torsdag den 9. april 2020

Daal Maash med Ramsløg / Daal Maash with wild garlic (urad daal)



https://cupcakeluvs.blogspot.com/



Jeg havde stædigvæk ramsløg tilbage, noget af det som jeg havde fået forærret af min dejlige kollega. Jeg har haft lyst til at bruge det i mine vegetar retter, f.eks daal. Jeg tænkte at det var passende at bruge det i tarka (temperering) til daal maash, det blev faktisk ret godt.


English:
I had still wild garlic left, the one I had received from my lovely colleague. I've been wanting to use it in my vegetarian dishes, such as daal. I thought of I using it in the tarka (tempering ) for the daal maash as tempering and it worked quite well.





https://cupcakeluvs.blogspot.com/

Daal maash eller Urad daal sælges i handlen kaldet hvide linser.  

Daal maash or Urad daal is also sold called white lentils.







https://cupcakeluvs.blogspot.com/


Daal maash har lidt mindre sovs ifht til de andre, f,eks channa daal eller masoor daal og spises med roti, naan eller ris. Roti fprtrækkes grundet den mindre sovs i denne daal. Det er også lækkert på en skive godt brød. Jeg har brugt min mors opskrift med få ændringer.

Tip: Ramsløg kan erstattes med hvidløg i denne opskrift

Daal maash has a little less gravy compared to the others, eg channa daal or masoor daal. You serve it with roti, naan or rice. Roti is preferred because of  lesser gravy in this daal. It is also utterly delicious on a slice of good bread. I have uded my mother recipe with few changes

Tip : the wild garlic can be omitted with regular garlic in this recipe.




ingredienser / ingredients
 ca 6. personer / 6. portions

400 gr daal maash, (urad daal ) / 400 gr daal maash (urad daal)
100 ml vegetabilsk olie / 100 ml vegetable cooking oil
250 gr ultra fine skåret løg / 250 gr onion, thinly cutted
250 gr hakket tomater/ 250 gr  tomatoes chopped
1 tsk ingefær purée / 1 tsp ginger paste
1 tsk hvidløg puré / 1 tsp garlic paste 
1-1½ tsk rød chili pulver / 1- 1½ tsp red chili powder
½ tsk gurkemeje/ ½ tsp turmeric powder
1 tsk coriander frø pulver/ 1 tsp coriander seed powder
1 tsk spidskommen pulver/1 tsp  cumin powder  
½ tsk garam masala / ½ tsp garam masala
1 tsk salt, eller efter smag  / 1 tsp salt
3 frisk grønne chili, skåret  , kan undlades / 3 fresh chili chopped,  optional

 tarka (tempering) /tarka (tempering)

2 spsk olie / 2 tbsp cegetable oil
3 stk frisk chili fint skåret / 3 fresh chili 
en bundt ramsløg eller ½ tsk frisk hakket hvidløg / a lilttle bunch wild garlic or garlic
 lidt frisk ingefær / little fresh ginger  







https://cupcakeluvs.blogspot.com/


-  Rens og vask linserne godt og læg linserne i blød i en skål minimum ½ time.
 - Varm 125 ml olie i en dyb gryde, tilsæt løg og steg dem på mellem varme indtil de er bløde og gennemsigtig. Løgene skal være så bløde at de går i stykker.
 Tilsæt ingefær puré, hvidløg puré, chili pulver, salt, gurkemeje og steg nogle minutter under omrøring på høj varme. Kom en spsk vand i hvis løg - massen er ved sætte fast på gryde bunden og steg vidrer. 



- Clean and wash the lentils well and soak the lentils in a bowl for at least ½ hour. 
- Heat 125 ml of oil in a deep saucepan, add the onions and fry them on medium heat until soft and transparent. The onions should be so soft that they break. 

- Add ginger puree, garlic puree, chili powder, salt, turmeric and fry for a few minutes on high heat while stirring. Add a tablespoon of water while stirring if the onions are beginning to stick the saucepan bottom. 



https://cupcakeluvs.blogspot.com/


-Tilsæt de hakkede tomater steg på mellem varme under omrøring, steg indtil tomaterne og løg næsten er en puré og olien begynder at skille ud. Tilsæt frisk chili, spidskommen pulver, koriander frø pulver og steg 2 minutter.


- Add the chopped tomatoes and cook on medium heat while stirring, stir until the tomatoes and onions are almost a puree and the oil begins to separate. Add fresh chili, cumin powder, coriander seed powder and fry 2 minutes.


https://cupcakeluvs.blogspot.com/





- dræn linserne og tilsæt dem i gryden. Steg linserne nogle få minutter.

- drain the lentils and add them to the pan. Fry the lentil for a few minutes .



- tilsæt 550 ml vand i og bring det i kog, når det har kogt ca 5 minutter, skrue ned for varmen og lad daal maash simrer under låg indtil linserne er mør og næsten al vandet er for dampet. Rør engang imellem.

- add 550 ml of water and bring to boil, when it has cooked for about 5 minutes, turn down the heat and let the daal simmer under lid until the lentils are soft and and almost all the water has evporated. Stir time to time. 

https://cupcakeluvs.blogspot.com/

ramsløg / wild garlic

Tarka / Tarka

skære ramsløg i tynde strimler. Varm olien i en lille pande, kom frisk skåret chili og steg det 1 minut, kom ramsløg/ hvidløg i og steg 1 minut. Hæld det over daal maash, kom frisk skåret ingefær over og drys med garam masala. 

cut the wild garlic into thinn strips. Heat the oil in a small pan, add freshly cut chil and fry it for 1 minute, add the wild garlic/ reguler garlic and fry for 1 minute. Pour it over daal maash, add freshly sliced ​​ginger over and sprinkle with garam masala.


https://cupcakeluvs.blogspot.com/


Nyd jeres daal maash med roti eller hvad I nu har lyst til.

Enjoy your daal maash with roti or rice as you like. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar