depanding on the number of thighs there are and what size you want your drumsticks to be. Lightly oil your hands and shape the mixture around the chicken leg bones in drumstick shape.
- let the coated chicken thighs rest for about 10 minutes.
- heat oil for deep frying in a saucepan and fry the chicken thighs until golden brown on medium high heat.
Enjoy the chicken drumsticks with a chili chutney or sweet & sour chili sauce.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar