tirsdag den 24. marts 2020

Bulgogi










 Scroll down for english translation


Jeg føler mig super international idag med koreansk mad lavet i mit dansk pakistansk køkken og serveret på på tyrkisk tallerkener, købt i Istanbul. Jeg har minimal kendskab til det koreanske køkken, faktisk ingen, Det jeg kendskab jeg har, er fra det tv -game show som jeg tidligere har fortalt om. Jeg har været meget fascineret af de mad markeder og retter der bliver vist special deres pandekager og en ret der hedder bulgogi. Bulgogi er ultra tynde skiver af grillet okse kødet. Jeg har læst at bulgogi betyder ild kø, dvs kød lavet over ilden. Bulgogi serveres med ris, flere små side retter og en koreansk sauce ssamjang. Det der tiltrak mig var det at det også bruges i wraps laves med salat blade, aldeles lækkert. Bulgogi kan også tilbredes på panden.

Jeg ledte efter opskrifter på nettet og fandt en lækker opskrift på bulgogi og tips fra My Korean Kitchen. Jeg har brugt tips og opskriften med få variationer. Bulgogi er lidt sød, så jeg har tilføjet chili for at gøre den lidt spicy. 



Tip: kød skiverne skal være ultrat ynde, 0,3 - 0,5 cm max. Hvis man har en god slagter kan man bede ham om at skære kødet i ultra tynde skiver. 

Jeg kunne ikke finde alle ingredienserne til den koreanske chili sauce, ssmjang. Jeg har brugt en almindelig chili sauce 

Indgredienser til bulgogi 

til ca 4 personer
Opskriften er fra My Korean Kitchen. med få variationer,

800 gr oksefillet (indrefillet ) skåret i ultratynde skiver ( ca 0,3 -0,5 cm)

1-2 spsk ristet sesam frø

Marinade

2 spsk æble juice (evt kan undlades)
6 spsk soya sauce
3 spsk farin
3 grønne chili ( kan undlades)
1 tsk hvidløgs puré
1 tsk ingefærs puré
1  tsk rød chili pulver
1 rød æble, srællet og skåret i små skiver
1 mellemstore løg , grofthakket.
1 spsk sesam olie
 ½ tsk stødt peber





Tilbehør 
kogt ris
punjabi kartofler
hjerte salat til wraps
rød spidskåls frisk kimchi 
stegte svampe med chili
agurke stænger 
chili sauce
opskrifter for tilbehør findes længere nede, ikke alt tilbehør er koreansk. Jeg har fundet inspiration forskellige sider og brugte mine egen opskrifter, undtagen til kimchi.

Fremgangsmåde
 -Blend alt marinade ingredienserne i en blender til det er godt blendet og fint. Masser kødet i marinaden og lad det marinere natten over i køleskabet eller minimum  4-6 timer.

- Jeg gjorde alt tilbehør klar inden jeg stegte kødet, se opskrifter længere nede, efter den engelske oversættelse 

- Del kødet i 3 dele, steg en del af gangen i lidt olie i en brandvarmt panden. kom også marinaden i. Kødet skal være møre og saftig og hvis det meget tynde skåret skal det ikke tage så mange minutter.
Tilsæt ristede sesam frø lige inden kødet af tages af, gem nogle til pynt.

- Hvis der dannes sovs i panden , gem det og bruge det enten som dyppe sovs til kødet eller til risene.







Servering
Spises med ris og  de forskellige tilbehør efter smag og behag eller som "salat" wraps. Tag et stor salatblade læg bulgogi, kimchi, stegte svampe, chili sovs ovenpå og rul sammen og spis. Alle blander og mixer efter smag og behag.



https://cupcakeluvs.blogspot.com/




English
I feel super international today with korean food made in my danish-pakistani kitchen and served on turkish dishes, bought in Istanbul.  I have to say that I have minimal knowledge of korean cuisine, in fact none. What I know I have from the TV game show I have previously written about. I have been very fascinated by the food markets and dishes that are shown on the show, specially their pancakes and a dish called bulgogi. Bulgogi are ultra thin slices of grilled beef meat. I have read that bulgogi means fire meat, ie meat made over fire. Bulgogi is served with rice, several small side dishes and a korean sauce ssamjang. What attracted me further more was that it is also used in wraps made with lettuce leaves, wich looks absolutely delicious.  BTW bulgogi can also be made on a pan. 

I searched for recipes online and found a delicious authentic recipe for bulgogi and many tips from My Korean Kitchen. I have used tips and the recipe with few variations. Bulgogi is a little sweet so I added chili to make it a little spicy. 

Tip: the meat slices should be ultra-thin, 0.3 - 0.5 cm max. If you have a good butcher, ask him to cut the meat into ultra-thin slices. I couldn't find all the ingredients for the korean chili sauce, ssmjang. I have used a regular chili sauce. 

Ingredients for bulgogi
for about 4 people
The recipe is adapted from My Korean Kitchen, with few variations.


 800 gr beef tenderlion cut into ultra-thin slices (approx. 0.3 -0.5 cm)
 1-2 tablespoons roasted sesame seeds. 

Marinade
2 tablespoons apple juice (optional)
6 tablespoons soy sauce 
3 tablespoons brownsuger
3 green chili (optional) 
1 teaspoon garlic puree
1 teaspoon ginger puree
1 red chili powder 1 red apple, peeled and cut into small slices 
1 medium onion, coarsely chopped 
1 tablespoon sesame oil 
 ½ tsp red chilipowder, optional

Condements
steamed rice 
Punjabi potatoes 
lettuce for wraps 
red cabbage fresh kimchi 
fried chili mushrooms
cucumber sticks


For condement recipes scroll further down the page, these are not all korean recipes. I have mixed and matched with my own recipe. 

Cooking bulgogi
 -Blend all the marinade ingredients in a blender until well blended. Massage the meat in the marinade and allow to marinate overnight or a minimum of 4-6 hours or a minimum of 4-6 hours in the refrigerator 

 - I made all the accessories ready before roasting the meat, recipes further down the page.

 - Divide the meat into 3 parts, fry  one part at a time in little oil in a sizzling hot pan.  Add some of the marination toot. The meat should be tender and juicy and if it is very thinly sliced ​​it should not take many minutes. Add toasted sesame seeds just before the meat is taken off, save some for garnish. 


https://cupcakeluvs.blogspot.com/



How to enjoy bulgogi
Everyone mix & match to taste and pleasure.
Enjoy with rice and the various condement to taste or as "salad" wraps. Take a large salad leaf put bulgogi, kimchi, fried mushrooms, chili sauce on top and roll together and eat. 


https://cupcakeluvs.blogspot.com/

Tilbehør opskrifter/Condements recipes

Chili svampe / Chili mushrooms

45o gr blandet svampe, skåret. jeg brugte champion og østerhatte / 450 gr diffrent mushroom, cut in to bite size. I used champion and oyster mushrooms
1 tsk chili flager/ 1 tsp chili flakes
1 tsk salt / 1 tsp salt

1 tsk frisk citron saft /  1 tsp fresh lemon juice
1 spsk olie til stegning /  1 tbs 0li for frying

Varm olien på en pande. Steg og brun svampene. Tilsæt chili flager, salt og citron saft steg 2 minutter mere. Tag panden af varmen. 

Heat the oil on a pan. Stirr fry the mushrooms until done. Add chli flakes, salt and lemon juice, fry for 2 minuts more. Take the pan of the heat. 



https://cupcakeluvs.blogspot.com/

Punjabi aloo/Punjabi aloo
 500 gr kogte mini baby kartofler / 300 gr boilede mini baby potatoes
½ tsk hvidøg puré / ½ tsp garlic paste
½ tsk ingefær puré / ½ tsp ginger paste
½ tsk nigella frø / ½ tsp nigellea seeds
2 tsk spidskommen frø, stødt groft / 2 tsp cumin seeds, crushed coarsly
1 tsk salt / 1 tsp salt
1 tsk rød chili pulver / 1 tsp red chilli powder
1 tsk gurkemeje / 1 tsp turmeric
2 spsk olie / 2 tbsp oil
2 spsk frisk hakket mynte / 2 tbsp fresh chopped


Jeg bruger normalt meget mere krydderier når jeg laver mine punjabi aloo, ligesom her. Det har jeg undladt her. 
- Varm olien på en pande. Smid spidskommen og Nigella frø i. Når de begynder at "poppe", kom kartoflerne og reste af krydderiene i. Steg få minutter , tag af varmen og drys med friskt fint hakket mynte.

- I normaly use a lot more spices when making my Punjabi aloo, like here. But here with bulgogi I thought that less spices were needed in the side dishs.
- Heat the oil on a pan. Add cumin and Nigella seeds in. When they start to "pop", the potatoes and rest of the spices. Cook the potatoes for a few minutes, remove from heat and sprinkle with fresh minced mint.




https://cupcakeluvs.blogspot.com/


Frisk kimchi /Fresh kimchi

Opskriften er også fra My korean Kitchen, jeg har brugt rød spidskål istedet for kina kål

The recipe is adapted from My korean Kitchen, I have used red cabbage instead of Napa cabbage. 

400 gr rød spidskål , skåret i strimler / 400 gr red cabbage, cut in thin stripes
2 tsk salt / 2 tsp salt
1 stor løg, skåret i tynde strimler / 1 large onion, cut in thin stripes
2 forårløg, skåret/ 2 spring onion.

 kimchi sauce/ sauce for the kimchi
2 tsk chili flager / 2 tsp chili flakes
1 tsk hvidløg puré / 1 tsp garlic paste
1 tsk ingefær puré / 1 tsp  ginger paste
1 tsk sukker / 1 tsp suger 
½ spsk soya sauce / ½ tbsp soya sauce
½ spsk fiske sauce / ½ tbsp fish sauce 
1 spsk ristet sesam frø / 1 tbsp roasted sesame seeds


- masser saltet i spidskåls strimlerne og læg dem i en skål ca 1 time, herefter skyl dem grundig og dup tør dem.
-  bland alle ingredienserne til kimchi saucen sammen og bland dem samen med alle grønsagerne. Kan obevares i luftæt rengjort beholder.

- massage the salt into the cabbage strips and place in a bowl about 1 hour, then rinse thoroughly and dip dry.
 - mix all the ingredients for the kimchi sauce and mix them with all the vegetables. The kimchi can be stored in airtight cleaned container for a week.



Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar